• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Το Πανθεσσαλικό και ο Δήμος Βόλου
Share

14/05/2025 07:13

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Το Πανθεσσαλικό και ο Δήμος Βόλου

Last updated: 2021/04/28 at 9:34 ΠΜ
Newsroom Published 28/04/2021
Share
6 Min Read
SHARE

Του Προέδρου του Δ.Σ του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργου Βλιώρα

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Με αφορμή ανακοινώσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης και σχολίων του τοπικού τύπου σε σχέση με την δημιουργία φορέα διαχείρισης  του Πανθεσσαλικού Σταδίου, θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής:

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της έχει αποδείξει ότι βασικό άξονα της πολιτικής της αποτελεί η προστασία του Δημοτικού χρήματος και η καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση της Δημοτικής περιουσίας προς όφελος των πολιτών. Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου έδωσε τέλος σε μια σειρά ζημιογόνων εταιρειών ( π.χ. ΑΝΕΒΟ , Σφαγεία) οι οποίες επιβάρυναν τα  ταμεία του Δήμου με χιλιάδες ευρώ. Επίσης η ίδια δημοτική αρχή έχει πάρει άριστα στην διαχείριση και  λειτουργία μεγάλων εγκαταστάσεων και κυρίως αθλητικών (Κολυμβητήρια – Κλειστά Γυμναστήρια κ.α.) διοργανώνοντας με απόλυτη επιτυχία στην πόλη του Βόλου και παγιώνοντας συνεργασίες με Ομοσπονδίες για μεγάλα  αθλητικά  γεγονότα  Πανελληνίου, Πανευρωπαϊκού και Παγκοσμίου ενδιαφέροντος,  κάνοντας πράξη την Στρατηγική επιλογή του Δημάρχου από την αρχή της θητείας μας να επενδύσει στον Αθλητικό Τουρισμό, με γνωστά τα οφέλη για την πόλη, κυρίως τόνωσης της  οικονομικής δραστηριότητας  και προβολής.

Η μεταφορά της ευθύνης λειτουργίας και διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου στο Δήμο Βόλου, αποτελεί αναγκαιότητα για την αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών, καθώς ο συγκεκριμένος χώρος θα αποτελέσει όχι απλά συγκριτικό, αλλά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την πόλη του Βόλου. Ήδη έχει συμφωνηθεί με τις αρμόδιες Ομοσπονδίες στο άμεσα προσεχές διάστημα – εντός του φετινού καλοκαιριού – να διοργανωθούν αθλητικά γεγονότα κατά τη διάρκεια των οποίων θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Βόλου αριθμός συμμετεχόντων και θεατών μεγαλύτερος αυτού των 2.000 ατόμων και στην περίπτωση αυτή αναφερόμαστε σε πρωταθλήματα από το χώρο του Στίβου, του αθλήματος με το μεγαλύτερο κοινό. Τα γεγονότα αυτά αδιαμφισβήτητα θα τονώσουν την τοπική οικονομία και η προβολή τους θα αναδείξει τον Βόλο στον απόλυτο προορισμό Αθλητικού Τουρισμού.

Από μία άλλη διάσταση, θεωρείται άδικο για την πόλη και τους κατοίκους της η μη χρήση των ποιοτικών εγκαταστάσεων του Σταδίου από την τοπική κοινωνία. Ο συγκεκριμένος χώρος θα αναζωογονηθεί και θα φιλοξενεί σε καθημερινή βάση αθλητές όλων των ηλικιών οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται και να αθλούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους.

