• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Αντιδρούν οι έμποροι στην «ανυπόστατη τοποθέτηση» Αναγνώστου (ΟΛΒ) για την κρουαζιέρα
Share

14/05/2025 22:13

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αντιδρούν οι έμποροι στην «ανυπόστατη τοποθέτηση» Αναγνώστου (ΟΛΒ) για την κρουαζιέρα

Last updated: 2019/12/16 at 3:00 ΜΜ
Newsroom Published 16/12/2019
Share
4 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, προκάλεσε η τοποθέτηση του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΒ ΑΕ κ. Σωκράτη Αναγνώστου για τις ευθύνες των εμπόρων στη χαμηλή προσέλκυση κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου.
Αναφέρει σχετική ανακοίνωση:
ΟΡΘΟΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ «HOMEPORT»
Έπειτα από δημοσίευμα που γίνεται λόγος για την δημιουργία της πόλης μας σε HomePort, με ιδιαίτερη προσοχή αναγνώσαμε και ακούσαμε τις τοποθετήσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου ΟΛΒ, κ. Αναγνώστου Σωκράτη και συμμεριζόμαστε την προοπτική αυτή, που μόνο τεράστια οφέλη μπορεί να έχει για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ωστόσο, δεν συμμεριζόμαστε την άποψη ότι για το θέμα της κρουαζιέρας και το γεγονός της μη αξιοποίησης της φταίνε οι έμποροι, που δεν παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους. Οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Αναγνώστου ότι για το μεγαλόπνοο σχέδιο δημιουργίας μιας επαρχιακής πόλης σε HomePort θα πρέπει πρωτίστως οι εμπλεκόμενοι με την κρουαζιέρα να πάψουν να λειτουργούν με τυχοδιωκτικό χαρακτήρα – όπως συνέβαινε μέχρι τώρα – και θα πρέπει να πρωτοστατήσουν για να καταρτιστεί ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός με όλες τις δυνατές στρατηγικές και επενδύσεις. Η λογική της σύστασης επιτροπής κρουαζιέρας, όταν αυξάνονται οι αφίξεις πλοίων και η κατάργησή της όταν μειώνονται, σίγουρα δεν αποτελεί σοβαρή προσέγγιση του τόσο μεγάλου για την πόλη θέματος.
Οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να «κρύβουν κάτω από το χαλάκι» τα προβλήματα και να «πετάνε το μπαλάκι» στους εμπόρους. Δεν φταίνε οι έμποροι για την αδιαφορία προβολής σημείων ενδιαφέροντος για τον τουρίστα , ούτε που δεν καταφέρνουν να πουλήσουν «το τουριστικό προϊόν» εδώ και βλέπουμε να κατακλύζεται από τουρίστες η Καλαμπάκα. Δεν φταίνε οι έμποροι που τουρίστες χάνονται στα Πευκάκια ψάχνοντας το κέντρο της πόλης, αφού δεν υπάρχει η αντίστοιχη τουριστική καθοδήγηση, oύτε φταίνε οι έμποροι που οι τουρίστες αποβιβάζονται ακόμη δίπλα στα φορτία τελωνείου και εισπράττουμε τη έντονη δυσαρέσκεια τους.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε έμποροι και διοικούμε επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι στην παρούσα κατάσταση η αγοραστική δύναμη των τουριστών που τυχαίνει να κάνουν στάση στην πόλη του Βόλου και προσεγγίζουν την εμπορική αγορά, σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ούτε τη διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων, ούτε κάλυψη λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης, καθώς ο τζίρος της επισκεψιμότητας στα τοπικά εμπορικά καταστήματα είναι πάρα πολύ χαμηλός. Αν λάβουμε υπόψιν ότι οι ώρες παραμονής των κρουαζιερόπλοιων στην πόλη – κατά μέσο όρο – είναι 08:00 – 17:00 και τα καταστήματα λειτουργούν 09:00 – 14:30, τότε καταρρίπτεται ο όποιος ισχυρισμός για κλειστή αγορά. Και για όσους αυθαίρετα τοποθετούνται και μιλούν για λογαριασμό μας χωρίς να γνωρίζουν στοιχειώδη από επιχειρείν, τους υπενθυμίζουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα αλλά επιχειρήσεις με έξοδα. Ο καθένας γνωρίζει ότι η αγορά έχει τη δυνατότητα να αυτορυθμίζεται όταν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την κατανάλωση.
Οι θέσεις μας για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης και την βελτίωση της τοπικής κοινωνίας είναι συνεπείς κι έχουν ειπωθεί. Δυστυχώς, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου δεν κλήθηκαν από τον κ. Αναγνώστου σε συζήτηση και διάλογο, που αναμφισβήτητα μπορούν να προωθήσουν την τοπική οικονομία, αντίθετα συναντούμε ανυπόστατες τοποθετήσεις σε τοπικά δημοσιεύματα. Ωστόσο, ευελπιστούμε να εισακουστούν οι προβληματισμοί μας και υποσχόμαστε ότι θα σταθούμε στο πλάι όσων προσπαθήσουν να καταστήσουν ένα ορθό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την προβολή και ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η συμβολή όλων μας είναι θεμιτή για μια πόλη που μπορεί να ακμάσει παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: -, -, -, -, --, --, homeport, Καλαμπάκα
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Επόμενο Ο δρόμος της ιστορικής συναίνεσης των κομμάτων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Δημοφιλέστερα

Βραβεύονται 230 μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Μαγνησίας για τις επιτυχίες τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών – Όλα τα ονόματα
14/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?