• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: ΣΥΡΙΖΑ: Επανέρχεται το σχέδιο «βουλευτοποίησης» Κασσελάκη – Τι βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις
Share

09/05/2025 21:41

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επανέρχεται το σχέδιο «βουλευτοποίησης» Κασσελάκη – Τι βλέπουν πίσω από τις επιθέσεις

Last updated: 2024/06/01 at 9:45 ΠΜ
Newsroom Published 01/06/2024
Share
3 Min Read
SHARE

Επανέρχεται στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία το σενάριο «βουλευτοποίησης» του Στέφανου Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας λένε πως τα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι τις βουλευτικές εκλογές είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να μένει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός κοινοβουλευτικής δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, όπως σημειώνουν, αξιοποιεί αυτό το μειονέκτημα στην επιχειρηματολογία του και κατά την τρέχουσα προεκλογική περίοδο.

Το πρόβλημα, μάλιστα, διογκώνεται από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές- είτε γιατί δεν εκλέχθηκαν οι υποψήφιοί του πέρυσι είτε γιατί αποχώρησαν και συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς- σε αρκετές περιφέρειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Α’ Αθηνών όπου η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μείνει χωρίς βουλευτή λόγω της αποχώρησης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νάσου Ηλιόπουλου και την περιφέρεια εκπροσωπεί ατύπως η βουλεύτρια Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα.

Παραλλήλως, η Κουμουνδούρου έχει στερηθεί περί τους 120 επιστημονικούς συνεργάτες, όσοι δηλαδή αντιστοιχούν στους 11 βουλευτές που ανήκουν σήμερα στη Νέα Αριστερά.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, θεωρούν βέβαιο ότι αν ο κ. Κασσελάκης καταλήξει στην απόφαση να γίνει βουλευτής δεν θα σταθούν εμπόδιο όχι μόνο οι νυν βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να παραιτηθούν- Ηλιόπουλος, Αποστολάκης, Ακρίτα-, αλλά και οι επιλαχόντες που προηγούνται του ιδίου.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως αν η αποχή κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα- πάνω από 60%- οι χαμένοι θα είναι οι ίδιοι γιατί αυτή εικάζουν πως θα προέρχεται κυρίως από την Αττική και τις νεότερες ηλικίες όπου, σύμφωνα τουλάχιστον με τις δημοσκοπήσεις, διατηρούν ένα προβάδισμα απέναντι στη ΝΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, και μεταξύ σοβαρού κι αστείου εύχονται οι καιρικές συνθήκες τη μεθεπόμενη Κυριακή να είναι τέτοιες που να αποτρέψουν μαζική έξοδο προς τις παραλίες.

Με την κλεψύδρα, επίσης, να μετρά πλέον ανάποδα για τις 9 Ιουνίου, στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται προετοιμασμένοι για σωρεία νέων επιθέσεων σε όλα τα επίπεδα και με κάθε μέσο «από τα κέντρα που ελέγχει το Μαξίμου».

Σε αυτό εντάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τη «στημένη, σε διατεταγμένη υπηρεσία» συνέντευξη, όπως την αποκαλούν του προέδρου τους στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice» και την δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη, την οποία χρεώνουν στην κυβερνητική παράταξη.

Στο ευρύτερο σχέδιο να πλήξουν τον κ. Κασσελάκη εντάσσουν οι ίδιες πηγές και τα σενάρια που «διοχετεύονται σκοπίμως από ορισμένα ΜΜΕ» για δήθεν προβλήματα στη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τις προεκλογικές περιοδείες του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τη Δευτέρα, στις 19:30, θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Λευκό Πύργο. ​

Νωρίτερα, κλιμάκιο του κόμματος υπό τους γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιάννη Βουλγαράκη, θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης και σε λαϊκές αγορές.

Γιάννης Συμεωνίδης – CNN Greece https://www.cnn.gr/politiki/story/422189/syriza-epanerxetai-to-sxedio-vouleftopoiisis-kasselaki-ti-vlepoun-piso-apo-tis-epitheseis

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Γαλλία: Σύλληψη Τσετσένου – Ετοίμαζε επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
Επόμενο Καλοκαιρινές αλλαγές στο ρεύμα – Νυχτερινό, έναντι και χρωματιστά τιμολόγια

Δημοφιλέστερα

Καρδίτσα: Προφυλακιστέος ο 24χρονος που κατηγορείται για βιασμό και βιαιοπραγία κατά της συντρόφου του
09/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?