• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Το βασικό σενάριο για τον νέο κατώτατο μισθό
Share

15/05/2025 04:07

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το βασικό σενάριο για τον νέο κατώτατο μισθό

Last updated: 2023/03/08 at 9:02 ΜΜ
Newsroom Published 08/03/2023
Share
3 Min Read
SHARE

Η εισήγηση του υπουργού Εργασίας, που αναμένεται να γίνει έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απομένει για να καθοριστεί ο νέος, αυξημένος κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Μία εισήγηση που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα ταυτίζεται με τις προτάσεις που ενσωματώθηκαν στην πρόσφατη έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως είναι γνωστό, το ΚΕΠΕ, αφού αξιοποίησε και ανέλυσε όλες τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων, εργοδοτών και εργαζομένων, αλλά και επιστημονικών ινστιτούτων, πρότεινε προς το υπουργείο Εργασίας η αύξηση στις κατώτατες αποδοχές να κυμαίνεται από 4,5% έως 7,5% στο ανώτατο πεδίο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο βασικός μισθός από τα 713 ευρώ μικτά, που είναι σήμερα, θα αυξηθεί από την 1η Απριλίου στα επίπεδα των 745-766 ευρώ, το πολύ, με επικρατέστερο σενάριο να είναι τα 766 ευρώ.

Πρόκειται για την τελική φάση της διαδικασίας, που πρόκειται να επικυρωθεί και τυπικά, μάλλον με ξεχωριστό υπουργικό συμβούλιο, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Άλλωστε το υπουργικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για αύριο, λόγω της τραγωδίας στα Τέμπη, θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο ζητήματα που αφορούν το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η δέσμευση από τον πρωθυπουργό ότι η διαδικασία των αυξημένων αποδοχών θα εκκινήσει φέτος κατά έναν μήνα νωρίτερα από πέρυσι, δηλαδή από την 1η Απριλίου. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εντός των επόμενων ημερών πρέπει να γίνει και η τυπική επικύρωση της όποιας αύξησης από το υπουργικό συμβούλιο, έτσι ώστε να μπορούν να προγραμματιστούν ανάλογα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Συνδυαστικά, πάντως, η αύξηση των κατώτατων αποδοχών του ιδιωτικού τομέα λειτουργεί παράλληλα με ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Αποτελεί έτσι κι αλλιώς δέσμευση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη σχετική μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες. Έως τώρα έχουν υποχωρήσει οι εισφορές κατά 4,4 μονάδες και απομένει ακόμα 0,6 της μονάδας για να πιαστεί ο στόχος, κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, είναι πιθανό να υπάρξει δέσμευση για περαιτέρω μείωση των εισφορών (2-4 ποσοστιαίες μονάδες), σε βάθος διετίας ή τριετίας. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα λειτουργήσει κατευναστικά προς τις επιχειρήσεις, έτσι ώστε να προσβλέπουν σε μελλοντική μείωση της συνολικής μη μισθολογικής δαπάνης τους. Άλλωστε, η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί σε ένα πεδίο ισορροπίας ανάμεσα στην αύξηση των μισθών, για να βελτιωθεί η ιδιωτική κατανάλωση και να περιοριστούν οι κραδασμοί από τον πληθωρισμό για τα νοικοκυριά, και στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

πηγή: naftemporiki.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΜΙΣΘΟΣ, ΧΡΗΜΑΤΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Φωνές και στον ΣΥΡΙΖΑ για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίου η Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Επόμενο Έξαρση του καρκίνου αναμένεται στην Ελλάδα

Δημοφιλέστερα

Εκδήλωση στο Μόναχο για την ίδρυση του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Μονάχου
15/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?