Φουντώνει εκ νέου η πολιτική αντιπαράθεση στον απόηχο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Την ώρα που κυβερνητικά στελέχη μιλούν για μια νέα αρχή, η αντιπολίτευση χρεώνει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έλαβε το μήνυμα του κόσμου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει ότι μόνο το κόμμα του μπορεί να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία.
Για μήνυμα του πρωθυπουργού που αφορά σε αποτελεσματικότητα και ταχύτητα έκανε λόγο ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη μιλώντας για την θετική αξιολόγηση της Moody’s ως κάτι που καταδεικνύει ότι υπάρχει υψηλός βαθμός εμπιστοσύνης στην Ελληνική Οικονομία. «Έχουμε ατζέντα και θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας» είπε ακόμα.
Για ανανέωση με την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού σε γενιά τριαντάρηδων και σαραντάρηδων μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η νέα υφυπουργός Εργασίας Άννα Ευθυμίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προχωράμε γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολιτών».
«Σε όλα δυστυχώς πάμε πίσω. Έχει χρέος λοιπόν η Δημοκρατική Παράταξη να αγωνιστεί για να αλλάξει ο τόπος σελίδα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε γωνιά της χώρας«στις επόμενες εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ να είναι κυβέρνηση και εσείς ο απλός λαός στην εξουσία της νέας Αλλαγής. Γιατί μαζί, μόνο μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Η μάχη είναι καθημερινή με βαθιές παθογένειες του κράτους. Η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια στη μείωση της ανεργίας» ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.
Για «εσωτερικές διευθετήσεις» μιλά ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Κώστας Τσουκαλάς, ενώ σημειώνει: «Ο πρωθυπουργός δεν πήρε το μήνυμα, επιλέγει ανακύκλωση υπουργών όταν λέει: “Θα συνεχίσουμε”. Δεν έχει πάρει μήνυμα αλλαγής πολιτικής».
Βίντεο – δήλωσε ανήρτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, στην οποία αναφέρει: «Ο κ. Δοξιάδης έγινε υπουργος από τον κ. Μητσοτάκη επειδή έβριζε στα social media τους πολίτες που κατέβηκαν στα συλαλλητήρια για τα Τέμπη;».
Ενώ τονίζει: «Ήταν ή όχι όμως παράλληλα και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου χρεώνοντας τους έλληνες πολίτες με 10 εκατομμύρια ευρώ;».
«Να μην κρυβονται. Οφείλουν μία απάντηση, αλλιώς η σιωπή είναι ενοχή. Εκτός αν ψάχνουν να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και μετά να παραιτήσουν τον κ. Δοξιάδη όπως οφείλουν ούτως ή άλλως» αναφέρει.
«Το φυσάει και δεν κρυώνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Μάταια προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης, με την ανακύκλωση προσώπων στον ανασχηματισμό και τα “κούφια” λόγια περί “επανεκκίνησης”, να βγει από τη δύσκολη θέση» υπογραμμίζει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Αυτό το σύστημα θα το ξηλώσουμε και τους Έλληνες θα δικαιώσουμε, δίνοντας τα εκατομμύρια στον Ελληνικό λαό και όχι στον κομματικό στρατό της ΝΔ» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
Ρεπορτάζ – ΕΡΤNews: Λίνα Μπεθάνη
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
