• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76: Το «τριφύλλι» μείωσε σε 2-1 τους τελικούς και πάει ΣΕΦ
Share

13/05/2025 09:53

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 83-76: Το «τριφύλλι» μείωσε σε 2-1 τους τελικούς και πάει ΣΕΦ

Last updated: 2024/06/11 at 1:09 ΠΜ
Newsroom Published 11/06/2024
Share
6 Min Read
SHARE

Ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον εαυτό του, καθώς από εκεί που βρέθηκε στο +15 έφτασε ακόμα και να χάνει με 73-72 στα 4.39” για το τέλος, όμως, στα τελευταία λεπτά έσφιξε την άμυνά του, έβαλε τα κρίσιμα καλάθια, έφτασε στο τελικό 83-76 και μείωσε τη σειρά των τελικών της Basket League σε 2-1. Η συνέχεια πλέον θα δοθεί την Τετάρτη (12/6, 21:15) στο ΣΕΦ, όπου οι «πράσινοι» ψάχνουν την ισοφάριση και ο Ολυμπιακός τη νίκη – τίτλου.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με καθαρό μυαλό στο παιχνίδι και με «όπλο» την άμυνα και την ευστοχία του στο δίποντο, έλεγξε τον ρυθμό, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο 17΄ στο +16 (40-24) και έδειξε αποφασισμένος για μία άνετη νίκη. Ωστόσο, το χαμηλό σχήμα που επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο 36′ πέτυχαν την ανατροπή (72-73) και άρχισαν να ονειρεύονται πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Η ψυχραιμία όμως των πρωταθλητών Ευρώπης στο κρισιμότερο σημείο και το ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας των «ερυθρόλευκων» που ακολούθησε, επανέφεραν την τάξη στο «πράσινο στρατόπεδο», το οποίο «αναθάρρησε» με ένα πολύτιμο σερί 8-0 (80-73 στο 38΄) και βασιζόμενο στην άμυνα του δεν αισθάνθηκε απειλή μέχρι το φινάλε.

Ο Κέντρικ Ναν των 21 πόντων και ο Ματίας Λεσόρ των 17 (μαζί με 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα), αποτέλεσαν τους κορυφαίους παίκτες του Εργκίν Αταμάν, ο οποίος είδε τον Κώστα Αντετοκούνμπο να κάνει τη διαφορά στα δέκα λεπτά που έμεινε στο παρκέ (8π. με 3/3 δίποντα, 2/2 βολές, 6 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο).

Από τον Ολυμπιακό ξεχώρισε και πάλι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 17 πόντους, ενώ ο Αιζάια Κάναν σταμάτησε στους 14. Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, μένοντας στο απόλυτο μηδέν στην επίθεση με 0/4 δίποντα και 2 λάθη σε 13 λεπτά.

Στο φινάλε του αγώνα επικράτησε ένταση μεταξύ των παικτών των «αιωνίων», αλλά γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά και με τους Κάναν, Παπανικολάου να φορτώνονται γρήγορα από 2 φάουλ, υποχρεώνοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ρίξει άμεσα στο παρκέ τους ΜακΚίσικ, Λαρεντζάκη, ο Παναθηναϊκός εξαργύρωσε το καθαρό μυαλό του Σλούκα στο κομμάτι της οργάνωσης και την κυριαρχία του Λεσόρ μέσα στη ρακέτα, απαντώντας με ένα σερί 6-0 και ξεφεύγοντας με 19-13 στο 8΄. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δικό του σερί 0-5 για το 19-18 στο 9΄, αλλά Ναν και Λεσόρ ήταν εκεί για να κρατήσουν τους «πράσινους» σε απόσταση ασφαλείας (23-18 στο 10΄).

Στη δεύτερη περίοδο, η απόφαση του Αταμάν να ενισχύσει τη γραμμή ψηλών με τους Ερνανγκόμεθ και Αντετούνμπο έφερε αποτέλεσμα, με τους «πράσινους» να κυριαρχούν κοντά στο καλάθι και να γράφουν το 31-20 στο 14΄. Την ίδια στιγμή ο Ναν συνέχισε τις εκτελέσεις από την περιφέρεια και στο 17΄, το «τριφύλλι» εκτόξευσε τη διαφορά στο +16 (40-24). Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός τα είχε με την… αστοχία του, κυρίως από τα 6,75, με τον Μπαρτζώκα να περνάει το παιχνίδι και πάλι στη ρακέτα, τροφοδοτώντας τον Μιλουτίνοβ, ο οποίος μαζί με τον Πίτερς από μέση απόσταση, έριξαν τη διαφορά στο -9 στο ημίχρονο (43-34).

Ο Παναθηναϊκός επανέφερε τη διψήφια διαφορά στο 22΄, ενώ με τους Παπαπέτρου, Ναν να εκτελούν από την περιφέρεια την κράτησε μέχρι το 26΄ (55-44). Ωστόσο, το χαμηλό σχήμα που παρέταξε ο Μπαρτζώκας (Γουόκαπ, Κάναν, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πετρούσεβ), τον βοήθησε να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, να τρέξει και να μαζέψει τη διαφορά, με παίκτη-κλειδί τον Πετρούσεβ, ο οποίος εκτελούσε από μέση και μακρινή απόσταση για το 61-59 στο 30΄, με… αυτοκαλάθι του Ερνανγκόμεθ.

Ο Ολυμπιακός επέμεινε στο χαμηλό σχήμα, η άμυνα εκτελούσε… υπερωρίες και οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν μέχρι το προσπέρασμα (72-73 στο 36΄), το οποίο ήρθε με κάρφωμα του Μιλουτίνοβ. Η συνεργασία όμως Σλούκα-Λεσόρ απέφερε ένα πολύτιμο γκολ… φάουλ του Γάλλου (75-73), ο Παπαπέτρου βρήκε στόχο από τα 6,75 (78-73 στο 37΄) και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ολοκλήρωσε το 8-0 σερί του Παναθηναϊκού στο 38΄, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έδινε ρεσιτάλ λαθών και αστοχίας… Στα 80΄΄ για τη λήξη ο Κάναν αστόχησε για τρεις από την κορυφή, ο Λεσόρ έκανε το κλέψιμο του… αγώνα απέναντι στον Μιλουτίνοβ και τα πάντα τελείωσαν…

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Παπαπέτρου 8 (2), Γκραντ 7, Ναν 21 (2), Λεσόρ 17, Μήτογλου 6, Βιλντόσα, Σλούκας 13, Αντετοκούνμπο 8, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 3 (1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (1), Κάναν 14 (3), Παπανικολάου 7 (1), Πίτερς 10 (2), Μιλουτίνοβ 17, Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκης 3 (1), Μήτρου-Λονγκ, Πετρούσεβ 9 (1), ΜακΚίσικ 6.

CNN.GR

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΜΠΑΣΚΕΤ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ανέλαβαν υπηρεσία στο Νοσοκομείο Βόλου δύο μεταφορείς ασθενών
Επόμενο Ασημένιο στο Ευρωπαϊκό και πρόκριση στους Ολυμπιακούς για την Κατερίνα Στεφανίδη

Δημοφιλέστερα

Aύριο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για αυτοψία και λήψη νέων δειγμάτων από το λιμάνι
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?