Σαφώς ο Δήμος Βόλου με την ανάληψη αυτής της ευθύνης θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του, η σχέση όμως κόστους – οφέλους με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δημάρχου, δικαιώνει την επιλογή του. Τα πρωταθλήματα που θα φιλοξενούνται θα ενισχύσουν τα ταμεία του Δήμου έμμεσα, μέσω των δημοτικών φόρων που οι επιχειρήσεις διαμονής, σίτισης και ψυχαγωγίας καταβάλουν στους Δήμους. Έσοδα επίσης θα προκύψουν από τους τοπικούς αθλητικούς φορείς που θα χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις όπως συμβαίνει και με τα δημοτικά κολυμβητήρια, των οποίων το κόστος λειτουργίας είναι υψηλό, αποτελούν όμως και αυτά όχημα ανάπτυξης για την πόλη και χώρους άθλησης της τοπικής κοινωνίας. Πέραν αυτών, έκτακτα έσοδα θα αποτελέσουν και αυτά που θα προκύψουν από τη διάθεση του χώρου σε ιδιώτες για τη διεξαγωγή γεγονότων καλλιτεχνικού ή εκθεσιακού χαρακτήρα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και εκμισθώσεις χώρων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η ισχύουσα αυτή νομοθεσία είναι και η αιτία που διερευνάται η περίπτωση σύστασης φορέα διαχείρισης, καθώς το καθεστώς  λειτουργίας των Δήμων και η γραφειοκρατία θα δημιουργούν εμπόδια στην καθημερινή λειτουργία του χώρου και στη διαχείρισή του. Καθώς όμως η διοίκηση του φορέα θα πραγματοποιείται με ευθύνη του Δήμου Βόλου και λοιπών ίσως δημόσιων φορέων, θα προστατευθεί και ο κοινωνικός χαρακτήρας του Πανθεσσαλικού Σταδίου και η χρηστή διοίκηση σύμφωνα με τα πρότυπα  του ελληνικού δημοσίου. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών συντηρήσεων και συναφών δαπανών θα καλύπτεται με ποσό ύψους 660.000 € από την ΕΤΑΔ.

Επομένως το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να παραδοθεί στους δημότες προς χρήση το Πανθεσσαλικό Στάδιο γίνεται πλέον πράξη με τις ενέργειες, πιέσεις και έντονες διεκδικήσεις του Αχιλλέα Μπέου και στο άμεσο μέλλον ο χώρος θα αποτελέσει ένα νέο ποιοτικό πυρήνα άθλησης και δημιουργικότητας.

Από πλευράς μας ως Δημοτική Αρχή αρχικά θα επιδιώξουμε:

1.     Προσέλκυση μεγάλων Αθλητικών διοργανώσεων (Πανελλήνιες – Πανευρωπαϊκές – Παγκόσμιες )

2.     Προετοιμασίες διαφόρων ομάδων (Στίβου, ποδοσφαίρου κ.α.)

3.     Εκμετάλλευση όλων των χώρων του Σταδίου

4.     Διοργάνωση μαζικών προγραμμάτων άθλησης για όλους τους πολίτες.

5.     Φιλοξενία Πολιτιστικών εκδηλώσεων (Συναυλίες, Εκθέσεις κ.α)

Δεδομένης δε και της δημιουργίας ποδηλατοδρομίου στην περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου, της λειτουργίας Κολυμβητηρίου, Κλειστού Γυμναστηρίου, γηπέδων τένις και αθλητικών ξενώνων σε απόσταση αναπνοής από το Στάδιο, η ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας μετατρέπεται πλέον σε ένα μεγάλο αθλητικό πάρκο ανάλογο με αυτών του εξωτερικού και αποτελεί μοναδική περίπτωση για την ελληνική πραγματικότητα.

Και σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση η Δημοτική αρχή με μπροστάρη τον Δήμαρχο θα φανεί αντάξια των προσδοκιών των πολιτών της πόλης του Βόλου. Εξάλλου τα δείγματα γραφής μας για τα επτά χρόνια που προηγήθηκαν, έχουν μόνο θετικό πρόσημο. Ως εκ τούτου θεωρώ τις ανακοινώσεις των παρατάξεων και μερίδας του τύπου για το συγκεκριμένο θέμα άστοχες, πιθανότατα κακόβουλες και αντίθετες με το συμφέρον της πόλης. 

 

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Καλύτερο εμβόλιο το διαθέσιμο
Επόμενο Πρωτομαγιά: πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας για την ευημερία του λαού

Δημοφιλέστερα

Οχήματα σε ακινησία: Αρχίζουν οι έλεγχοι με «οδηγό» τις κάμερες των διοδίων – Έως 30.000 ευρώ τα πρόστιμα στους παραβάτες
14/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?