• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Ο Απ. Τζιτζικώστας στο ΕΡΤΝews: Θα παραστώ στη συζήτηση για τα Τέμπη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο
Share

10/05/2025 04:21

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Απ. Τζιτζικώστας στο ΕΡΤΝews: Θα παραστώ στη συζήτηση για τα Τέμπη στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούνιο

Last updated: 2025/05/09 at 11:53 ΜΜ
Newsroom Published 09/05/2025
Share
3 Min Read
SHARE

thumbnail_TZTZIKOSTAS1

Contents
Το 2026 η πρώτη ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

«Ημέρα της Ευρώπης» και μόλις επέστρεψα από το Καστελόριζο δίνοντας το μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δίπλα στους ακρίτες και ότι τώρα που η Ευρώπη, έστω και με καθυστέρηση, αναβαθμίζει την ασφάλεια και την άμυνά της στα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ΕΕ έχουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή Blame Game.

O Επίτροπος Bιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού ανέφερε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν μεταφερθεί τα προβλήματα για τους νησιώτες στο ανατολικό άκρο της ΕΕ και της Ελλάδας, όπως η συνδεσιμότητα, καθώς «φρουρούν τις Θερμοπύλες για όλη την Ευρώπη».

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών o Eπίτροπος ρωτήθηκε με ποιο τρόπο θα συμβάλει σε αυτό που λέμε ασφαλή ελληνικό σιδηρόδρομο και απάντησε: «Ζήτησα ο ίδιος να πάει η συζήτηση αυτή στην Ολομέλεια του Ιουνίου, προκειμένου να είμαι παρών, γιατί θα μπορούσα να μην είμαι παρών και να γίνει μια συζήτηση με κάποιον άλλο επίτροπο, αλλά δεν το ήθελα αυτό. Από χθες το μεσημέρι κυκλοφορούν διάφορες φήμες και fake news στο διαδίκτυο και για ακόμη μία φορά θέλω να επαναλάβω αυτό που έχω πει και στο παρελθόν. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ τα επόμενα χρόνια, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, είτε των Ελλήνων φυσικά, που είναι η πρώτη προτεραιότητα, είτε οποιουδήποτε άλλου πολίτη στην Ευρώπη».

Ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για σφιχτό χρονοδιάγραμμα εκ μέρους της Ελλάδας που ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις που έχει υποβάλει στην Κομισιόν. «Πιστεύω ότι με τον τρόπο που ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών κινούνται, δείχνουν ότι όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα πρέπει να αναβαθμιστεί», ανέφερε.

‘Ηδη υπάρχει πεντακάθαρη στροφή και οι δύο βασικές προτεραιότητες της ΕΕ είναι η ασφάλεια και η ανταγωνιστικότητα, είπε στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας εξηγώντας: «Πολλοί σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι προορίζονται σε πολύ σημαντική αναβάθμιση υποδομών σχετικά με τη στρατιωτική κινητικότητα στην ΕΕ. Συνεργαζόμαστε με το ΝΑΤΟ προκειμένου να παρουσιάσουμε τα σημεία ενδιαφέροντος όπως δρόμοι, γέφυρες, σήραγγες, υποδομές λιμένων και αεροδρομίων».

Το 2026 η πρώτη ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τουρισμό

Από τη Ρόδο ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την έναρξη του πανευρωπαϊκού διαλόγου για την ενιαία στρατηγική που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2026, είπε ο Επίτροπος και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στόχους όπως μείωση κατά 30% της γραφειοκρατίας, περισσότερα κίνητρα σε επιχειρήσεις και δημιουργία ισχυρότερου περιβάλλοντος για την οικονομία της Ευρώπης με ανησυχία για τους πολέμους και τις αναταραχές παγκοσμίως.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ευθύνες στην ανάδοχο εταιρεία των έργων εκβάθυνσης αποδίδει το Λιμεναρχείο για τη ρύπανση στο λιμάνι του Βόλου
Επόμενο Χωρίς προβλήματα για τη νίκη ο Βόλος

Δημοφιλέστερα

ΗΠΑ – Χρηματιστήριο: Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση
10/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?