• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία – Τι άφησε πίσω της σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά και Ιωάννινα
Share

03/09/2025 14:20

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία – Τι άφησε πίσω της σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά και Ιωάννινα

Last updated: 2025/08/31 at 9:53 ΜΜ
Newsroom Published 31/08/2025
Share
7 Min Read
SHARE

giannena

Contents
Ξαφνικό μπουρίνι στην Καστοριά: Καταστροφές σε καλλιέργειες και αστικό ιστόΣφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες και ακυρώσεις πτήσεων στην ΚέρκυραΣφοδροί άνεμοι προκάλεσαν χάος σε Κοζάνη και Γρεβενά – Πυρκαγιές, καταστροφές και εκτεταμένα μπλακ άουτΚατέρρευσε σκηνή συναυλίας στα Ιωάννινα από σφοδρούς ανέμους – Σώθηκαν από θαύμα οι εργαζόμενοι Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές αφήνει πίσω του το κύμα κακοκαιρίας με επίκεντρο τη δυτική Ελλάδα. Ισχυροί άνεμοι, μπουρίνια χαλαζοπτώσεις έπληξαν την περιοχή δημιουργώντας αρκετά προβλήματα κυρίως σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά. Στο νησί των Φαιάκων σε μία ώρα έπεσαν 126 χιλιοστά βροχής, στην Κοζάνη οι ριπές ξεπέρασαν τα 100 χλμ, ενώ στα Ιωάννινα μπουρίνι γκρέμισε στέγαστρο.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ξαφνικό μπουρίνι στην Καστοριά: Καταστροφές σε καλλιέργειες και αστικό ιστό

Το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την Καστοριά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, αφήνοντας πίσω του κατεστραμμένες καλλιέργειες και προβλήματα στον αστικό ιστό. Η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δένδρα και να πληγούν σοβαρά οι καλλιέργειες φασολιών και φρούτων.

«Το γεωργικό κεφάλαιο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν τα πάντα», ανέφεραν οι τοπικοί αγρότες, περιγράφοντας τη βιβλική καταστροφή που σημειώθηκε. Ακόμα και τα δένδρα που έμειναν όρθια δεν είχαν καρπούς, ενώ τα μήλα βρέθηκαν πεσμένα στο έδαφος, πλήττοντας σοβαρά την παραγωγή της περιοχής.

Παράλληλα, εκτεταμένες διακοπές ρεύματος προκλήθηκαν όταν δένδρα έπεσαν πάνω σε καλώδια ηλεκτροδότησης του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Ορισμένα δένδρα καταπλάκωσαν αυτοκίνητα και διέκοψαν την κυκλοφορία σε διάφορα οδικά τμήματα.

«Όλες οι διακοπές ηλεκτροδότησης αποκαταστάθηκαν από αργά χθες το βράδυ», δήλωσαν αρμόδιοι τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ. Ωστόσο, οι αγρότες συνεχίζουν να προσπαθούν να σώσουν ότι μπορεί να διασωθεί από τις καλλιέργειες τους, παρά τις εκτεταμένες ζημιές.

Οι εικόνες από την περιοχή καταγράφουν μια κατάσταση που περιγράφεται ως βιβλική, με εκτεταμένες καταστροφές σε καλλιέργειες και αστικό περιβάλλον, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεση στήριξη των πληγέντων.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Δυτική Ελλάδα – Πλημμύρες και ακυρώσεις πτήσεων στην Κέρκυρα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Ελλάδα, με επίκεντρο την Κέρκυρα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά. Ισχυροί άνεμοι, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις δημιούργησαν ζημιές και καταστροφές σε πολλές περιοχές.

Στην Κέρκυρα, καταγράφηκαν 126 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του αεροδρομίου. Η βροχόπτωση μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια, προκάλεσε πλημμύρες σε καταστήματα στην περιοχή της Σπηλιάς, ενώ ο δρόμος προς το αεροδρόμιο έγινε αδιάβατος για αρκετή ώρα.

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω πτώσης κεραυνών, ενώ στο αεροδρόμιο ματαιώθηκαν 29 πτήσεις. Οι μισές κατευθύνθηκαν σε εναλλακτικούς προορισμούς, όπως το Άκτιο, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, ενώ άλλες επέστρεψαν στον αρχικό τους προορισμό. Οι περισσότερες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σήμερα, ώστε να αποκατασταθούν οι μετακινήσεις τουριστών.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν χάος σε Κοζάνη και Γρεβενά – Πυρκαγιές, καταστροφές και εκτεταμένα μπλακ άουτ

Ένα ακραίο φαινόμενο που περιγράφηκε από τους κατοίκους ως «μικρός τυφώνας» έπληξε την Κοζάνη και τα Γρεβενά, προκαλώντας τεράστια προβλήματα. Σε αντίθεση με τα συνήθη μπουρίνια, το φαινόμενο εκδηλώθηκε χωρίς βροχή ή κεραυνούς, αλλά με θυελλώδεις ανέμους που σάρωσαν την περιοχή.

