
Με τη λάμψη των αστεριών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματόγραφου γέμισε το Ολύμπιον, καθώς το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τίμησε τους μεγάλους πρωταγωνιστές των δημοφιλών ταινιών της δεκαετίας του ‘60.
Το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βράβευσε 37 εμβληματικούς ηθοποιούς, που πρωταγωνίστησαν σε αξέχαστες ταινίες της δεκαετίας του ’60, για τη συνολική τους προσφορά στον κινηματογράφο και στον ελληνικό πολιτισμό.
Ηθοποιοί μιας άλλης εποχής, που κατάφεραν οι ταινίες τους να καταστούν διαχρονικές και να μεγαλώσουν γενιές και γενιές Ελλήνων, βρέθηκαν ξανά πάνω στη σκηνή, αυτή τη φορά για να τιμηθούν από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα για να παραλάβουν τιμητικό βραβείο βρέθηκαν οι πολυαγαπημένοι αστέρες Βασίλης Καΐλας, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Γιώργος Κωνσταντίνου, Χλόη Λιάσκου, Μπέτυ Λιβανού, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αιμιλία Υψηλάντη και Άννα Φόνσου, με το κοινό να ξεσπά σε θερμά χειροκροτήματα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Η βράβευση των ηθοποιών για την προσφορά τους στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό έγινε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Finos Films. Τα βραβεία απένειμαν ο πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, και ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης μαζί με τους ηθοποιούς Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κάτια Γκουλιώνη και Σπύρο Παπαδόπουλο.
Ρεπορτάζ: Σταύρος Πανούσης
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.