• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Στην 111 ΠΜ Ν. Αγχιάλου τα ελικόπτερα των ΗΠΑ από το κατακλυσμένο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου
Share

13/05/2025 22:42

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Στην 111 ΠΜ Ν. Αγχιάλου τα ελικόπτερα των ΗΠΑ από το κατακλυσμένο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου

Last updated: 2023/10/25 at 9:52 ΜΜ
Newsroom Published 25/10/2023
Share
3 Min Read
SHARE

Σημαντικές ανατροπές στην αναπτυσσόμενη διάταξη σχηματισμών και εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλούν οι ανυπολόγιστες ζημιές από τις πλημμύρες των παρακάρλιων περιοχών στο κατακλυσμένο αεροδρόμιο Στεφανοβικείου.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει ισχυρός προβληματισμός στην ηγεσία των ΕΔ για το μέλλον του στρατοπέδου «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΒ) ΠΕΡΙΣΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ» καθώς και στις δυνάμεις των ΗΠΑ που είχαν αναπτυχθεί στην εγκατάσταση, στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού.

Προσωρινά και μέχρι να αποφασιστεί αν και πως θα επαναχρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου ή θα εγκαταληφθεί από την Αεροπορία Στρατού, η 1η ΤΑΞΑΣ (Στρατηγείο της Ταξιαρχίας, μαζί με τα 1ο και 2ο ΤΕΕΠ, 1ο ΤΕΑΣ, 1ο ΤΥΑΔ, 17 ΛΔΒ και το Λόχο Στρατηγείου) έχει μεταφερθεί στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα με σενάρια για νέα μετακίνηση στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στο Κουτσόχερο Λάρισας, για διαχωρισμό και μεταφορά των επιθετικών ελικοπτέρων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Πάχη Μεγάρων, όπου λειτουργούν το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ), καθώς και τα 2ο και 4ο Τάγματα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) και των υπολοίπων εναέριων μέσων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας Ημαθίας όπου εδρεύει το 3ο ΤΕΑΣ.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί με ενισχυμένη παρουσία στον Βόλο (στρατόπεδο Γεωργούλα), επανεξετάζουν τον χάρτη μετά τις καταστροφές στο Στεφανοβίκειο και ήδη στελέχη της 3ης CAB (Combat Aviation Brigade) των ΗΠΑ που βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη στην Ευρώπη, αποφάσισαν να μετασταθμεύσουν τα ελικόπτερά τους στην 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου αλλά και να εξετάσουν τις εγκαταστάσεις της Σχολής Αεροπορίας Στρατού στην Αλεξάνδρεια.

Με τρεις Πολεμικές Μοίρες πρώτης γραμμής και ΣΜΕΤ, η 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενεί πλέον και ελικόπτερα «Σινούκ» και «Μπλακ Χοκ» των ΗΠΑ αν και πληροφορίες αναφέρουν πως η μεταστάθμευση θα είναι προσωρινή.

Εκτός από το αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, φαίνεται να εξετάστηκε ως εναλλακτική επιλογή για την 3η CAB και τμήμα του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου προς τον Αλμυρό, όπου προωθείται η κατασκευή ναυστάθμου από το Πολεμικό Ναυτικό για την μόνιμη παρουσία 4 αρματαγωγών και χώρου για ελικοπτεροφόρο πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων (LPD), το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες πεζοναυτών και Αεροπορίας Στρατού και ήδη ένα πλοίο τέτοιου τύπου (LPD 25 – USS Somerset), έχει επισκεφτεί τον Παγασητικό και έχει συμμετάσχει σε διακλαδική διακρατική άσκηση.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΒΟΛΟΣ, ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΗΠΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Αλ. Μεϊκόπουλος και Ρ. Χρηστίδου καταψήφισαν την άρση ασυλίας Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση αν και την ζήτησε ο ίδιος
Επόμενο Εκδήλωση για τον Άγιο Νεκτάριο στον Άγιο Τρύφωνα Βόλου

Δημοφιλέστερα

Πρόσθεσαν κάδους σε στροφή στην Ιωλκού μηδενίζοντας την ορατότητα οδηγών
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?