• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Πρόεδρος ΕΚ Βόλου: “Να ξαναγυρίσουμε στους κοινωνικούς αγώνες – Η ΔΕΘ δεν είναι εθιμοτυπικό γεγονός”
Share

26/08/2026 19:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος ΕΚ Βόλου: “Να ξαναγυρίσουμε στους κοινωνικούς αγώνες – Η ΔΕΘ δεν είναι εθιμοτυπικό γεγονός”

Last updated: 2026/08/26 at 7:55 ΜΜ
Newsroom Published 26/08/2026
Share
4 Min Read
Πρόεδρος ΕΚ Βόλου: “Να ξαναγυρίσουμε στους κοινωνικούς αγώνες – Η ΔΕΘ δεν είναι εθιμοτυπικό γεγονός”
SHARE

Λεωφορεία από τον Βόλο για το συλλαλητήριο της ΔΕΘ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου προγραμματίζει να δρομολογήσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ), καλώντας εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΒ, Θανάσης Παπαδημόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει οργανωμένα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

Contents
“Δεν είναι εθιμοτυπικό γεγονός”Στο στόχαστρο αδήλωτη εργασία και υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών“Η ασφάλεια πρέπει να γίνει κουλτούρα” Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του ΕΚΒ, στο τηλέφωνο 24210-24735, προκειμένου να καταγραφεί το ενδιαφέρον και να οργανωθεί η μετακίνηση. Ο κ. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι στόχος είναι να διευκολυνθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών από τη Μαγνησία.

“Δεν είναι εθιμοτυπικό γεγονός”

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΕΚΒ στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΕΚΒ απέρριψε την άποψη ότι η διοργάνωση του συλλαλητηρίου κάθε χρόνο μπορεί να έχει μετατρέψει την κινητοποίηση σε μια τυπική διαδικασία.

Όπως είπε, η ΔΕΘ αποτελεί κάθε χρόνο ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και μια ευκαιρία για τους εργαζόμενους να εκφράσουν δημόσια τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. “Δεν είναι εθιμοτυπικό γεγονός”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δίνουν το δικό τους στίγμα στις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του ΕΚΒ βρίσκονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι μισθοί. Ο κ. Παπαδημόπουλος υποστήριξε ότι στόχος είναι οι συλλογικές συμβάσεις, κλαδικές ή επιχειρησιακές, να καλύπτουν τουλάχιστον το 80% των εργαζομένων, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια και δυνατότητα προγραμματισμού για τα νοικοκυριά.

Παράλληλα, απέρριψε το επιχείρημα ότι η αύξηση του μισθολογικού κόστους αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τις επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας ότι η ανταμοιβή των εργαζομένων συνδέεται και με την παραγωγικότητα. Έκανε, επίσης, αναφορά στις διαφορές των αμοιβών μεταξύ Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων εργαζομένων, τονίζοντας ότι στη χώρα μας οι εργαζόμενοι εργάζονται πολλές ώρες αλλά αμείβονται χαμηλότερα.

Στο στόχαστρο αδήλωτη εργασία και υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την κατάσταση που, όπως ανέφερε, επικρατεί στον τομέα των ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΒ, φαινόμενα αδήλωτης εργασίας και ψευδοαυτοαπασχόλησης εντοπίζονται καθημερινά, με εργαζόμενους να εμφανίζονται δηλωμένοι για λιγότερες ώρες από αυτές που πραγματικά εργάζονται.

Ο ίδιος έθεσε ζήτημα στελέχωσης και λειτουργίας των ελεγκτικών υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες της Μαγνησίας, λόγω της γεωγραφικής της έκτασης, των νησιών και της αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας κατά τους θερινούς μήνες.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “νόμοι υπάρχουν”, αλλά χρειάζονται οι απαραίτητοι μηχανισμοί και το προσωπικό για την εφαρμογή τους.

“Η ασφάλεια πρέπει να γίνει κουλτούρα”

Ο κ. Παπαδημόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τα εργατικά ατυχήματα και τις συνθήκες που επικρατούν σε κλάδους όπως οι κατασκευές και η βιομηχανία, ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών.

Τόνισε ότι η προστασία των εργαζομένων δεν μπορεί να περιορίζεται στην ύπαρξη ενός νομοθετικού πλαισίου, αλλά απαιτεί ουσιαστική εφαρμογή των κανόνων, εκπαίδευση και πρόληψη. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη μεγαλύτερης έμφασης στις επαγγελματικές και χρόνιες ασθένειες, καθώς, όπως είπε, η πρόληψη μπορεί να αποτρέψει τόσο προβλήματα υγείας όσο και σημαντικές μελλοντικές δαπάνες για το κράτος.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΕΚΒ κάλεσε τους εργαζόμενους να επανέλθουν πιο ενεργά στη συνδικαλιστική δράση και στα πρωτοβάθμια σωματεία. “Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στους κοινωνικούς αγώνες”, ανέφερε, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να ενισχυθεί η συλλογική διεκδίκηση.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Βόλος: Εργατικό ατύχημα στο 304 ΠΕΒ – Τραυματίστηκε 40χρονος επαγγελματίας οπλίτης Βόλος: Εργατικό ατύχημα στο 304 ΠΕΒ – Τραυματίστηκε 40χρονος επαγγελματίας οπλίτης

Δημοφιλέστερα

Βόλος: Εργατικό ατύχημα στο 304 ΠΕΒ – Τραυματίστηκε 40χρονος επαγγελματίας οπλίτης
Βόλος: Εργατικό ατύχημα στο 304 ΠΕΒ – Τραυματίστηκε 40χρονος επαγγελματίας οπλίτης
26/08/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?