• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «ταξίδεψε» στην Κωνσταντινούπολη
Share

23/09/2025 05:54

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «ταξίδεψε» στην Κωνσταντινούπολη

Last updated: 2025/09/23 at 5:53 ΠΜ
Newsroom Published 23/09/2025
Share
4 Min Read
SHARE

festival-kastelorizo

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οι βραβευμένες ταινίες του 9ου Beyond Borders – Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου φιλοξενήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε ένα ξεχωριστό διήμερο στην Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης.

Ανταπόκριση – Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Το Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης και επετειακής 10ης έκδοσής του, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 31 Αυγούστου, έβαλε πλώρη για την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, από τις 20-21 Σεπτεμβρίου για ένα μοναδικό διήμερο προβολών και συζητήσεων με τις ταινίες της περυσινή διοργάνωσης.

Μεταξύ των διακεκριμένων προσκεκλημένων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και αντιδήμαρχοι της πόλης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης ως πολιτιστικού και πολιτικού σημείου συνάντησης.
Όπως δήλωσε η Ειρήνη Σαρίογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ: «Η παρουσία του Beyond Borders στην Κωνσταντινούπολη ήταν για εμάς ένα όνειρο χρόνων – μια ευκαιρία να φέρουμε πιο κοντά όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο μακρινό, αλλά μαγευτικό Καστελλόριζο. Μέσα από αυτή τη μεταφορά θέλαμε να δείξουμε πως ο πολιτισμός και ο διάλογος έχουν τη δύναμη να ενώνουν κόσμους και αντιλήψεις. Η συνεργασία μας με την Ταινιοθήκη της Κωνσταντινούπολης, που συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και βασίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας μας, αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Νιώθουμε υπερηφάνεια για τις ταινίες που παρουσιάζουμε – έργα με τόλμη, χιούμορ και αλήθεια, που αξίζουν να ταξιδέψουν όσο το δυνατόν πιο μακριά».

Μεταξύ των ταινιών που προβλήθηκαν είναι: I shall not hate (Χάλκινο Στεφάνι της Μεγίστης) της Καναδής σκηνοθέτριας Tal Barda, που προβλήθηκε σε ελληνική πρεμιέρα στο Φεστιβάλ, που ακολουθεί την αχαρτογράφητη πορεία του Dr. Izzeldin Abuelaish, του πρώτου Παλαιστίνιου γιατρού που εργάζεται σε ισραηλινό νοσοκομείο και ξεγεννάει μωρά, του οποίου το ήθος της συγχώρεσης και της συμφιλίωσης δοκιμάζεται όταν ένα ισραηλινό τανκ βομβαρδίζει το σπίτι του, σκοτώνοντας τις τρεις κόρες του, το Monument (Χρυσός Φοίνικας μicro) του Maksim Avdeev, Ρωσία, 2024, 15′ Ελληνική Πρεμιέρα, για τη σχέση πατέρα και ομοφυλόφιλου γιού σε έναν προβληματισμό για την οικογένεια, την ταυτότητα και την άβυσσο της ιδεολογίας, , το Searching for Rodakis (Βραβείο Μεσογειακής Φιλίας) του Kerem Soyyilmaz, Τουρκία, 2023, 57′, για την ανακάλυψη της ταφόπλακας της δεκαεπτάχρονης Χρυσούλας κατά την ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού κοντά στην Κωνσταντινούπολη, τη Λώξη (Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ) των Θανάση Καφετζή και Δημήτρη Ζάχου, Ελλάδα, 2024, 87′, για τη Λωξάνδρα, μια νέα γυναίκα με σύνδρομο Down που γίνεται το πρώτο ανάπηρο άτομο που υπογράφει συμβόλαιο ηθοποιού με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, το Koka (Χρυσό Στεφάνι Μεγίστης – Grand Prix) του Aliaksandr Tsymbaliuk, Πολωνία, 2024, 47′ Ελληνική Πρεμιέρα, για τη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου που ζουν στην άκρη του κόσμου κοντά στη Βερίγγειο Θάλασσα και το Sister of Mine (Αργυρός Φοίνικας μicro) του Mariusz Rusinski, Πολωνία, 2023, 30′ Ελληνική Πρεμιέρα, για τις συνθήκες που οδήγησαν μια ταλαντούχα έφηβη στον εθισμό στα ναρκωτικά.

Οι προβολές διοργανώθηκαν από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) σε συνεργασία με την γαλλική Ecrans des Mondes.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ν. Χριστοδουλίδης: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με ανώτατο στέλεχος της Chevron

Δημοφιλέστερα

Ν. Χριστοδουλίδης: Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συναντήθηκε με ανώτατο στέλεχος της Chevron
23/09/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?