• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το Προσφυγικό
Share

09/05/2025 17:23

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το Προσφυγικό

Last updated: 2016/04/25 at 6:54 ΠΜ
Newsroom Published 25/04/2016
Share
6 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ανίκανη η κυβέρνηση να διαχειριστεί το Προσφυγικό


Του Άγγελου Αγραφιώτη
Μέλος της Γραμματείας
του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της έχουν να αντιμετωπίσουν δύο σοβαρά προβλήματα. Αυτό της οικονομικής κρίσης και αυτό των συνεχόμενων προσφυγικών ροών. Αν δε μιλούσαμε για μια Ελλάδα με άδεια ταμεία, τότε το προσφυγικό δε θα ήταν τόσο φοβερό ζήτημα. Θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα και χωρίς να έχει ανάγκη «εξωτερικές» πλάτες, στο σημείο που τις έχει σήμερα.
Η Κυβέρνηση κατά τη δεκαεξάμηνη θητεία της, με τους ατυχείς χειρισμούς των στελεχών της, με την αναβλητικότητα και την απραξία της και συνολικά με την αδυναμία διαχείρισης, έχει επιτείνει το πρόβλημα.
Δυστυχώς η Ελλάδα εγκλωβίστηκε και σήμερα προβάλλει ως μέρος του προβλήματος και ως ο προβληματικός και αδύναμος κρίκος στην Ευρωπαϊκη Ένωση.
Δε νομίζω πως υπάρχει σήμερα Έλληνας πολίτης που δε χαρακτηρίζει ανίκανη τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, στη διαχείριση αυτού του σημαντικού ζητήματος.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν έχει αντιληφθεί ότι η διαχείριση του προσφυγικού δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, από τη διαχείριση ανθρώπινων ζωών. Την ίδια στιγμή που πρεσβεύει, δήθεν, την ανθρωπιστική πλευρά του προσφυγικού, την ίδια στιγμή στοιβάζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, σε κτήρια ακατάλληλα όπως το Ελληνικό ή οι αποθήκες ΜΟΖΑ στο Βόλο, στα οποία ήδη αναπτύσσονται θερμοκρασίες ικανές να δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα, στον άνθρωπο που διαβιεί μέσα σε αυτά. Η αντιμετώπιση του φαινομένου, έχει δύο πλευρές. Η μία έχει να κάνει με τη στέγαση-διαμονή, διατροφή και η άλλη με την ασφάλεια των ίδιων, της χώρας μας και των πολιτών της. Αυτό η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται.
Τίποτα εκ των δεδομένων και των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα, δε φαίνεται πως αντιμετωπίζεται άμεσα και με επιτυχία, αλλά με πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς. Η ανεξέλεγκτη δράση ΜΚΟ στην ελληνική επικράτεια και η υποκατάσταση από αυτές του ελληνικού κράτους, το επ αόριστον κλείσιμο τη σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, οι έλεγχος ταυτοτήτων ελλήνων πολιτών και το κλείσιμο δρόμων από πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, οι επαμφοτερίζουσες εντολές προς την ΕΛ.ΑΣ, η παράνομη είσοδος αστυνομικών δυνάμεων των Σκοπίων σε έδαφος της χώρας μας προκειμένου να απωθήσουν πρόσφυγες, απέδειξε για ακόμη μια φορά, την ανυπαρξία διοίκησης.
Σε αυτό το σημείο βέβαια πρέπει-για να μη γινόμαστε άδικοι-να τονίσουμε τη σημαντική συμβολή των εθελοντών, των απλών πολιτών που είτε κατά ομάδες, είτε ως μονάδα, υπερβαίνουν εαυτό καλύπτοντας τα κρατικά κενά.
Το θέμα καθημερινά διογκώνεται αφού οι προσφυγικές ροές αυξάνονται. Η κυβέρνηση δίχως κανένα σχεδιασμό έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο Hot Spot. Όπου βρουν άδειο κτήριο ανά την Ελλάδα, μεταφέρουν εκεί πρόσφυγες για να μείνουν, δίχως καν να εξετάσουν εάν τα κτήρια αυτά είναι δομημένα, για να φιλοξενήσουν ανθρώπους και μικρά παιδιά. Ακόμα και μια ικανή κυβέρνηση, πόσο μάλλον η σημερινή, θα χρειαζόταν βοήθεια. Η Διεθνής Κοινότητα, η ΗΠΑ, η Ρωσία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ έχουν χρέος να δώσουν λύσεις για την Ειρήνη, τη Σταθερότητα, τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη.
Το αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ λειτούργησαν έγκαιρα, αφού άμεσα ανέλαβε πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν οι τεράστιες εθνικές διαστάσεις του θέματος και ζητώντας εθνική συνεννόηση όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες και ως προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
Δεν είμαι πολιτικός και δε θα γίνω ποτέ, τουλάχιστον έτσι όπως ορίζεται η λέξη στην Ελλάδα του 2016.
Όμως αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσει από τον καθένα μας ξεχωριστά. Ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να δώσει τους δικούς του αγώνες. Για να μπορεί να κοιτά τα παιδιά του στα μάτια, για να έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική.
Σαν Έλληνας πολίτης δε σας κρύβω πως φοβάμαι. Φοβάμαι τις ενδεχόμενες λύσεις που δεν αποκλείεται να αποδειχθούν καταστροφικές για τη χώρα μας και επικίνδυνες για τα συμφέροντα της.
Συγκεκριμένα φοβάμαι τα ζητήματα που θα μπορούσαν να εγερθούν ως προς το απαραβίαστο των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στον χώρο του Αιγαίου.
Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Έπρεπε να έχει φύγει χθες. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε, ήταν το πρώτο κόμμα του οποίου τα αντανακλαστικά λειτούργησαν άμεσα, με τα παλιά και τα νέα στελέχη του να «βλέπουν μπροστά» τις καταστροφικές πολιτικές και να ζητούν εκλογές, την ίδια ώρα που άλλα κόμματα σφύριζαν αδιάφορα ή κραύγαζαν ανούσια στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής φιέστας, χωρίς καν να έχουν αντιληφθεί πως οι εποχές που αυτές οι τακτικές έφερναν αποτέλεσμα, έχουν-ευτυχώς- περάσει.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω την ανάγκη για κοινές δράσεις προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και των δικαιωμάτων μας, όπως αυτά τεκμηριώνονται ιστορικά και κατοχυρώνονται από Διεθνείς Συμβάσεις.
Μόνο μέσα από κοινές δράσεις και βάζοντας τη χώρα και τους πολίτες της, πάνω απ όλους και απ όλα, πάνω από κάθε προσωπικό ή κομματικό κόστος, μπορούμε να δώσουμε τη μάχη για να αναγεννήσουμε τη χώρα μας, να αλλάξουμε σελίδα και να σώσουμε το όραμα, τις αξίες και τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης, μέρος της οποίας είμαστε και εμείς!

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο «Ένας Σωρός … σκάνδαλο ή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει!»
Επόμενο Πάσχα-Χριστούγεννα… 1 από ημίχρονο!

Δημοφιλέστερα

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου “Αχιλλοπούλειο” τιμά τον Νοσηλευτή
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?