Την οπισθοδρόμηση του Βόλου στο πολεοδομικό καθεστώς του 1998, σε δύο υποβαθμισμένες περιοχές του Βόλου, την Αγία Παρασκευή και τη Νεάπολη, καταργώντας κοινόχρηστους χώρους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Η Δημοτική Αρχή, όπως και στις περιπτώσεις αποχαρακτηρισμού ιδιοκτησιών της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο του Βόλου (σκανδαλώδης ενέργεια κατά την ΛΑΣ), επικαλείται την άδικη μακροχρόνια ομηρία των ιδιοκτητών και την οικονομική αδυναμία απαλλοτριώσεων στο σύνολο των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων χώρων.
Αν και η Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης, στην εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου επισημαίνει ότι η Συνοικία Αγίας Παρασκευής είναι χαρακτηρισμένη ως παραδοσιακός οικισμός, σύμφωνα με το Π.Δ. της 11-6-1980 (ΦΕΚ 347 Δ΄) και η πυκνή δόμηση δημιουργεί μια ασφυκτική κατάσταση καθιστώντας αναγκαία την διατήρηση των εγκεκριμένων από τον πολεοδομικό σχεδιασμό χώρων, προτείνει την άρση της απαλλοτρίωσης και τον αποχαρακτηρισμό της έκτασης ώστε να επανέλει ο χαρακτηρισμός οικοδομήσιμη έκταση και όχι κοινόχρηστο πάρκο/πλατεία.
Η ξαφνική ψυχοπονιάρικη στάση της Δημοτικής Αρχής Μπέου να φανεί ανθρώπινη σε ιδιοκτήτες ομήρους για 30χρόνια, αντί να πιέσει την φιλική της κυβέρνηση να της διαθέσει πιστώσεις για απαλλοτριώσεις, σβήνει όλα όσα έγιναν και σχεδιάστηκαν για να έχουν περισσότερους κοινόχρηστους χώρους η Αγία Παρασκευή, η Νεάπολη κ.α.
Λύτρωση για τους όμηρους ιδιοκτήτες που έβλεπαν 30 χρόνια τις ιδιοκτησίες τους χαρακτηρισμένες ως κοινόχρηστες και κανείς δεν τις απαλλοτρίωνε τόσα χρόνια.
Δικαιότερη φυσικά θα ήταν η απόδοση αποζημίωσης για τα χρόνια ομηρίας και μη αξιοποίησης του περιουσιακού τους στοιχείου.
Η κατάληξη, βρίσκει δυστυχώς την πόλη "πλουσιότερη" κατά μερικά εκατομμύρια από όσα θα ξοδεύονταν για να απαλλοτριωθούν οι χώροι αν και οι εκτάσεις που θα αποκτούσε, θα τόνωναν την αξία της γης στην περιοχή παρέμβασης.
Τριάντα χρόνια χαμένα, με ένα απλό ανάθεμα σε όσους 30 χρόνια τώρα, δεν φρόντισαν για τις επόμενες γενιές, για το αύριο της πόλης.
Στα Ναι της ομάδας πλειοψηφίας, προστέθηκαν τα Ναι της μείζονος μειοψηφίας και τα Ναι της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας με ένα απλό, συντασσόμαστε όπως η εισήγηση.
Πολυγραφότατος το τελευταίο διάστημα ο δημοτικός Σύμβουλος της τρίτης μειοψηφίας κ. Δημ. Τσιμπανάκος, μέλος πλέον της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, δεν τοποθετήθηκε σε ένα σημαντικό θέμα για την πόλη όπως και πάρα, πάρα πολλά ακόμη.
Οι αναρτήσεις του φερόμενου ως υποψήφιου βουλευτή για την Ουκρανία, την ακρίβεια, τις υποκλοπές, τα δρομολόγια του Πρωτέα κ.α., φαίνεται πως βρίσκονται μακριά από τον πυρήνα των προβλημάτων της πόλης, από την καθημερινότητα των Βολιωτών, οι οποίοι δίνουν στο ΠΑΣΟΚ διαχρονικά το 70% περίπου της εκλογικής του δύναμης στη Μαγνησία.
Το ομόφωνο ΝΑΙ της τρίτης μειοψηφίας, της παράταξης με την οποία εξελέγη στο ΔΣ ο κ. Τσιμπανάκος κ.α., σε τίποτα δεν διαφοροποιήθηκε από την λογική της ομάδας Μπέου στο συγκεκριμένο θέμα.
Συνειδητές επιλογές του …νέου ΠΑΣΟΚ (το παλιό του Πιτσιώρη είχε άλλη οπτική για τον Βόλο του μέλλοντος) όπως και η άρνηση Αποστολάκη και Ριζόπουλου να συναινέσουν στην οπισθοδρόμηση, .στην επιστροφή στο 1998.