• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Θ. Παπαϊωάννου, πρ. ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στη φετινή διαδικασία – Θα δοθούν οι ερωτήσεις της τράπεζας θεμάτων, δεν χρειάζεται φροντιστήριο
Share

09/05/2025 23:22

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Παπαϊωάννου, πρ. ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στη φετινή διαδικασία – Θα δοθούν οι ερωτήσεις της τράπεζας θεμάτων, δεν χρειάζεται φροντιστήριο

Last updated: 2025/05/09 at 9:53 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 09/05/2025
Share
4 Min Read
SHARE

asep

Contents
Ηλεκτρονικά η διαδικασίαΗ επιτυχία βασίζεται στην κατάταξη: οι καλύτεροι περνούνΤι θα γίνει με τους επιτυχόντες του 2023 Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Μετά από δύο χρόνια πραγματοποιείται ο δεύτερος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ με τον πρόεδρο του, Θάνο Παπαϊωάννου να δηλώνει στο ΕΡΤΝews ότι θα λειτουργήσουν δύο εξεταστικά κέντρα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Έχουμε μπει στην τελική ευθεία. Αυτή την στιγμή υποβάλλονται οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου με την προθεσμία υποβολής να είναι μέχρι την Τετάρτη 14 Μαΐου.

Mιλώντας για τις ημερομηνίες διεξαγωγής δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι ο προγραμματισμός διεξαγωγής των εξετάσεων είναι για τα μέσα Ιουνίου επισημαίνοντας ότι φέτος έχει αλλάξει το σύστημα. «Δεν υπάρχει η έννοια του να πετύχεις πια, αφού δεν υπάρχει βάση» τόνισε διευκρινίζοντας ότι οι επιτυχόντες θα μπουν σε μια «δεξαμενή» για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ηλεκτρονικά η διαδικασία

«Θα γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός. Οι υποψήφιοι θα έρθουν σε δύο ηλεκτρονικά εξοπλισμένα εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα (Μαρούσι) και τη Θεσσαλονίκη, έχοντας κλείσει ηλεκτρονικά ραντεβού για το πότε θέλουν και μπορούν να εξεταστούν, ποια μέρα και ώρα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Κώστας Παπαχλιμίντζο και Κατερίνα Δούκα, οι υποψήφιοι απ’ όλη την Ελλάδα θα προσέλθουν παρά την απόσταση από τα εξεταστικά κέντρα. «Οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα έρθουν. Θα έχουμε συμμετοχή από την επαρχία στην πληθυσμιακή αναλογία της επαρχίας».

Μάλιστα, όπως τόνισε, το να γίνεται ο διαγωνισμός ηλεκτρονικά είναι μια μεγάλη καινοτομία και από πλευράς περιεχομένου και από πλευράς ταχύτητας εξαγωγής αποτελεσμάτων.

«Θα δοθούν όλες οι ερωτήσεις, υπό τύπον τράπεζας δεδομένων, σε επαρκή χρόνο πριν από την έναρξη των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να κάνουν φροντιστήριο. Να δουν τις ερωτήσεις και ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις, να τις  μελετήσουν και να πάνε να δώσουν (εξετάσεις)» πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου. Και όπως είπε «είτε είσαι γεωπόνος είτε είσαι νομικός, η εξέταση είναι η ίδια».

Η επιτυχία βασίζεται στην κατάταξη: οι καλύτεροι περνούν

Όπως αποκάλυψε δεν υπάρχει βάση για τους υποψήφιους διευκρινίζοντας ότι μπορούν να διαγωνιστούν όσοι είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και όσοι έχουν πτυχίο αναγνωρισμένο από το ΣΑΕΠ.

Παράλληλα, όπως εξήγησε, «η Τράπεζα Δεδομένων έχει επτά θεματικές ενότητες Συνταγματικό, Διοικητικό, Πολιτική, Οικονομία, Πληροφορική, Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδος» και περιλαμβάνει 400 ερωτήσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ είναι σημαντικό ένας δημόσιος υπάλληλος που να μην αγνοεί τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Όσον αφορά το αν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων δήλωσε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι συγκεκριμένος: «Πας, δίνεις, κατατάσσεσαι και μετά έρχονται οι θέσεις που θα αποφασιστούν για το ’26 και ’27».

Ειδικότερα, όπως ανέφερε οι επιτυχόντες καλούνται να δηλώσουν ενδιαφέρον όταν προκηρυχθούν οι θέσεις. Η κατανομή θα γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης, ειδικότητα, τόπο προτίμησης, ειδικά και κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.λπ.)

Τι θα γίνει με τους επιτυχόντες του 2023

Μιλώντας για τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού που έγινε το Μάρτιο του ’23, σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι προκηρύξεις για τους υποψηφίους Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που αφορούν περίπου 12.300 περίπου θέσεις. «Οι επιτυχόντες είναι 15.000. Απ’ αυτούς τους 15.000, πάνω από 1.000 δεν υπέβαλαν αίτηση στην πρώτη φάση. Από τους υπόλοιπους που βγήκαν διοριστέοι μέχρι στιγμής 600 έχουν αρνηθεί το διορισμό τους» ανέφερε ο κ. Παπαϊώάννου σημειώνοντας ότι τον επόμενο μήνα θα κλείσει από αυτός ο κύκλος.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού τόπου του (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Πρόσκληση/Προκήρυξη (Παράρτημα Γ’). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Τετάρτη 14 Μαΐου, στις 14:00.

Σχετική είδηση:

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο 7η Συνάντηση Σχολής Γονέων Βόλου
Επόμενο Καιρός: Τοπικές βροχές και βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

Δημοφιλέστερα

Ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία των έργων εκβάθυνσης αποδίδει το Λιμεναρχείο για τη ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?