• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Πλήθος ερωτημάτων για εργασιακά και συντάξεις στη Θεσσαλία – Ανησυχία, ανασφάλεια και ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση
Share

21/05/2026 14:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πλήθος ερωτημάτων για εργασιακά και συντάξεις στη Θεσσαλία – Ανησυχία, ανασφάλεια και ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση

Last updated: 2026/05/21 at 2:54 ΜΜ
Newsroom Published 21/05/2026
Share
4 Min Read
Πλήθος ερωτημάτων για εργασιακά και συντάξεις στη Θεσσαλία – Ανησυχία, ανασφάλεια και ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση
SHARE

Σημαντική εικόνα για το επίπεδο ενημέρωσης αλλά και την αγωνία εργαζομένων και ανέργων στη Θεσσαλία ανέδειξε η πρόσφατη ενημερωτική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, στο πλαίσιο τριήμερων παρεμβάσεων σε όλη την περιφέρεια.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Για την πρωτοβουλία και τα ζητήματα που τέθηκαν μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου, ο συντονιστής του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων Θεσσαλίας του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Κωνσταντίνος Παναγούλης, ο οποίος περιέγραψε μια ιδιαίτερα ενεργή συμμετοχή πολιτών και ένα ευρύ φάσμα ερωτημάτων που αφορούσαν κρίσιμα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή στελεχών από την Αθήνα και εντάχθηκε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρεμβάσεων ενημέρωσης σε όλη τη Θεσσαλία. Όπως σημείωσε ο κ. Παναγούλης, στόχος ήταν η άμεση επαφή με εργαζόμενους, ανέργους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, ώστε να δοθούν απαντήσεις σε πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας, από τον χρόνο εργασίας έως τις συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη διάρκεια των ημερών πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε νομικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές δομές και φορείς, με τη συμμετοχή εργαζομένων από πολλούς κλάδους. “Το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα έντονο και οι ερωτήσεις πολυεπίπεδες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα όπως η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, ο πραγματικός χρόνος εργασίας στην πράξη, αλλά και τα ασφαλιστικά κενά που εξακολουθούν να δημιουργούν αβεβαιότητα σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Παράλληλα, συζητήθηκαν εκτενώς οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, η χρήση πλασματικών ετών, καθώς και τα ζητήματα διαδοχικής ή παράλληλης ασφάλισης.

Ο κ. Παναγούλης υπογράμμισε ότι πολλές φορές οι πολίτες θεωρούν πως πληρούν τις προϋποθέσεις για σύνταξη, ωστόσο η πολυπλοκότητα του ασφαλιστικού συστήματος οδηγεί σε διαφορετικά αποτελέσματα, δημιουργώντας αιφνιδιασμό και ανασφάλεια. “Κάθε εργασιακός βίος είναι διαφορετικός και απαιτεί εξατομικευμένη προσέγγιση”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα, έκανε λόγο για αυξημένη τάση επανένταξης συνταξιούχων στην αγορά εργασίας, αποδίδοντάς την τόσο στις οικονομικές πιέσεις όσο και στην ανάγκη κοινωνικής και επαγγελματικής δραστηριότητας. Όπως είπε, η δυνατότητα εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση αξιοποιείται ολοένα και περισσότερο, με πολλαπλές αιτίες και συνέπειες για την αγορά εργασίας.

Παράλληλα, αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν τους νέους εργαζόμενους, με τον ίδιο να αναφέρεται σε πρόσφατες έρευνες που δείχνουν ότι οι νεότερες γενιές δεν ικανοποιούνται πλέον από χαμηλές αμοιβές χωρίς προοπτική εξέλιξης. Αντίθετα, αναζητούν ποιότητα στην εργασία, επαγγελματική ανάπτυξη, ασφάλεια και ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Στο ίδιο πλαίσιο, τέθηκε και το ζήτημα της μετανάστευσης νέων επιστημόνων και εργαζομένων, με ενδείξεις πιθανής αναζωπύρωσης του φαινομένου του brain drain, καθώς σημαντικό ποσοστό νέων εξετάζει την προοπτική εργασίας στο εξωτερικό.

Ο συντονιστής του Δικτύου επισήμανε τέλος ότι το προφίλ του σύγχρονου εργαζόμενου χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανασφάλεια και έντονη ανάγκη για πληροφόρηση, με αιτήματα που αφορούν μισθούς, ωράρια, συνθήκες εργασίας και επαγγελματικές προοπτικές.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι οι αλλαγές στο εργασιακό περιβάλλον, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας και οι νέες μορφές απασχόλησης, συνδέονται πλέον όχι μόνο με την παραγωγικότητα, αλλά και με ζητήματα υγείας, ψυχικής αντοχής και ισορροπίας ζωής-εργασίας, τα οποία αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στον δημόσιο διάλογο.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Βρετανία – Αποκάλυψη εγγράφων: Η βασίλισσα είχε ζητήσει τον διορισμό του Άντριου Βρετανία – Αποκάλυψη εγγράφων: Η βασίλισσα είχε ζητήσει τον διορισμό του Άντριου
Επόμενο Σφοδρή επίθεση Σωλήνη κατά Μιτζικού για τα Ζερβόχια: “Πολιτική απάτη και αυταρχισμός” Σφοδρή επίθεση Σωλήνη κατά Μιτζικού για τα Ζερβόχια: “Πολιτική απάτη και αυταρχισμός”

Δημοφιλέστερα

«Η Παραλία» συνεχίζει το ταξίδι της στην ιταλική RAI – Η πρώτη ελληνική σειρά που ταξιδεύει στο εξωτερικό
«Η Παραλία» συνεχίζει το ταξίδι της στην ιταλική RAI – Η πρώτη ελληνική σειρά που ταξιδεύει στο εξωτερικό
21/05/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?