• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Βουλή – Νέα αντιπαράθεση: Ταπεινά κίνητρα καταλογίζει ο πρόεδρος της Βουλής – Θέμα Δημοκρατίας θέτει η Ζ. Κωνσταντοπούλου
Share

09/05/2025 07:21

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Νέα αντιπαράθεση: Ταπεινά κίνητρα καταλογίζει ο πρόεδρος της Βουλής – Θέμα Δημοκρατίας θέτει η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Last updated: 2025/05/07 at 1:53 ΜΜ
Newsroom Published 07/05/2025
Share
4 Min Read
SHARE

vouli-e1684905945852-1-1-1024x683-1

Contents
Τι υποστήριξε σε δηλώσεις της η Ζωή Κωνσταντοπούλου Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί δήθεν συγκάλυψης της τραγωδίας στα Τέμπη με την απόκρυψη του πρωτότυπου σκληρού δίσκου με το περιεχόμενο της δικογραφίας. «Θέλει τον πρωτότυπο δίσκο γιατί επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση σε αντίθεση με τους άλλους 299 βουλευτές», είπε ο Κ. Κακλαμάνης μιλώντας για «ταπεινά κίνητρα να μην εμπιστεύεται κάποιος τον Πρόεδρο της Βουλής».

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους εκείνους που κουτοπόνηρα απεργάζονται άλλο ένα επεισόδιο συγκάλυψης, ότι εμείς θα είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε την ευθύνη τους, για να παλεύουμε για την αλήθεια και για βέβαια για να φέρουμε επιτέλους τη Δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Είναι εκ προοιμίου προσβλητικό και εξόχως ενοχλητικό με ταπεινά κίνητρα το να μην εμπιστεύεται κάποιος τον Πρόεδρο της Βουλής, τον γενικό γραμματέα και τα υπηρεσιακά της στελέχη. Θέλει τον πρωτότυπο δίσκο γιατί επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση σε αντίθεση με τους άλλους 299 βουλευτές που αποδέχτηκαν τα και τους Σπίρτζη -Καραμανλή που έλαβαν ίδιο σκληρό δίσκο και κατά την άποψή της κουτοπόνηρα συμπράττουν σε άλλο ένα σχέδιο συγκάλυψης» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου ότι «αποκρύπτεται ο πρωτότυπος σκληρός δίσκος με το περιεχόμενο της δικογραφίας για τα Τέμπη αλλά και ο φάκελος με τον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία».

Από το βήμα της Ολομέλειας διαμήνυσε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να ανεχθεί καταγγελίες που δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα ούτε φαινόμενα κατάχρησης του χρόνου.

Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του Κανονισμού συμπεριλαμβανομένου αυτόματου κόφτη στα μικρόφωνα σε περιπτώσεις υπέρβασης του χρόνου. «Ελπίζω να αντιληφθεί ότι είναι μόνο Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και όχι Πρόεδρος Βουλής όπως ήταν κάποτε. Εάν δεν το αντιληφθεί, θα αναγκαστεί να το καταλάβει», κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης και αποχώρησε από την αίθουσα.

Μετά από λίγο η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» μπήκε στην αίθουσα και ζήτησε επίμονα τον λόγο, όμως το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

Τι υποστήριξε σε δηλώσεις της η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε ότι συνιστά παραβίαση των κανόνων της Βουλής και της Δημοκρατίας το γεγονός ότι δεν της δόθηκε ο λόγος και προσέθεσε, «Τι να περιμένεις από μια κυβέρνηση των Βορίδηδων, των Πλεύρηδων και των Γεωργιάδηδων ,που μετέρχεται παρακρατικές μεθόδους, μια κυβέρνηση που βασίζεται στους εκβιασμούς».

O Πρόεδρος της Βουλής σε ένδειξη πανικού και προφανώς κατ’ εντολή του κ Μητσοτάκη με καθύβριζε επί 10 λεπτά, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ανέφερε επίσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Πλεύση Ελευθερίας»: «Η Ζωή αποκάλυψε, ότι η πρωτότυπη δικογραφία, ο σκληρός δίσκος που διαβιβάστηκε από τον Ανακριτή στη Βουλή αγνοείται, τα αρχεία που διατίθενται στους Βουλευτές έχουν ημερομηνία δημιουργίας 29/4/25, ενώ φέρονται ότι διαβιβάστηκαν από τον Ανακριτή στις 24/4/25.
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι σχεδόν έναν μήνα μετά τη λήξη της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, δεν έχει πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη κλήρωση των δικαστών για τη σύσταση του Δικαστικού Συμβουλίου, ενώ υπήρξαν ενδείξεις ότι ο κατάλογος με τα ονόματα των δικαστών δεν έχει καν διαβιβαστεί από το Υπουργείο.
 
Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποφυγής ποινικού ελέγχου για τους κυρίους Τριαντόπουλο, Καραμανλή και Μητσοτάκη, και τόνισε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή, αποκαλύπτοντας κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και απαιτώντας απονομή Δικαιοσύνης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Συνάντηση Αλ Σίσι – Κ. Μητσοτάκη: Μήνυμα αναβάθμισης της στρατηγικής σχέσης Αθήνας και Καΐρου (Live)
Επόμενο Επίθεση από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τα μέτρα κατά της βίας στα πανεπιστήμια – Μαίνεται η κόντρα για τα Τέμπη

Δημοφιλέστερα

Ένοπλη ληστεία σε ψητοπωλείο στο Αιγάλεω – Χτύπησαν τον ιδιοκτήτη
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?