• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: 40 χρόνια ζωής ετοιμάζεται να συμπληρώσει το εντομολογικό μουσείο Βόλου
Share

09/09/2026 19:12

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

40 χρόνια ζωής ετοιμάζεται να συμπληρώσει το εντομολογικό μουσείο Βόλου

Last updated: 2026/09/09 at 5:56 ΜΜ
Newsroom Published 09/09/2026
Share
4 Min Read
40 χρόνια ζωής ετοιμάζεται να συμπληρώσει το εντομολογικό μουσείο Βόλου
SHARE

Πάνω από 30.000 έντομα από όλες τις Ηπείρους του πλανήτη, εκτίθενται στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου, αλλά και συνολικά 120.000 ανήκουν στη συλλογή του δρ. Αθανάσιου Κουτρούμπα, που μίλησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα), για την προσπάθεια που καταβάλλει, αλλά και για το ενδιαφέρον του κόσμου να δει από κοντά τη συλλογή και να μάθει περισσότερες πληροφορίες για τις πεταλούδες, τα σκαθάρια και όλα τα είδη που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Πρόκειται για έντομα απ’ όλον τον κόσμο, μετά από ταξίδια και αποστολές στις ζώνες που εντοπίζονται. Είναι από ζούγκλες, από τα μεγάλα βουνά του κόσμου, από ερήμους, στέπες κλπ” αναφέρει ο κ. Κουτρούμπας, που ξεκίνησε να συλλέγει έντομα στο Πήλιο από την ηλικία των 10 ετών, για να γίνει στη συνέχεια γεωπόνος και διδάκτωρ εντομολογίας. Ο ίδιος έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου, σε Ευρώπη, Ασία, Βόρεια και Νότια Αμερική, στην Αφρική και στην Ωκεανία και συνεχίζει τις αποστολές για τον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου.

Πρόκειται για ένα μουσείο μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και στην ελληνική περιφέρεια, που επισκέπτονται αρκετοί, είτε έχοντας ταξιδέψει στον Βόλο είτε διαμένοντας στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Αρκετά είναι και τα σχολεία που βρίσκονται εκεί για να δουν από κοντά τη συλλογή, η έκθεση της οποίας συμπληρώνει 40 χρόνια.

Πεταλούδες από όλον τον κόσμο, σκαθάρια, έντομα που μιμούνται με τα χρώματά τους αρπακτικά πτηνά, φίδια, κορμούς και φύλλα δέντρων παρουσιάζονται μεταξύ άλλων στο κοινό, με χρώματα που εντυπωσιάζουν. Ο κ. Κουτρούμπας αναφέρεται και στο πιο σπάνιο έντομο που ανήκει στη συλλογή, που πρόκειται για μία μορφή θηλυκού της πεταλούδας Parnasius Apollo, μοναδική στον κόσμο, που εντοπίζεται στον Όλυμπο και χρειάστηκε ειδική άδεια για τη συλλογή του. “Από τα έντομα που συνάντησα κράτησα μόνο έξι. Τέσσερα Βρίσκονται εδώ στο μουσείο μας και ένα έχω δώσει σε καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης στην Αμερική και σε ένα συνάδελφο στη Γαλλία” σημειώνει ο κ. Κουτρούμπας.

Οι επισκέπτες, όπως σημειώνει και ο ίδιος ο ιδρυτής του Μουσείου, είτε πρόκειται για παιδιά είτε για ενήλικες, αρχικά… μένουν με το στόμα ανοιχτό! “Μετά αρχίζουν οι ερωτήσεις. Πού τα βρήκα; Πώς τα μάζεψα; Τι ιδιότητες έχουν τα έντομα; Τι χαρακτηριστικά παρουσιάζουν; Ποια είναι η χρησιμότητά τους;” περιγράφει ο ίδιος, ενώ σημειώνει ότι στο Εντομολογικό Μουσείο Βόλου οργανώνονται και εκπαιδευτικά μαθήματα για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, για τα νηπιαγωγεία κτλ.

“Τα παιδάκια βέβαια ενθουσιάζονται γιατί έχουν μεγάλη αγάπη για το φυσικό περιβάλλον και ιδιαίτερα για τις πεταλούδες με την πολυχρωμία που παρουσιάζουν και τις διάφορες μορφές που παρουσιάζουν. Είναι συνέχεια με τα μάτια ανοιχτά, και στη συνέχεια ζωγραφίζουν ό,τι έχουν δει”.

Επόμενη αποστολή του κου Κουτρούμπα θα γίνει στην Παραγουάη. Ήδη όπως επισημαίνει ο ίδιος, έχει χαρτογραφηθεί η περιοχή όπου εντοπίζονται ενδιαφέροντα έντομα, και θα ακολουθήσει η συλλογή τους, για την ενίσχυση της συλλογής του Μουσείου.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Eurostat: Πάνω από 10 χώρες της ΕΕ οι αποδοχές των Ελλήνων – Άλμα άνω του 30% σε σχέση με το 2019 Eurostat: Πάνω από 10 χώρες της ΕΕ οι αποδοχές των Ελλήνων – Άλμα άνω του 30% σε σχέση με το 2019
Επόμενο Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή σε ηλικία 54 ετών Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή σε ηλικία 54 ετών

Δημοφιλέστερα

Léa Drucker: «…να αμφισβητούμε τους θεσμούς» για να βρούμε την αλήθεια.
Léa Drucker: «…να αμφισβητούμε τους θεσμούς» για να βρούμε την αλήθεια.
09/09/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?