Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε σήμερα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου για την υπόθεση της εκμίσθωσης λούνα παρκ στο παζάρι του Αλμυρού, παρά την ανάκληση της σχετικής απόφασης από τον δήμο. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς η μοναδική συμμετέχουσα στον διαγωνισμό ήταν η 80χρονη επιχειρηματίας, καταδικασμένη πρόσφατα για τον θάνατο της 14χρονης Σεράινας σε δυστύχημα στο λούνα παρκ που σημειώθηκε το 2019.
Η εισαγγελία θα διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες χορηγήθηκε η άδεια, καθώς και αν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Στο πλαίσιο της εξέτασης, αναμένεται να ελεγχθούν ενδεχόμενες ευθύνες για παράβαση καθήκοντος, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης ή άλλα αδικήματα που σχετίζονται με την άσκηση υπηρεσιακών καθηκόντων.
Να σημειωθεί πως η δημοτική επιτροπή του Αλμυρού συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση, ακολουθώντας τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
