Συνεργάστηκε ο Αντώνιος Λέπουρας, παθολόγος- διαβητολόγος (www.lepouras.gr).
Εκεί έξω κυκλοφορούν περισσότεροι από 200 τύποι ιών που προκαλούν από απλό κρυολόγημα μέχρι γρίπη (και προφανώς κορονοϊό), οπότε είναι μάλλον απίθανο να περάσεις το χειμώνα χωρίς να κολλήσεις κάποιον. Όπως δείχνουν οι σχετικές έρευνες, ο μέσος ενήλικας αναμένεται να κρυολογήσει δύο έως τρεις φορές στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ τα παιδιά οχτώ ή και περισσότερες. Τα καλά νέα είναι ότι, αν φερθείς έξυπνα, θα είσαι πάλι δραστήρια και ευδιάθετη μέσα σε μία εβδομάδα. Διαφορετικά, κινδυνεύεις να ταλαιπωρείσαι από βήχα, καταρροή και πονεμένο λαιμό για πολύ περισσότερο. Να τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις, για να συνέλθεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Κάνε τεστ για κορονοϊό
Παρότι μάλλον είναι αυτονόητο πλέον, οφείλουμε να το επαναλάβουμε. Ακόμη κι αν τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια, θα πρέπει και για τη δική σου προστασία και για των γύρω σου να γνωρίζεις εάν έχεις κορονοϊό ώστε να αποφύγεις τη μετάδοση.
ΜΗ συμπεριφέρεσαι σαν να μην έχεις τίποτα
Εφόσον το τεστ για τον κορονοϊό είναι αρνητικό, είναι πολύ εύκολο να επιλέξεις απλά να αγνοήσεις ένα κρυολόγημα, ιδιαίτερα αν δεν έχεις ανεβάσει πυρετό. Μπορεί να θεωρείς ότι όλα τα άλλα που έχεις να κάνεις –η δουλειά, οι υποχρεώσεις, οι βόλτες σου– είναι πιο σημαντικά από μια ιωσούλα. Σιγά, λοιπόν, μη μείνεις μέσα, σωστά; Λάθος! Βάλε σε προτεραιότητα την υγεία σου. Ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από ξεκούραση, προσεγμένη διατροφή και φροντίδα, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να γίνεις χειρότερα. Πάρε 2 ημέρες άδεια και μείνε στο κρεβάτι. Αλλιώς, θα σέρνεσαι μαζί με την ίωσή σου για πολύ καιρό!
MH ζητάς από το γιατρό να σου δώσει αντιβίωση
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr
Πηγή άρθρου: Είμαστε με κρυολόγημα στο κρεβάτι; Να τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε