Πλήρης επιβεβαίωση της αδυναμίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, να ελέγξει το κόμμα, αλλά ακόμα και τους μέχρι πρότινος συμμάχους του ήταν η σημερινή απόφαση για επάνοδο του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και η αντίδραση του κρητικού βουλευτή, που ουσιαστικά δεν ανταποκρίθηκε στην «γέφυρα». αυτοανακηρύσσοντας τον εαυτό του ως «ρυθμιστή» του εσωκομματικού εμφυλίου.
Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλοντας να εξευμενίσει τον πρώην υπουργό, μετά τη «θυσία» Λινού που ερμηνεύτηκε ως κίνηση καλής θέλησης προς το μέρος, αποφάσισε να τον επαναφέρει στην κοινοβουλευτική ομάδα με επιστολή που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς, διάδοχος του προηγούμενου «θυσιαζόμενου», Σωκράτη Φάμελλου.
Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ρίχνει όχι απλώς γέφυρες προς την πλευρά Πολάκη, αλλά ουσιαστικά δέχεται να επιβάλλει ο κρητικός βουλευτής την ατζέντα του.
Πηγές της Κουμουνδούρου περιορίζονται αυτή τη στιγμή να σημειώσουν στο CNN Greece πως ο κ. Πολακης υπέστη ποινή για τη συμπεριφορά του και τώρα επιστρέφει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο βουλευτής Χανίων προγραμμάτιζε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή να αμφισβητήσει την ηγεσία Κασσελάκη, περιμένοντας όμως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει εκείνος τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών.
Πολάκης: Δεν είμαι κανένα παιδάκι να με επαναφέρουν
Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ο βουλευτής Χανίων είπε ότι δεν είναι «κανένα παιδάκι» να τον διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να τον επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά και πως η διαγραφή του από την ΚΟ ήταν απαράδεκτη και πως ο ίδιος «ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ».
«Ήταν στημένο το σκηνικό την ημέρα εκεινη, κάποιοι προσπαθούν να διορθώσουν το απαράδεκτο να με διαγράψουν, πιστεύονταν πως έτσι θα μαζί μου. Δεν αλλάζει η ποιοτική εκτίμηση που έχω κάνει για την ανάγκη δυναμικής αντιπολίτευσης», ανέφερε ο κ. Πολάκης.
Πρόσθεσε πως ισχύουν όσα έχει αναφέρει και πως τα υπόλοιπα, προγραμματικά και αξιακά, «θα τα πούμε στην Κεντρική Επιτροπη».
Η αδυναμία Κασσελάκη
Αν και είναι προφανές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να ρίξει τους τόνους με τον αψύ κρητικό, είναι εξίσου προφανές ότι κάτι τέτοιο έπεσε στο κενό. Είναι εμφανής η αδυναμία του να ελέγξει τον εμφύλιο εντός του κόμματος, είναι αμφίβολο πλέον, μετά και την αντικατάσταση Φάμελλου αν ελέγχει την ομάδα του κόμματος εντός της Βουλής, ενώ οι περισσότεροι προεξοφλούν ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν θα περάσει εύκολες ώρες.
Ο Παύλος Πολάκης φαίνεται ότι «ράβει κοστούμι» αν όχι για να αναλάβει τα ηνία, να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε μία ηγεσία που θα βρίσκεται πάντα κάτω από το μικροσκόπιο του.
Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς ο κρητικός βουλευτής δεν είναι ο μόνος πόλος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Επί ποδός πολέμου βρίσκονται οι «87», με ενεργά τα σενάρια που μιλούν μέχρι και για αποχώρηση, ενώ γρίφος παραμένει και η στάση του Αλέξη Τσίπρα, που είναι δεδομένο ότι δεν θα παρέμβει ο ίδιος, αλλά μέσω των προσώπων που επηρεάζει.