Στην Π.Ε. Κοζάνης ξέσπασαν ταυτόχρονα επτά πυρκαγιές, ενώ άλλα δύο μέτωπα εκδηλώθηκαν στα Γρεβενά. Ο δυνατός άνεμος ξερίζωσε δέντρα και έσπασε κλαδιά, τα οποία έριξαν καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ. Σε αρκετά σημεία έσπασαν και κολόνες, προκαλώντας γενικευμένες διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 38 οικισμοί στο Βόιο και αρκετοί ακόμη στην Εορδαία και τα Γρεβενά έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση για πολλές ώρες. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάστηκαν όλη τη νύχτα για την αποκατάσταση, ενώ τμήμα της Εγνατίας Οδού αναμένεται να κλείσει προσωρινά για λόγους ασφάλειας, καθώς χρειάζονται επείγουσες παρεμβάσεις σε κατεστραμμένο αγωγό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε περισσότερες από 22 κλήσεις για κοπές δέντρων και απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων, ενώ έδωσε σκληρή μάχη για να μην φτάσουν οι φλόγες στον αστικό ιστό της Κοζάνης. Μία πυρκαγιά έφτασε ιδιαίτερα κοντά στην πόλη, απειλώντας επιχειρήσεις και εξοχικές κατοικίες, όμως χάρη στην άμεση επέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων και μηχανημάτων της αυτοδιοίκησης τα μέτωπα οριοθετήθηκαν.

Η χθεσινοβραδινή βροχή συνέβαλε στην ύφεση των πυρκαγιών, ωστόσο αρκετοί οικισμοί παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ συνεργεία συνεχίζουν τον αγώνα αποκατάστασης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Κατέρρευσε σκηνή συναυλίας στα Ιωάννινα από σφοδρούς ανέμους – Σώθηκαν από θαύμα οι εργαζόμενοι

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, όταν ισχυρό μπουρίνι με σφοδρές ριπές ανέμου προκάλεσε την κατάρρευση της σκηνής που είχε στηθεί για μεγάλη συναυλία, χορηγία εταιρείας τεχνολογίας.

Η κατάρρευση σημειώθηκε λίγο μετά τις 17:20, λίγες ώρες πριν ανέβουν οι μουσικοί για την πρόβα τους. Εκείνη τη στιγμή επάνω στη σκηνή βρισκόταν μόνο μικρός αριθμός τεχνικών, ενώ στον χώρο υπήρχαν άνδρες ασφαλείας. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε, καθώς όλοι πρόλαβαν να καλυφθούν.

Ωστόσο, ο άνεμος προκάλεσε χάος στον χώρο, εκσφενδονίζοντας τραπέζια, τέντες και σκαλωσιές, ενώ ο πανάκριβος εξοπλισμός ήχου και φωτισμού μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Η ζημιά υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Από τις 21:00 το βράδυ γερανοί και συνεργεία της παραγωγής εργάζονται πυρετωδώς για να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν, υπό δύσκολες συνθήκες και με συνεχή βροχόπτωση. Η συναυλία ακυρώθηκε, γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση στο κοινό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η ίδια εταιρεία επιχειρεί να διοργανώσει συναυλία στα Ιωάννινα και η εκδήλωση ματαιώνεται λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Όπως σχολίασαν παριστάμενοι, «από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης, Δέσποινα Αμαραντίδου, Βασίλης Σιώμος

Σχετικές ειδήσεις:

  • Κατάρρευση σκέπαστρου στα Ιωάννινα – Συνεχίζονται οι προσπάθειες απομάκρυνσης του εξοπλισμού
  • Γρεβενά – Κοζάνη: Χωρίς ρεύμα λόγω των ισχυρών ανέμων πολλά χωριά – Οριοθετήθηκαν οι φωτιές
  • Πλημμύρισαν δρόμοι και επιχειρήσεις στην Κέρκυρα από την ισχυρή βροχή (βίντεο)
  • Καταιγίδες και πάνω από 20.000 κεραυνοί έπεσαν το Σάββατο – Πού καταγράφηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο
  • Καστοριά: Ο άνεμος διέλυσε καλλιέργειες μήλων και φασολιών – Κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Ο Πιερό έλυσε τα… μάγια και η ΑΕΚ πάει με ηρεμία στην διακοπή
Επόμενο Νέα προγράμματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας από την ΔΥΠΑ – Σε εξέλιξη η κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής

Δημοφιλέστερα

Reworks 2025: Kορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής και ανερχόμενοι καλλιτέχνες έρχονται στη Θεσσαλονίκη
03/09/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?