Η Ρωσία εκτόξευσε 472 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική αεροπορία την Κυριακή και μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό νυχτερινών επιθέσεων από την αρχή του πολέμου, μία ημέρα πριν τις προγραμματισμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών στην Κωνσταντινούπολη.
Absolute anti-record: Russia attacked Ukraine at night with 472(!) drones. pic.twitter.com/HIDoPHkaeQ
— Eugene Dnipro
(@EvgeniyDnepr390) June 1, 2025
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Ρωσία εκτόξευσε επίσης επτά πυραύλους, από τους οποίους οι τρεις πύραυλοι καταρρίφθηκαν ή εξουδετερώθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Η αύξηση των νυχτερινών επιθέσεων με drones δείχνει την προσπάθεια της Ρωσίας να εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον της Ουκρανίας ενόψει και των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη που αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα.
Πηγή: Reuters
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
