• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ρομποτική χειρουργική και laser: Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε το μέλλον της Ουρολογίας στα Τρίκαλα (εικόνες)
Share

11/06/2026 14:30

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΥΓΕΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρομποτική χειρουργική και laser: Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε το μέλλον της Ουρολογίας στα Τρίκαλα (εικόνες)

Last updated: 2026/06/11 at 1:05 ΜΜ
Newsroom Published 11/06/2026
Share
4 Min Read
Ρομποτική χειρουργική και laser: Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας παρουσίασε το μέλλον της Ουρολογίας στα Τρίκαλα (εικόνες)
SHARE

Με εξαιρετική συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η επιστημονική ημερίδα του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας με θέμα «Καινοτόμες θεραπείες στην Ουρολογία – Ρομποτική Χειρουργική και Laser στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Κτήριο Παπαστεριάδη και αποτέλεσε μία ακόμη πρωτοβουλία εξωστρέφειας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις σύγχρονες εξελίξεις στην ουρολογία και τις νέες θεραπευτικές δυνατότητες που προσφέρουν η ρομποτική χειρουργική και οι τεχνολογίες laser.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία τους ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Θανάσης Λιούτας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών. Χαιρετισμούς απέστειλαν οι Βουλευτές Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, κα Κατερίνα Παπακώστα και κα Μαρίνα Κοντοτόλη.

Την επιστημονική συνάντηση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Τρικάλων κα Χριστούλα Ντιντή ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κα Μαρία Αθανασίου – Γιαγιάκου, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Απόστολος Κομνός και ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Ανδρούτσος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της πρόληψης, της έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών και της πρόσβασης στις σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στην Κεντρική Ελλάδα.

O Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Ανδρούτσος
O Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Απόστολος Κομνός

Το επιστημονικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι Ουρολόγοι της Α’ Ουρολογικής Κλινικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Κολίτσας, Επιμελητής, κ. Δημήτριος Καραγιάννης, Αναπληρωτής Διευθυντής και κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας, Διευθυντής της Κλινικής.

Ο κ. Νικόλαος Κολίτσας

Ο κ. Νικόλαος Κολίτσας ανέπτυξε το θέμα του καρκίνου του προστάτη, αναδεικνύοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Παρουσίασε τις σύγχρονες διαγνωστικές δυνατότητες, όπως η πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία και η στοχευμένη fusion βιοψία, ενώ υπογράμμισε ότι ο καρκίνος του προστάτη, όταν διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί σήμερα να θεραπευτεί αποτελεσματικά.

O κ. Δημήτριος Καραγιάννης

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος Καραγιάννης παρουσίασε τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος, εστιάζοντας στις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές που επιτρέπουν την αποτελεσματική θεραπεία χωρίς μεγάλες τομές και με ταχύτερη αποκατάσταση των ασθενών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας αναφέρθηκε στις σύγχρονες εφαρμογές των τεχνολογιών laser στην ουρολογία και ιδιαίτερα στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Παρουσίασε τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων μεθόδων, οι οποίες προσφέρουν υψηλή αποτελεσματικότητα, ελάχιστη απώλεια αίματος, σύντομη νοσηλεία και γρήγορη επιστροφή του ασθενή στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η παρουσίαση των δυνατοτήτων της ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα Da Vinci, το οποίο χρησιμοποιείται στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση σύνθετων ουρολογικών παθήσεων, προσφέροντας υψηλή ακρίβεια, μεγαλύτερο χειρουργικό έλεγχο και σημαντικά οφέλη για τον ασθενή.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού, επιβεβαιώνοντας το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις της σύγχρονης ιατρικής και τις προηγμένες θεραπευτικές επιλογές που είναι πλέον διαθέσιμες στην Κεντρική Ελλάδα.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία, την εξειδίκευση και την εξωστρέφεια, φέρνοντας τις εξελίξεις της σύγχρονης ιατρικής πιο κοντά στους πολίτες της Κεντρικής Ελλάδας.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: LASER, ΒΟΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΙΑΣΩ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ, ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ_ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, ΤΡΙΚΑΛΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Μόνο τα 19 από τα 44 εκατ. € έχουν διατεθεί για τις υποδομές νερού καταγγέλλει η ΛΑΣ Δήμου Βόλου Μόνο τα 19 από τα 44 εκατ. € έχουν διατεθεί για τις υποδομές νερού καταγγέλλει η ΛΑΣ Δήμου Βόλου
Επόμενο Μαρινάκης στη Βουλή: Με τη Νέα Δημοκρατία η ΕΡΤ έγινε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης Μαρινάκης στη Βουλή: Με τη Νέα Δημοκρατία η ΕΡΤ έγινε ένα σύγχρονο και αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης

Δημοφιλέστερα

Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Φωτιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο και μήνυμα από το 112 – «Καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας, κλείστε πόρτες και παράθυρα»
26/06/2024
Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου γεμάτο επισκέπτες στη μαγευτική διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές
Το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου γεμάτο επισκέπτες στη μαγευτική διαδρομή Άνω Λεχώνια – Μηλιές
01/06/2026
Το επιβλητικό “Costa Fortuna” έφερε 2.726 επιβάτες στον Βόλο
Το επιβλητικό “Costa Fortuna” έφερε 2.726 επιβάτες στον Βόλο
02/06/2026
Ν. Πήλιο: Αναζητούν την πηγή της επιβάρυνσης στο νερό – Στο “μικροσκόπιο” των ελέγχων φράγμα και δεξαμενές
Ν. Πήλιο: Αναζητούν την πηγή της επιβάρυνσης στο νερό – Στο “μικροσκόπιο” των ελέγχων φράγμα και δεξαμενές
02/06/2026
“Ψύλλοι στ’ Άχυρα”: Ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη, το τραύμα και τις σκιές του Εμφυλίου παρουσιάζεται στον Βόλο
“Ψύλλοι στ’ Άχυρα”: Ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη, το τραύμα και τις σκιές του Εμφυλίου παρουσιάζεται στον Βόλο
02/06/2026

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?