Η κυβέρνηση παραδέχθηκε διά του υπουργού της οικονομιών κ. Τσακαλώτου πως υπερφορολογεί την μεσαία τάξη για να αναδιανείμει φόρους προς τους αδύναμους.
Πώς γίνεται, όμως η μεσαία τάξη να συνθλίβεται και η φτώχεια στον πληθυσμό να αυξάνεται;
Εδώ και δύο χρόνια η πολιτική της στηρίχθηκε στην υπερφορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων, των επαγγελματιών και τα κοινωνικά, οικονομικά οφέλη είναι ανύπαρκτα. Οι άνεργοι συνεχίζουν να ζουν με τις συντάξεις και τους μισθούς των γονέων τους, κάποιοι λίγοι λαμβάνουν πετσοκομμένα επιδόματα πρόνοιας και χιλιάδες εργαζόμενοι τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για 200-400 ευρώ, όταν μάλιστα οι κοινωνικές δομές του Κράτους καταρρακώνονται και απαξιώνονται συνεχώς.
Πρόκειται για μια πολιτική τιμωρίας παρά ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεπειών της υπερφορολόγησης και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
Κοντά στους 60.000 επαγγελματίες το 2017 σε σχέση με το 2015 έκλεισαν τα βιβλία τους, κοινώς εξαφανίστηκαν και το Κράτος έχασε έσοδα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη, για δημόσια έργα, για τους φτωχούς.
Και τα προβλήματα τονίστηκαν στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που αυτές τις ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Μαγνησία. Τα Επιμελητήρια έχουν προτάσεις και πρέπει να εισακουστούν από την κυβέρνηση.
Ωστόσο η κυβέρνηση «πνίγει» τις επιχειρήσεις με την έλλειψη ρευστότητας, τους φόρους, τις εισφορές.
Αν δεν μειωθούν οι φόροι, αν δεν υπάρξουν συλλογικές δράσεις με τα Επιμελητήρια και τους ανθρώπους της αγοράς, αν δεν στηριχθούν πρωτοβουλίες για την παραγωγή, τη στροφή στις διεθνείς αγορές, η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει και βέβαια ούτε θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο και μισθούς αξιοπρέπειας θα δημιουργηθούν.
Έτσι οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειώνονται, η φτώχεια θα αυξάνεται, και δυστυχώς για τους νέους μας η μόνη διέξοδος θα παραμένει η φυγή στο εξωτερικό.
Γιώργος Καλτσογιάννης αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας
Οι φόροι «πνίγουν» τις επιχειρήσεις και αυξάνουν την φτώχεια
Leave a comment
Leave a comment