• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Στους ρυθμούς των Ρίχτερ η Εύβοια: 28 δονήσεις τις τελευταίες ώρες – Ξεκινούν αυτοψίες σε κτήρια
Share

19/05/2025 03:22

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους ρυθμούς των Ρίχτερ η Εύβοια: 28 δονήσεις τις τελευταίες ώρες – Ξεκινούν αυτοψίες σε κτήρια

Last updated: 2025/05/18 at 7:53 ΜΜ
Newsroom Published 18/05/2025
Share
3 Min Read
SHARE

seismos Evoia

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Στους ρυθμούς του εγκέλαδου χορεύει από το πρωί η Βόρεια Ευβοια και οι διαδοχικοί σεισμοί έχουν θέσει σε εγρήγορση τους κατοίκους.

Συνολικά 28 δονήσεις έχουν σημειωθεί από τα μεσάνυχτα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, με τις δύο μεγαλύτερες δονήσεις να είναι 4,1 και 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πρόκειται για δονήσεις με μικρό εστιακό βάθος 12 και 13 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Γι αυτό και έγιναν αισθητές σε μεγάλη ακτίνα ακόμη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σε επικοινωνία του ΕΡΤNews με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Βασίλη Καραστάθη, ο ίδιος επεσήμανε ότι οι σεισμοί αυτοί έγιναν στην ίδια ζώνη στην οποία τον Νοέμβριο του 2023 είχε καταγραφεί δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι νέες δονήσεις έγιναν σε κάποιο κομμάτι της ζώνης αυτής που δεν είχε σπάσει ακόμη από το 2023.

Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαμηλό σεισμικό δυναμικό και δίνει συνήθως μικρές δονήσεις. Πάντως οι σεισμολόγοι στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθούν την εξέλιξή του φαινομένου με μεγάλη προσοχή.

Μάλιστα, αύριο κλιμάκια των μηχανικών αναμένεται να κάνουν αυτοψίες για να δώσουν το πράσινο φως ή το κόκκινο στην χειρότερη περίπτωση για την καταλληλότητα ή όχι των κτιρίων.

Από τον σεισμός προκλήθηκαν ρωγμές σε 20 σπίτια, καταστήματα και στο μουσείο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Μάλιστα, τη Δευτέρα κλιμάκια των μηχανικών αναμένεται να κάνουν αυτοψίες για να δώσουν το πράσινο φως για την καταλληλότητα ή όχι των κτηρίων.

Γι αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας τα σχολεία όλων των βαθμίδων του δήμου θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά, ώστε να πραγματοποιηθεί έλεγχος από κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ.

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, δήλωσε: «Ο σεισμός που έγινε τη νύχτα με επίκεντρο μεταξύ Προκοπίου και Πηλίου και ο δεύτερος που ακολούθησε στο ίδιο σημείο προκάλεσε ζημιές σε κτήρια. Οι κάτοικοι του Προκοπίου, αλλά και των γύρω χωριών να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Ήδη επικοινώνησα με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κατσαφάδο, ώστε να σταλεί κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ αύριο και να ελεγχθούν τα κτήρια. Τα σχολεία σε Προκόπι και Πήλι, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, θα παραμείνουν κλειστά».

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τη Δευτέρα έως τις 23 Μαΐου
Επόμενο Στο υπουργείο Άμυνας έφτασε η 42η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης – Σε εξέλιξη η συγκέντρωση

Δημοφιλέστερα

Μπετανκόρ: «Ευχαριστώ Πανσερραϊκέ, το μυαλό μου είναι πλέον στον Ολυμπιακό»
19/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?