Από την Επιτροπή Αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο…
Την Κυριακή το πρωί 15-12-2019 στην αίθουσα του ΤΕΕ Μαγνησίας είδαμε ένα χλιαρό και κακοπαιγμένο έργο από μερίδα επιστημόνων που κύριο μέλημά τους ήταν η «αθώωση» της ΑΓΕΤ-LAFARGE και άλλων βιομηχανιών της περιοχής μας στο θέμα της αέριας ρύπανσης. Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Χημικών για την αέρια ρύπανση στον Βόλο ήταν χαρακτηριστική τόσο η έλλειψη στοιχείων σε κάποιες παρουσιάσεις, όσο και η εγκυρότητα τους. Έφθασαν σε σημείο να μας παρουσιάσουν στοιχεία από μετρητές που είναι χιλιόμετρα μακριά από το πολεοδομικό συγκρότημα και μετρήσεις από περιόδους που δεν λειτουργούσε ο μόνος μετρητής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Δεν μας κάνει βέβαια εντύπωση, αφού κάποιοι από αυτούς τους επιστήμονες και τα εργαστήρια είχαν και έχουν οικονομικές δοσοληψίες με τις εν λόγω βιομηχανίες και το Δημόσιο. Ήταν έντονη η προσπάθεια να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δεν ρυπαίνει τόσο πολύ το εργοστάσιο και ότι γενικά η κατάσταση στον Βόλο δεν είναι τόσο ζοφερή, όσο τη βλέπουμε και κυρίως την αναπνέουμε.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας δια της κυρίας Κολυνδρίνη, αν και απούσα στην προηγούμενη ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, έδειξε επιλεκτικό ενδιαφέρον και παρέστη σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Θέλησε να δείξει ότι ενδιαφέρεται για το θέμα, αλλά απαξιεί να συγκαθίσει με φορείς και επιστήμονες που τολμούν να ξεστομίσουν τη φράση «υπάρχει αέρια ρύπανση στον Βόλο». Οι επιστήμονες που κάνουν τη δουλεία τους συνετά τόσα χρόνια στην περιοχή μας και έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ρύπανση, μηδενίζουν χαρακτηριστικά τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη μας που πασχίζει με τον φίλο του πλέον Δήμαρχο Βόλου να αποδείξει ότι η αέρια ρύπανση δεν υπάρχει και είναι ιδέα μας.
Από αυτήν την προσπάθεια κάποιων επιστημόνων «ξέφυγαν» η κυρία Χριστοφόρου από το σώμα επιθεώρησης Β. Ελλάδας που ανέφερε την ανεπάρκεια του νομοθετικού πλαισίου και η κυρία Σαμαρά η οποία εκπροσώπησε επάξια έναν αξιόλογο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Βέβαια ενημερωθήκαμε ότι η μελέτη για την προέλευση της οσμής που έχει αναλάβει το εργαστήριό της τελευταίας βρίσκεται ακόμη σε στάδιο γραφειοκρατικών υπογραφών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Γιατί άραγε η Περιφέρειά μας και η Αντιπεριφερειάρχης μας το καθυστερούν τόσο; Μήπως για να μην διαψευσθεί ο κύριος Αγοραστός;
Μέγας απών φυσικά από την ημερίδα και γενικά από τη συζήτηση ήταν ο Δήμος Βόλου. Ξεχνάμε βέβαια ότι για τον Δήμο μας η Κυριακή είναι ημέρα μπάλας και όχι ανούσιων θεμάτων όπως ο αέρας της πόλης μας και η υγεία μας.