Στον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την έρευνα για το δυστύχημα των Τεμπών καταθέτουν σήμερα τρεις μάρτυρες. Πρόκειται για δύο στελέχη της πυροσβεστικής και ένα της αστυνομίας. Και οι τρεις έχουν κληθεί για συμληρωματική κατάθεση.
Ο δικηγόρος συγγενών θυμάτων κ. Σούρλας, ζήτησε να καταθέσει άλλο ένα στέλεχος της πυροσβεστικής, τότε ενεργό στο πεδίο ο οποίος τώρα είναι συνταξιούχος.
Επίσης σήμερα (13/3) στις 11:30, ο πραγματογνώμονας μεταλλουργός και καθηγητής του ΕΜΠ μαζί με τον Εφέτη ανακριτή μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Κουλούρι, μαζί με τους δύο δικαστικούς πραγματογνόμωνες και το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, όπου θα εξεταστούν τμήματα του υλικού που έχει μεταφερθεί εκεί μετά το δυστύχημα. Αναζητούν το κομμάτι της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας που φαίνεται να λείπει, καθώς εικάζεται πως ένα τμήμα εκτοξεύθηκε προς το κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας.
Τον Εφέτη Ανακριτή επισκφθηκε ο κ. Λουκάς Αποστολίδης, δικηγόρος του πατέρα του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα του 1ου βαγονιού. Καταθέτει υπόμνημα – αναφορά κατά του Καραμανλή, υποστηρίζοντας ότι «δεν εφάρμοσε τον νόμο για τη διαλειτουργικότητα των τρένων, σύμφωνα με τον οποίο όφειλε να ενημερώνει τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. κάτι που δεν έκανε, παρότι γνώριζε ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας, αλλά και ότι δεν έδωσε εντολή να κυκλοφορούν τα τρένα με μειωμένη ταχύτητα».
Ο κ. Γιάννης Ματζουράνης, δικηγόρος του Π. Ασλανίδη, πατέρα θύματος του δυστυχήματος, κατέθεσε αίτηση στο συμβούλιο Εφετών, προκειμένου να εξετάσει την διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ του ίδιου και του Εφέτη ανακριτή, καθώς -όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος- ζήτησε αντίγραφα των βίντεο της εταιρίας φύλαξης Ιντερσταρ και ο Εφέτης Ανακριτής καθυστερεί την παράδοσή τους.
Σήμερα τέλος, κατέθεσαν μήνυση κατά των πρώην υπουργών μεταφορών Κ. Καραμανλή και Χ. Σπίρτζη, δικηγόροι οικογενειών θυμάτων.
Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Δαμιανού Μπαλασούλη, δικηγόρου οικογενειών θυμάτων, η μήνυση αφορά την σύμβαση 717 και την μείωση προσωπικού στον ΟΣΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «στοιχειοθετείται κατηγορία διατάραξης συγκοινωνιών εκ δόλου, καθώς από πλήθος στοιχείων οι υπουργοί γνώριζαν την πιθανότητα δυστυχήματος και παρ’ όλα αυτά επέτρεπαν στον σιδηρόδρομο να λειτουργεί». Όπως δηλώνει ο ίδιος, «αφήνουμε ανοιχτό ενδεχόμενο έρευνας εντοπισμού ευθυνών και για υψηλότερα πρόσωπα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στις ελλείψεις ασφαλείας. (Η μήνυση) είναι μέρος συνεχούς αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, παρά το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο για προστασία πολιτικών προσώπων».
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
