Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου με συμμετοχή εκπροσώπων του σε επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν ανά τον Νομό, αλλά και με τη κατάθεση στεφάνου από τον Γραμματέα της Ν.Ε. στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη παραλία του Βόλου, ο οποίος συνοδευόταν από Υποψήφιους Βουλευτές. Επίσης, Στελέχη και Υποψήφιοι Βουλευτές παραβρέθηκαν και στους θρησκευτικούς εορτασμούς του Ευαγγελισμού, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου, κοιτίδα του προσφυγικού ελληνισμού στη Μαγνησία του 20ου αιώνα, που έχει μπολιάσει τη σύγχρονη κουλτούρα του τόπου μας.
«Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου υπογραμμίζει όσα μεγάλα και σημαντικά μπορεί να καταφέρει ο Ελληνισμός όταν ακολουθεί τον δρόμο της ενότητας και της αλληλεγγύης, αλλά και σε τι επώδυνες περιπέτειες μπορεί να οδηγηθούμε, όταν επικρατεί η διχόνοια και η ιδιοτέλεια». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ημέρας όπως εκφράστηκε αυτολεξεί από τον Πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη.
Πράγματι, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, το Έθνος έχει να επιδείξει κορυφαία αποτελέσματα μέσα από συντονισμένες εθνικές προσπάθειες, που έχουν ως διαρκή στόχο τη διασφάλιση ενός ειρηνικού μέλλοντος. Η ένταξη της πολύπαθης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 20 περίπου χρόνια πριν, είναι ένα φωτεινό παράδειγμα και φέρει τη σφραγίδα των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τότε τον Κώστα Σημίτη και Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου.
Αναλογιζόμενοι όμως αυτή την εμβληματική εθνική επιτυχία, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζουν τουλάχιστον τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σε συντηρητικά μάλιστα ΜΜΕ, ανήμερα της σημαντικής αυτής επετείου για τον ελληνισμό. Σύμφωνα με αυτά ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, καυτηριάζει σε έκδοση που κυκλοφόρησε, τον ρόλο του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με θέματα που άπτονται της ζωτικής κυριαρχίας της Κύπρου. Το Κυπριακό τέθηκε από το ΠΑΣΟΚ ως κορυφαίο εθνικό ζήτημα, από την Ιδρυτική Διακήρυξη του 1974. Προφανέστατα δεν ενστερνιζόμαστε τίποτα προς το παρόν, με την ελπίδα ότι αυτά τα δημοσιεύματα εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και θα διαψευστούν. Θα παρακολουθήσουμε ωστόσο τις εξελίξεις, με τη προσδοκία να λειτουργήσει ελεύθερα και απρόσκοπτα η έρευνα. Δυστυχώς, 202 χρόνια μετά την Παλιγγενεσία και τον αγώνα για ελευθερία, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε βέβαιοι για όσα κυκλοφορούν στο δημόσιο διάλογο. Στην εποχή της ταχείας πληροφορίας, η προπαγάνδα και τα «fake news» αποτελούν διεθνή μάστιγα. Ειδικά όμως η χώρα μας βρίσκεται σε δυσμενή θέση, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ως προς την ελευθερία του τύπου και τη διασφάλιση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας είναι πάντα επίκαιρα, σε έναν διαρκή αγώνα για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, στο τόπο μας, στη χώρα μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Η ενότητα και η αλληλεγγύη του ελληνισμού απαιτούν σταθερή πολιτική κατεύθυνση, χωρίς να υπολογίζονται τα κομματικά συμφέροντα. Δυστυχώς καθημερινά διαπιστώνεται ότι στον βωμό του κομματικού οφέλους, η σημερινή Κυβέρνηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση φυτεύουν όσους περισσότερους σπόρους διχασμού μπορούν, πέρα από τα επιτρεπτά όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Γνωρίζουν όμως από την νεότερη ιστορία μας τα πάθη του έθνους, όποτε αυτό διχάστηκε. Οι πολιτικές της Εθνικής μας Συμφιλίωσης φέρουν επίσης τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ και του Ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου.
Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής παραμένει πιστό στις βασικές του αξίες για Κοινωνική Δικαιοσύνη, Λαϊκή Κυριαρχία και Εθνική Υπερηφάνεια. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέτει με κάθε ευκαιρία τα εθνικά ζητήματα και διεκδικεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση την εφαρμογή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο πρωτοστάτησε, για επιβολή εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη προς τη Τουρκία, μια χώρα – διεθνή ταραξία από τον Καύκασο μέχρι την Αφρική. Τα μηνύματα της εθνικής επετείου είναι οδηγός λοιπόν για το μέλλον που θέλουμε να διαμορφώσουμε μαζί με όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.