Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ενημερώθηκε, σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, από τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. (πρώην ΟΑΕΔ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη για την επιτυχή έκβαση που είχε η αξιολόγηση του σχεδιασμού της αξιοποίησης του ακινήτου εκτάσεως 73.505 τ.μ. στην θέση Φυτόκου στην Ν. Ιωνία Μαγνησίας,από την ειδική ομάδα αξιολόγησης του προγράμματος των ακινήτων, που έχει η Δ.ΥΠ.Α. στην κυριότητά της.
Η αξιολόγηση της συγκεκριμένης έκτασης, η οποία βρίσκεται εκτός Σχεδίου Πόλης, αλλά σε επαφή με τον αστικό ιστό του Δήμου Βόλου, αφορούσε τον σχεδιασμό ενός συγκροτήματος που θα συμβάλει στην επίτευξη διακριτών στόχων, όπως, μεταξύ άλλων στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής υπέρ των οικονομικά αδύναμων φοιτητών με την πρόβλεψη της δημιουργίας φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και τυχόν άλλων χρήσεων που θα επιλέξει η Δ.ΥΠ.Α.
Ειδικότερα, την παρούσα χρονική στιγμή εκπονείται ειδικό χωρικό σχέδιο για οικιστική – τουριστική χρήση προκειμένου να συμπεριληφθεί η πρόβλεψη για την ανέγερση φοιτητικών κατοικιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και οποιωνδήποτε άλλων χρήσεων που κριθούν απαραίτητες με στόχο την αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση του αστικού ιστού της περιοχής αλλά και την προώθηση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας και τη σύνδεσή του με την κοινωνία. Η οριστικοποίηση των χρήσεων αυτών από την διοίκηση της Δ.ΥΠ.Α. αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α. κ. Πρωτοψάλτη για τις ενέργειές του δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου του δημοσίου, ιδιοκτησίας Δ.ΥΠ.Α. λαμβάνει, πλέον, σάρκα και οστά, ενώ τόνισε, με την ιδιότητά της ως Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ότι: «η σημαντικότητα της εξέλιξης αυτής έρχεται σε μία περίοδο που το ζήτημα των φοιτητικών εστιών βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος. Η πολιτεία, μέσω του ΥΠΑΙΘ και των εποπτευόμενων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, έχει την υποχρέωση να αναζητά συνεργασίες με άλλους κρατικούς φορείς, όπως η Δ.ΥΠ.Α. για την δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονους, συμπληρωματικούς και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, πέραν της κρατικής χρηματοδότησης, οι οποίες μπορούν να δώσουν ταχύτερες και αξιόπιστες λύσεις για την κατασκευή φοιτητικών εστιών, ιδιαίτερα μάλιστα, στα Ιδρύματα της περιφέρειας, όπου και το πρόβλημα είναι εντονότερο».