Διαπαραταξιακή πρωτοβουλία με απουσίες όπως του κ. Απ. Παπαδούλη, επικεφαλής της παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, κ.α., εκδηλώθηκε από 17 συμβούλους μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου οι οποίοι δρομολόγησαν συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα “Λήψη απόφασης για την έκφραση γνώμης του Δήμου σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.”
Μετά τα άγονα αποτελέσματα των παραταξιακών αιτημάτων για θεματική συνεδρίαση του ΔΣ, τρεισήμισι παρατάξεις μειοψηφίας συνυπογράφουν αίτημα και υποχρεώνουν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μουλά να συγκαλέσει, σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο
Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προσκληθεί το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, συνέρχεται ύστερα από πρόσκληση εκείνων που υπέβαλαν την αίτηση και αποφασίζει για τα θέματα, για τα οποία είχε ζητηθεί η σύγκλησή του.
Το αίτημα
Θέμα: «Αίτημα για τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με θέμα: Λήψη απόφασης για την έκφραση γνώμης του Δήμου σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.
Κύριε Πρόεδρε,
Το τελευταίο διάστημα, η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη με την επικείμενη κατασκευή πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό, σε απόσταση μόλις λίγων δεκάδων μέτρων από κατοικημένες περιοχές,
Ο Δήμος Βόλου έχει την υποχρέωση, εκπροσωπώντας τα καθολικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, να ασκεί κοινωνικό έλεγχο σε ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Τέτοια μείζονος βαρύτητας θέματα, που θα δεσμεύσουν την πόλη για δεκαετίες, με ενδεχόμενες βαρύτατες συνέπειες, θα πρέπει να τεθούν στην κρίση του δημοτικού συμβουλίου Καμία δημοτική αρχή δεν μπορεί, ούτε και δικαιούται, να πάρει απέχει από τέτοιες εξελίξεις μη παρεμβαίνοντας πολιτικά, ειδικά όταν έχει εκφραστεί ανησυχία και προβληματισμός από τους κατοίκους, σύμφωνα και με τις τοποθετήσεις επιστημονικών και μαζικών φορέων της πόλη.
Ως γνωστόν, ο Κώδικας Δήμων και ο «Καλλικράτης» προβλέπουν τη διεξαγωγή συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου εφόσον υπάρχει αίτημα από το τουλάχιστον 1/3 των μελών του.
Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 67, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και στο άρθρο 3, παρ. 3,4 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, οι παρακάτω υπογράφοντες 17 δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου ζητούμε τη διεξαγωγή, εντός επτά (7) ημερών, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με θέμα: Λήψη απόφασης για την έκφραση γνώμης του Δήμου σχετικά με την σχεδιαζόμενη δημιουργία πλωτού σταθμού μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον Παγασητικό.
Στη συνεδρίαση θα πρέπει να προσκληθούν και συμμετέχουν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων της περιοχής.
ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΕΚΑΕΠΤΑ (17) ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
- ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ
- ΑΚΡΙΒΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
- ΓΑΝΤΖΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
- ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
- ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
- ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΧΤΗ
- ΚΑΠΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
- ΜΗΤΡΟΥ ΒΙΟΛΕΤΤΑ
- ΦΑΤΣΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
- ΙΓΓΛΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
- ΖΑΧΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
- ΤΑΚΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
- ΒΑΚΟΥΦΤΣΗ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
- ΤΣΙΜΠΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
- ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
- ΤΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
- ΤΣΑΛΟΥΧΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Φωτογραφία aerial destination