• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Reuters: Το σχέδιο προϋπολογισμού του Τραμπ μετατοπίζει τον πλούτο από τους νέους στους ηλικιωμένους
Share

27/06/2025 04:36

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Το σχέδιο προϋπολογισμού του Τραμπ μετατοπίζει τον πλούτο από τους νέους στους ηλικιωμένους

Last updated: 2025/06/26 at 11:53 ΠΜ
ADMINISTRATOR Published 26/06/2025
Share
5 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Η νέα πρόταση προϋπολογισμού του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία περιλαμβάνει μαζικές φορολογικές περικοπές, θα μεταφέρει ουσιαστικά πλούτο από τις νεότερες γενιές στις μεγαλύτερες, προειδοποιούν ανεξάρτητοι αναλυτές που επικαλείται το Reuters.

Ενώ το νομοσχέδιο προσφέρει ορισμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για γονείς, νεογέννητα, μαθητές ιδιωτικών σχολείων και άλλους νέους Αμερικανούς, αυτά τα οφέλη θα επισκιαστούν από τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο του αυξανόμενου εθνικού χρέους, το οποίο έχει ήδη φτάσει τα 36,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, το σχέδιο θα προσθέσει περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το χρέος, γεγονός που θα μπορούσε να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να αφήσει τους νέους με μεγαλύτερα βάρη: υψηλότερους φόρους και υψηλότερες πληρωμές στεγαστικών δανείων.

«Οι μελλοντικές γενιές ουσιαστικά θα πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό», δήλωσε ο Κεντ Σμέτερς, διευθυντής του προγράμματος μοντελοποίησης προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, ένας 40χρονος Αμερικανός με μεσαίο εισόδημα θα έχανε, κατά μέσο όρο, 7.500 δολάρια κατά τη διάρκεια της ζωής του εάν το νομοσχέδιο γινόταν νόμος, ενώ ένας 70χρονος συνταξιούχος με το ίδιο εισόδημα θα κέρδιζε περίπου 17.500 δολάρια.

Αυτή η διαφορά είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι νεότεροι εργαζόμενοι, που κερδίζουν λιγότερα, θα ωφεληθούν λιγότερο από τις μειώσεις του φόρου εισοδήματος σε σχέση με εκείνους που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους. Ταυτόχρονα, οι νέοι θα επηρεαστούν από τις περικοπές στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και στο πρόγραμμα Medicaid, το οποίο καλύπτει τέσσερις στις δέκα γεννήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Βραχυπρόθεσμα, τα οφέλη σαφώς στρεβλώνονται προς τους φορολογούμενους με υψηλότερο εισόδημα, κάτι που συχνά συμπίπτει με την μεγαλύτερη ηλικία», δήλωσε η Jessica Riedl του Ινστιτούτου Μανχάταν.

«Οι πολιτικοί και των δύο κομμάτων συμβάλλουν στην διαγενεακή κλοπή εδώ και χρόνια» επισήμανε η Riedl.

Αλλά η κύρια ανησυχία είναι το αυξανόμενο εθνικό χρέος. Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε υψηλότερα επιτόκια τα επόμενα χρόνια και σε μεγαλύτερη κατανομή του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού για πληρωμές τόκων, εις βάρος άλλων τομέων. Σύμφωνα με το Εργαστήριο Προϋπολογισμού του Γέιλ, ο νόμος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση 4.000 δολαρίων στο κόστος ενός στεγαστικού δανείου έως το 2055, ακριβώς όταν τα σημερινά νεογέννητα θα είναι 30 ετών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό θα βοηθήσει τις νεότερες γενιές σταθεροποιώντας το πρόγραμμα Medicaid και τονώνοντας την οικονομική ανάπτυξη, κάτι που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση μεταξύ των νέων. Ο νόμος περιλαμβάνει επίσης υποσχέσεις από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, όπως μειώσεις φόρων για φιλοδωρήματα και υπερωρίες, μέτρα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τους νέους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών.

Ένα άλλο σημείο που παρουσιάζεται ως όφελος είναι το άνοιγμα λογαριασμών ταμιευτηρίου ύψους 1.000 δολαρίων για νεογέννητα, μαζί με την επέκταση της φορολογικής πίστωσης για παιδιά. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες αυτών των μέτρων διαφέρουν μεταξύ των εκδόσεων της Βουλής και της Γερουσίας.

Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο Στιβ Σκαλίζ, ο νόμος θα μπορούσε να αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα κατά 4.000 έως 5.000 δολάρια για μια οικογένεια μεσαίου εισοδήματος με δύο παιδιά. Αλλά αυτός ο υπολογισμός δεν περιλαμβάνει πιθανές αυξήσεις στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση ή το κόστος τροφίμων – τομείς όπου η πρόταση προϋπολογισμού περιλαμβάνει περικοπές.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου και άλλοι ανεξάρτητοι αναλυτές έχουν δείξει ότι αυτά τα πρόσθετα κόστη θα μπορούσαν να ακυρώσουν τα φορολογικά οφέλη, ειδικά για τις οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Επίσης, η φορολογική πίστωση για παιδιά και άλλα οφέλη δεν θα ήταν πλήρως προσβάσιμα στους Αμερικανούς στο κάτω μισό της κατανομής εισοδήματος.

Παρόλο που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια ειδική φορολογική μείωση για άτομα άνω των 65 ετών, που είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, πολλοί ηλικιωμένοι με χαμηλό εισόδημα δεν πληρώνουν αρκετούς φόρους για να επωφεληθούν από αυτήν. Ωστόσο, προστατεύονται από περαιτέρω περικοπές επειδή ο νόμος διατηρεί τη χρηματοδότηση για το Medicare και το πρόγραμμα συνταξιοδότησης Κοινωνικής Ασφάλισης, δύο βασικά στοιχεία του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού που επεκτείνονται ραγδαία καθώς ο πληθυσμός γερνάει.

Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου

Πηγή: Reuters, news.ro

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Έξαρση ευλογιάς σε πέντε περιοχές – «Αυστηρά μέτρα και αποζημιώσεις», λέει ο Χρ. Κέλλας
Επόμενο Κατηγορηματικό “όχι” από τη Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας στην εγκατάσταση πλωτού σταθμού LNG στον Παγασητικό

Δημοφιλέστερα

Καρλίτος: «Ο Ατρόμητος είχε σχέδια για εμένα, ενοχλήθηκαν με τις φήμες που με ήθελαν να έχω συμφωνήσει με άλλη ομάδα»
27/06/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?