Φωτιά σε στρώματα και κλινοσκεπάσματα σε κελιά του Αστυνομικού Μεγάρου Βόλου στο Αλιβέρι, έβαλαν σήμερα το πρωί Πακιστανοί και Αιγύπτιοι κρατούμενοι για διοικητική απέλαση, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση μεταγωγής τους σε δομή.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αλλοδαποί κρατούμενοι είχαν διαμαρτυρηθεί για την συνεχιζόμενη κράτησή τους στα κελιά του Αστυνομικού Μεγάρου, όπου βρίσκονται για περίπου ένα μήνα.
Τα αιτήματά τους για άμεση υλοποίηση της διοικητικής απέλασης προσέκρουαν σε γραφειοκρατικά ζητήματα και οι διαμαρτυρίες ήταν συχνές το τελευταίο διάστημα.
Σήμερα το πρωί αποφάσισαν να πιέσουν την Διοίκηση να τους απομακρύνει από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και έβαλαν φωτιά σε στρώματα και κουβέρτες μέσα στο κελί.
Άμεσα από τα συστήματα παρακολούθησης σήμανε συναγερμός και στο ισόγειο του κτιρίου έσπευσαν με πυροσβεστήρες αστυνομικοί ενώ ειδοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.
Η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, οι χώροι κράτησης εκκενώθηκαν και οι δέκα περίπου κρατούμενοι θα μεταφερθούν προσωρινά σε άλλο χώρος κράτησης.



Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.