• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους από κόμματα και φορείς στον Βόλο
Share

14/05/2025 15:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους από κόμματα και φορείς στον Βόλο

Last updated: 2023/10/13 at 10:15 ΠΜ
Newsroom Published 13/10/2023
Share
5 Min Read
SHARE

Συγκεντρώσεις στον Βόλο από κόμματα και φορείς για την υποστήριξη των Παλαιστίνιων.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Αναφέρουν σχετικές ανακοινώσεις:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Βόλο: Σάββατο 14-10-2023. Πλατεία Αγίου Νικολάου, 12:00. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη αναδεικνύουν τον καταστροφικό χαρακτήρα της Ισραηλινής κατοχής, της πολιτικής των εποικισμών και της συστηματικής εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού. Η απόφαση για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας είναι κλιμάκωση των εκκαθαρίσεων του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστίνιων με πρόσχημα την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Η αντίδραση της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέναντι στην εντατικοποίηση της επιθετικότητας και των εποικισμών της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου και των ρατσιστών Σμότριτς- Μπεν Γκβιρ ήταν αναμενόμενη ακόμα και στο εσωτερικό του Ισραήλ. Δεν είναι δυνατόν να αναμένεται από ένα ολόκληρο λαό να υπομένει αγόγγυστα την καταστροφή του. Η πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου πλήττει την ειρήνη και τον Ισραηλινό λαό, όπως προειδοποιούσαν πολλές φιλειρηνικές και δημοκρατικές Ισραηλινές φωνές.

Το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» που αναγνωρίζουν σύσσωμες οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., με την ελληνική κυβέρνηση να συντάσσεται στο πλευρό τους, δεν είναι παρά αναγνώριση της Ισραηλινής κατοχής και των συστηματικών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου. Η σύμπλευση σχεδόν σύσσωμου του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με την ΝΔ να δίνει τον τόνο στο πλαίσιο της «στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ», τον ΣΥΡΙΖΑ να σχετικοποιεί την ισραηλινή κατοχή και να καταδικάζει ως «τρομοκρατία» την Παλαιστινιακή Αντίσταση και την ρατσιστική, αντισημιτική ακροδεξιά να ακολουθεί κατά πόδας, αναδεικνύουν την απόσταση τους από το φιλειρηνικό αίσθημα, τους βαθιούς δεσμούς φιλίας του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού, αλλά και την πλήρη υποταγή τους στους Αμερικάνικους σχεδιασμούς για την Ανατολική Μεσόγειο.

Το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντισταθεί στην κατοχή και να διεκδικήσει ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος  δεν είναι “τρομοκρατία”. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και βασίζεται σε πολλαπλές αποφάσεις τόσο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όσο και σε ψηφίσματα της Γενικής του Συνέλευσης. Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ και τους ιμπεριαλιστές συμμάχους του.

Απαιτούμε την διακοπή κάθε στρατιωτικής, οικονομικής και διπλωματικής σχέσης, καμία συμμαχία – απομόνωση του κράτους του Ισραήλ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που καλούν παλαιστινιακές οργανώσεις και οργανώσεις της Αριστεράς την Παρασκευή  13-10-2023, 6μμ στο Πάρκο Ελευθερίας και στην πορεία προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.

Οι οργανώσεις:

Αναμέτρηση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΠΟ

ΑΡΑΣ

Αριστερό Ρεύμα
ΔΕΑ

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

Λαϊκή Ενότητα- ΑΑ

ΜέΡΑ25

ΝΑΡ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ- Σπάρτακος

Πρωτοβουλία για μια Μεταβατική Κομμουνιστική Οργάνωση (Αριστερή Ανασύνθεση, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, ανένταχτοι/ες)

ΣΕΚ

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον Άγιο Νικόλαο η εξόρμηση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.

“Οι συγκεντρωμένοι, αναφέρει ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν και καταδίκασαν το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με τη συνενοχή των άλλων κομμάτων, εναρμονίζεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στηρίζει το κράτος του Ισραήλ, που διατηρεί για δεκαετίες την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και ξεριζώνει τον παλαιστινιακό λαό, επιβάλλει εγκληματικό αποκλεισμό και ετοιμάζεται για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στον πόλεμο σε μια γενικευμένη στρατιωτική αναμέτρηση στη Μέση Ανατολή.

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, στη σφαγή των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ισραήλ στη Γάζα. Η φρεγάτα “Ψαρά” που βρίσκεται στο Ισραήλ με πλήρωμα και ομάδα ασφαλείας με πάνω από 200 άτομα να αποσυνδεθεί από τις ΝΑΤΟικές αποστολές και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής από το 2015 για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ».

Να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ και να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Καλούμε το λαό, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης να αποφασίσουν και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.”

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΓΑΖΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νυχτερινός αγώνας δρόμου στον Βόλο για την στήριξη πλημμυροπαθών
Επόμενο Γνωριμία με τους Αγίους της εποχής μας “Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης”, ομιλητής ο υποτακτικός του Αγίου

Δημοφιλέστερα

Εργαζόμενοι Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου: «Οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ»
14/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?