Μια ξεχωριστή πολιτιστική δράση περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βόλου την Κυριακή 1η Ιουνίου, καθώς ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών Βόλου προσκαλεί το κοινό σε έναν ιστορικό περίπατο στα μνημεία του Νεώτερου Βόλου, κάτω από τη σκιά του Βυζαντινού Κάστρου και της αρχαίας Ιωλκού
Η περιήγηση, διάρκειας περίπου 1,5 ώρας, θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ., με σημείο συνάντησης την Πλατεία Τελωνείου, στον κόμβο του Σιδηροδρομικού Σταθμού (προσέλευση από τις 10.45 π.μ.), και θα ολοκληρωθεί στην κεντρική Πλατεία των Παλαιών (Πλατεία Σιντριβανιού).
Ξεναγός θα είναι η αρχαιολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, κα Ε. Σκαφιδά, η οποία θα αφηγηθεί την ιστορία των κτηρίων και των σημείων ενδιαφέροντος της περιοχής, εστιάζοντας στην πολιτιστική διαδρομή της πόλης από τον 19ο και 20ό αιώνα μέχρι σήμερα.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, σκοπός της δράσης είναι “να γνωρίσουμε τις ρίζες μας σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την καταδίκη της μνήμης. Η ιστορική ταυτότητα δεν κληρονομείται, αλλά κατακτιέται”, υπογραμμίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Ο περίπατος αυτός είναι μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του συλλόγου να αναδείξει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της συνοικίας Παλαιών – Παλαιού Λιμεναρχείου, μιας περιοχής που συχνά χαρακτηρίζεται ως “Ανοιχτό Διαχρονικό Μουσείο” του Βόλου.
Πληροφορίες: Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών Βόλου
Ημερομηνία: Κυριακή 1 Ιουνίου
Ώρα προσέλευσης: 10.45 π.μ. Εκκίνηση: Πλατεία Τελωνείου
Τερματισμός: Πλατεία Σιντριβανιού
Ξενάγηση: Ε. Σκαφιδά, αρχαιολόγος
Είσοδος: Ελεύθερη
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
