• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: “Safe click!”: Ο Βασίλης Βασιλόπουλος στην ΕΡΤ Βόλου για τις ψηφιακές απάτες και την προστασία των πολιτών
Share

26/10/2026 12:58

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Safe click!”: Ο Βασίλης Βασιλόπουλος στην ΕΡΤ Βόλου για τις ψηφιακές απάτες και την προστασία των πολιτών

Last updated: 2026/10/26 at 11:56 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 26/10/2026
Share
3 Min Read
“Safe click!”: Ο Βασίλης Βασιλόπουλος στην ΕΡΤ Βόλου για τις ψηφιακές απάτες και την προστασία των πολιτών
SHARE

Την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης των πολιτών για τις διαδικτυακές απάτες, την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια των παιδιών ανέδειξε ο Βασίλης Βασιλόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή “Με το βλέμμα στην πόλη” της ΕΡΤ Βόλου. Αφορμή ήταν η νέα σειρά podcast “Safe click!”, που παρουσιάζει στο ertecho με πρακτικές πληροφορίες για την καθημερινή χρήση του διαδικτύου.

Contents
Η ενημέρωση ως μέσο προστασίαςΈλεγχος των μηνυμάτων πριν από κάθε ενέργειαΠαιδιά, γονείς και τεχνητή νοημοσύνη Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων της ΕΡΤ, υπογράμμισε ότι η διεύρυνση της ψηφιακής δραστηριότητας αυξάνει την ανάγκη να γνωρίζουν οι χρήστες πώς να αναγνωρίζουν κινδύνους και να προστατεύονται. Όπως εξήγησε, η σειρά δημιουργήθηκε για να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση και συμβουλές, στο πλαίσιο της δημόσιας αποστολής της ΕΡΤ. Απευθύνεται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν καθημερινά κινητά τηλέφωνα, κοινωνικά δίκτυα, ηλεκτρονικές αγορές και ψηφιακές υπηρεσίες, χωρίς πάντοτε να γνωρίζουν ποια στοιχεία αποκαλύπτουν και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η ενημέρωση ως μέσο προστασίας

Ο κ. Βασιλόπουλος επισήμανε ότι οι πληροφορίες που δημοσιοποιεί ένας χρήστης μπορούν να αξιοποιηθούν για την εξαπάτησή του. Στάθηκε, επίσης, στη σημασία της ενημέρωσης των εργαζομένων, καθώς μια απρόσεκτη ενέργεια μπορεί να εκθέσει και τα πληροφοριακά συστήματα του οργανισμού στον οποίο εργάζονται. “Όσα περισσότερα γνωρίζουμε τόσο καλύτερα θα είμαστε και ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα”, ανέφερε. Επιπλέον διαχώρισε τη συλλογή πληροφοριών για διαφημιστικούς σκοπούς από την υποκλοπή κωδικών και την παραβίαση λογαριασμών. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη οι πολίτες να κατανοούν τι αποδέχονται κατά την περιήγησή τους και ποιες άδειες παραχωρούν στις εφαρμογές. Παράλληλα, σημείωσε ότι η προστασία δεν αφορά μόνο την ατομική προσοχή. Αναφέρθηκε και στην ευθύνη των οργανισμών να διαθέτουν ασφαλή συστήματα και κατάλληλες διαδικασίες για τη διαχείριση των δεδομένων.

Έλεγχος των μηνυμάτων πριν από κάθε ενέργεια

Ως βασικό μέτρο προφύλαξης, συνέστησε στους ακροατές να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη μηνύματα από αποστολείς που δεν αναγνωρίζουν. Ακόμη και όταν ο αποστολέας φαίνεται γνωστός, ένα ασυνήθιστο αίτημα χρειάζεται επιβεβαίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρότεινε να επικοινωνούν οι ίδιοι με την υπηρεσία ή τον οργανισμό, χρησιμοποιώντας τη σωστή διεύθυνση ή το γνωστό τηλέφωνο επικοινωνίας, ώστε να εξακριβώσουν αν το αίτημα είναι πραγματικό. Αναφέρθηκε, ακόμη, στον έλεγχο των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας στις συσκευές και στον περιορισμό της παρακολούθησης της ψηφιακής δραστηριότητας. Στόχος, όπως είπε, είναι η γνώση να μεταφέρεται και στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον, ενισχύοντας την προστασία περισσότερων ανθρώπων.

Παιδιά, γονείς και τεχνητή νοημοσύνη

Ιδιαίτερη θέση στη σειρά έχουν η ασφάλεια των παιδιών, ο διαδικτυακός εκφοβισμός και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γονείς. Ο κ. Βασιλόπουλος προανήγγειλε ότι το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας θα επικεντρωθεί στα παιδιά και στους γονείς, ενώ στις θεματικές περιλαμβάνονται η τεχνητή νοημοσύνη και εργαλεία προστασίας της ιδιωτικότητας. Το “Safe click!” ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου, με πρώτο επεισόδιο αφιερωμένο στα προσωπικά δεδομένα και στα δικαιώματα των χρηστών ενώ νέο επεισόδιο αναρτάται κάθε δεκαπέντε ημέρες.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο «Η Σερβία είναι ελεύθερη»: Ποια είναι η Φοιτητική Λίστα – Το χρονικό μιας νίκης που ξεκίνησε με 16 νεκρούς «Η Σερβία είναι ελεύθερη»: Ποια είναι η Φοιτητική Λίστα – Το χρονικό μιας νίκης που ξεκίνησε με 16 νεκρούς
Επόμενο Πήλιο: Συγκέντρωση καστανοπαραγωγών στο Μούρεσι – Ζητούν αποζημιώσεις μετά τα νέα πλήγματα στη σοδειά Πήλιο: Συγκέντρωση καστανοπαραγωγών στο Μούρεσι – Ζητούν αποζημιώσεις μετά τα νέα πλήγματα στη σοδειά

Δημοφιλέστερα

Αυξάνονται με κοινή Υπουργική Απόφαση τα εισοδηματικά όρια για τα vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς
Αυξάνονται με κοινή Υπουργική Απόφαση τα εισοδηματικά όρια για τα vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς
26/10/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?