Την κατακραυγή της κοινωνίας να κόψει το νερό μέσα στον καύσωνα σε όσους έχουν 2 ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ύδρευσης, ανεξαρτήτως ποσού, δηλαδή ακόμη και για σύνολο οφειλής 31 ευρώ σε ένα εξάμηνο (!) ενώ υπάρχουν οφειλέτες με χιλιάδες ευρώ, δέχτηκε η διοίκηση του Αργ. Κοπάνα στη ΔΕΥΑΜΒ με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί εν όψει και δικαστικών περιπετειών από τις συνέπειες στην δημόσια υγεία μιας τέτοιας απόφασης και να την ανακαλέσει άρον άρον.
Με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ να συνεχίζει το χαράτσι – χρέωση των 15 ευρώ για το πρώτο κυβικό μέτρο κατανάλωσης νερού και μάλιστα με χλωριόντα και τρεις φορές πάνω από τα ανεκτά όρια και υψηλή σκληρότητα και την είσπραξη χιλιάδων ευρώ από σχεδόν μηδενικές καταναλώσεις, οι αναφορές σήμερα του Α. Κοπάνα ότι τα τιμολόγια είναι φθηνότερα 10% από την εποχή Σκοτινιώτη και δεν υπήρξε αύξηση των τελευταία δεκαετία, χωρίς να συγκρίνονται με τιμολόγια ύδρευσης άλλων ΔΕΥΑ και μάλιστα με ανώτερης ποιότητας προϊόν, εγείρουν πολλά ερωτηματικά.
Πόσο μάλλον οι αναφορές του ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ είναι εξοργισμένοι με δημόσιες αναφορές πολιτικών προσώπων στη ΔΕΥΑΜΒ και την διαχείριση του μονοπωλιακού καθεστώτος, το οποίο στο παρελθόν αξιοποιούσαν εισπράττοντας πολύ υψηλότερες αποδοχές από άλλους εργαζόμενους στον Δήμο, απίστευτα επιδόματα, δώρα κ.α. στερώντας πολύτιμους πόρους από επενδύσεις για ποιοτικό και επαρκές νερό για όλους.
Στη συνέντευξη Τύπου σήμερα στη ΔΕΥΑΜΒ παρουσιάστηκε ως επίτευγμα 10 μήνες μετά τα ακραία φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 23, η επαναφορά της παραγωγής νερού στα επίπεδα πριν τις πλημμύρες.
Σε αντίθεση με προηγούμενες Διοικήσεις, όπως από την εποχή Πιτσιώρη και μεταγενέστερες, όταν είχαν προωθηθεί υδροηλεκτρικά έργα, παραγωγή ενέργειας από τον Βιολογικό κ.α., η σημερινή Διοίκηση ανέφερε πως θα προχωρήσει σε ίδρυση ενεργειακής κοινότητας με τον Δήμο Βόλου (ήδη λειτουργούν στην Αγιά και αλλού μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα και το ενεργειακό κόστος) και θα εξεταστεί η κατασκευή υδροηλεκτρικών εργοστασίων.