Από την δημοτική κίνηση "Μαζί για τον Βόλο" ανακοινώθηκαν τα εξής:
Έπρεπε να περάσουν οκτώ περίπου χρόνια για να αναγνωρίσει, έστω και έμμεσα, η παρούσα Δημοτική Αρχή ότι το 2014 όχι μόνον δεν ξεκίνησε η ιστορία του Βόλου, όπως τόσα χρόνια προσπαθεί να μας πείσει, αλλά μάλλον σταμάτησε. Με πανηγυρικούς, λοιπόν, τόνους ανακοίνωσε ότι το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ καλύπτει το 89,6% του πληθυσμού του Δήμου Βόλου. Μόνο που «ξέχασε» να πει ότι η δική της συμβολή στα οκτώ χρόνια της θητείας της δεν ήταν ούτε 1% -όλα ήταν έργα των προγενέστερων Δημοτικών Αρχών. Η ίδια, αντίθετα, καθυστέρησε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια να ολοκληρώσει τα έργα αποχέτευσης Αγριάς, Αγίου Στεφάνου και Ιωλκού, τα οποία βρήκε σε πλήρη εξέλιξη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που η θητεία της στη ΔΕΥΑΜΒ ήταν μόλις τρία χρόνια. Ανακοίνωσε ακόμη ότι με την ολοκλήρωση του έργου της μεταφοράς του λύματος της Νέας Αγχιάλου, η οποία προβλέπεται το φθινόπωρο του 2022, η κάλυψη θα ανέλθει στο 95% του πληθυσμού. Μόνο που «ξέχασε» να πει ότι το έργο αυτό έπρεπε να έχει προ πολλού ολοκληρωθεί, αφού ήδη το 2014 είχε εγκριθεί η οριστική παραλαβή της μελέτης και είχε σταλεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο ΕΠΠΕΡΑΑ για έγκριση των τευχών δημοπράτησης. Όσο για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς Μαλάκι, Πλατανίδια, Κριθαριά, Μάραθος, Αγ. Γεώργιος, Μαμιδάκη, Χρυσή Ακτή, Βελανιδιά, να πούμε ένα «επιτέλους», αφού παρέλαβε σε εξέλιξη τον διαγωνισμό της μελέτης και χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια μέχρι να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης.
Το ωραίο είναι ότι η Δημοτική Αρχή εμφανίζεται να «ανακαλύπτει την Αμερική» για το έργο αξιοποίησης της λυματολάσπης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που εδέησε να βάλει μπροστά. Μόνο που «ξέχασε» να πει ότι ήταν άλλο ένα πρωτοποριακό έργο που άφησε σαν παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με πλήρη φάκελο τον οποίο επί οκτώ χρόνια κρατούσε στο συρτάρι και μόλις στις 29/03/22 με έκτακτο Δ.Σ. της της ΔΕΥΑΜΒ αποφασίστηκε να ζητηθεί η χρηματοδότηση του έργου προκειμένου να μη χαθεί ακόμα μια ευκαιρία.
Αντί λοιπόν να αυτοθαυμάζεται η Δημοτική Αρχή, θα ήταν καλύτερα να κάνει αυτοκριτική για τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση να προχωρήσει έργα που η ολοκλήρωσή τους θα αφήσει τεράστιο οικολογικό αποτύπωμα.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να κρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, έρχεται ο καιρός που άμεσα ή έμμεσα θα την παραδεχτούν. Η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα.