• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: “Εξαιρετικά μη βιώσιμο”
Share

12/05/2025 04:35

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΑΔΕ ΕΦΗ

“Εξαιρετικά μη βιώσιμο”

Last updated: 2017/02/01 at 2:41 ΜΜ
Newsroom Published 01/02/2017
Share
5 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

(“Εξαιρετικά αφιερωμένο” σε αυτό που ζούμε)
του Πάνου Σκοτινιώτη

“Εξαιρετικά μη βιώσιμο”

Στις 6 Φεβρουαρίου βγαίνουν τα αποτελέσματα του ΔΝΤ. Βιώσιμο ή μη βιώσιμο το χρέος; Τι αγωνία κι αυτή! Όπως, καλή ώρα, όταν περιμέναμε τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων για το Πανεπιστήμιο.
Αν πιάσουμε τη βάση (για παραπάνω δεν γίνεται λόγος), το βάζουμε στο “βιογραφικό” μας και μπορούμε να ελπίζουμε πως θα χαλαρώσουμε. ‘Όχι, μην φανταστείτε χαλάρωση σε κανένα spa. Χαλάρωση ποσοτική. QE, όπως το λένε. QE, που τόσο καιρό ακούμε, και QE, που τόσο καιρό δεν βλέπουμε. Που για να μπούμε σε αυτό το QE, πρέπει να έχουμε πάσο από την ΕΚΤ. Αλλά για να μας δώσει πάσο η ΕΚΤ, πρέπει να βάλει το χεράκι του και το ΔΝΤ. Αν μπούμε στο QE, μπορεί και να ξεμυτίσουμε σιγά-σιγά στις αγορές. Αγορές; Ποιος να το ‘λεγε, αλήθεια, πως οι αγορές θα γίνονταν η νέα Μεγάλη Ιδέα του Έθνους! QE λοιπόν και πάσης Ελλάδας. Και μετά, χαράς ευαγγέλια. Η “Αριάδνη” θα αρχίσει να ξεκουμπίζεται από την οικονομία. Και μπορεί μεν να έρχεται ο “Βίκτωρας”, αλλά, όπως και να το κάνουμε, “Σιβηρία” δεν θα είναι. Μα τι χειμώνας κι αυτός. Δεν λέει με τίποτα να περάσει. Μέχρι που και οι Αλκυονίδες μας την έσκασαν φέτος. Ή το πάνε για πιο πίσω. Υπομονή!
Αν, πάλι, κοπούμε, ίσα που καήκαμε. Την πρώτη κρυάδα ήδη την πήραμε. Διαρροή από το “εξεταστικό κέντρο”. Όπως όταν διαρρέονται τα θέματα των πανελλαδικών. “Εξαιρετικά μη βιώσιμο” το χρέος», λέει. Μπα; Και τι πάει να πει “εξαιρετικά μη βιώσιμο”; Ότι δεν πρόκειται να επιβιώσει με τίποτα; Και λοιπόν; Κακό είναι αυτό; Φοβούμαστε μη μας λείψει; Τι παιγνίδια, τελικά, μπορεί να κάνει κανείς με τη γλώσσα! Αλλά είναι αυτή η άτιμη η πραγματικότητα που δεν μας αφήνει να χαρούμε τίποτα.
Και μετά ταύτα, αν κοπούμε, τι κάνουμε; Πάμε στην επόμενη “εξεταστική”. Τι σημαίνει αυτό; Μέτρα. Τι απαίσια λέξη! Φτου-φτου. Μέτρα λοιπόν. Μέτρα, όμως, με το “τεκμήριο της αθωότητας”, ή μέτρα με το “τεκμήριο της ενοχής”; Να το πάλι το μπλέξιμο. “Τεκμήριο αθωότητας” σημαίνει ότι δέχονται πως πιάνουμε τον στόχο, αλλά καλού-κακού υπάρχει και μια κάβα για την κακιά την ώρα. Αχρείαστη να ‘ναι. “Τεκμήριο ενοχής”, σημαίνει το αντίθετο. Ότι δέχονται, δηλαδή, πως δεν πιάνουμε τον στόχο. Και αν, πάλι, τα καταφέρουμε, τόσο το καλύτερο, γλυτώνουμε τα μέτρα. Αντίστροφος κόφτης, λέγεται αυτό. Σατανικό!
Χώρια αυτή η αξιολόγηση, που όλο κλείνει και όλο δεν λέει να κλείσει. Κάποτε λέγαμε αξιολόγηση και εννοούσαμε αυτό που λέει η παροιμία: “Δες μάνα και πάρε κόρη”. Με τα μνημόνια άλλαξε κι αυτό. Αξιολόγηση, τώρα, σημαίνει μέτρα. Και άντε να πάρουμε πάλι κάποια μέτρα. Πώς να συμφωνήσουμε όμως με τον Γερούν. Εμείς λέμε πως ένα 5% θέλουμε ακόμη και τερματίσαμε. Εκείνος δεν μας τα λέει καλά. Δεν ξέρω πώς τα λογάριασε, αλλά τα έχει χωρίσει στα τρία. Το 1/3, ok, αναγνωρίζει πως πράγματι το έχουμε κάνει. Καλοσύνη του. Το άλλο 1/3 το έχουμε βάλει, λέει, μπροστά. Κάτι είναι κι αυτό. Και το τελευταίο 1/3, ούτε που το έχουμε αγγίξει. Ναι, τέτοια ακρίβεια. Ουάου. Άντε τώρα να βγάλουμε άκρη*.
Και αν τα στυλώσουμε; Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και τι να κάνουμε, δηλαδή; Να σηκώσουμε λευκή σημαία; Σωστό κι αυτό. Έτσι που τα κάναμε, ζούμε κάθε λίγο και λιγάκι “την κορύφωση του θείου δράματος”. Εφτά χρόνια τώρα, με διαπραγμάτευση κοιμόμαστε, με διαπραγμάτευση ξυπνάμε. Όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι εδώ όλα τα ίδια (και χειρότερα) μένουν Κι απάνω που πάμε να βγούμε στο ξέφωτο, δώσ’ του πάλι πίσω.
Και σαν να μη μας φτάνουν όλα, έχουμε κι αυτόν τον περίφημο εκλογικό κύκλο στην Ευρώπη. Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει, λέει, μέχρι 20 Φεβρουαρίου. Γιατί αν ανοίξει ο κύκλος, μπλέκουμε άσχημα.
Όχι άλλο ’15! Ούτε ψύλλος στον κόρφο μας.
* Μέχρι που έγραψα αυτό το κείμενο, το Σάββατο 28 του μηνός, η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι έχει εκπληρώσει το 95% των προαπαιτούμενων της αξιολόγησης. Αν ισχύουν όσα έγραψε στις 30 του μηνός το Bloomberg, τότε ο Ντάισελμπλουμ υπήρξε απλώς η φωνή του Τσακαλώτου. Μύλος. Και βέβαια, στην περίπτωση αυτή, σοβαρές οι ευθύνες
___________________________________________________________________Από το liberal.gr (31.1.2017)

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μόνο η Ν.Δ. μπορεί να φέρει την ελπίδα στους Έλληνες
Επόμενο Να μπει τέλος στον Γολγοθά των εμπόρων της Μαγνησίας

Δημοφιλέστερα

Βιεϊρίνια: «Θα κάνω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ από όποιο πόστο μου ζητηθεί»
12/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?