Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΗΜΜΥ), και συγκεκριμένα η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης (https://ctll.e-ce.uth.gr), διοργάνωσε σεμινάριο σχετικά με την εφαρμογή δωματίων διαφυγής, μιας ειδικής κατηγορίας σοβαρών παιχνιδιών, σε διαδικασίες μάθησης στις 22 Σεπτεμβρίου 2022.
Περίπου 45 μαθητές και καθηγητές του σχολείου επισκέφτηκαν το εργαστήριο υπολογιστών στο νέο κτίριο του τμήματος στη διασταύρωση των οδών Σέκερη και Χέυντεν. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε μαθησιακές δράσεις με τη μορφή ψηφιακών δωματίων διαφυγής. Οι ψηφιακές εφαρμογές που χρησιμοποιήθηκαν στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και έχουν ως θέμα το περιορισμό των ρύπων και της μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ELMET: Experiential Learning Methodologies addressing Vulnerable Employed and Unemployed People (http://elmetproject.eu) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υλοποιείται από το 2020 μέχρι το 2022.
Εκτός από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οργανισμοί από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Επιστημονικά υπεύθυνοι του έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης.
Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συνέβαλαν ουσιαστικά ο Διευθυντής του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ κ. Θανάσης Γκίκας και ο καθηγητής κ. Αντώνης Πλαγεράς.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΤΗΜΜΥ κ. Μιχάλης Βασιλακόπουλος.