Συγκεκριμένα, η σημαντική αλλαγή για τη γυναικεία υδατοσφαίριση έχει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων που θα μετάσχουν στο ολυμπιακό τουρνουά, οι οποίες αυξάνονται σε 12 στη διοργάνωση του Λος Άντζελες (από 10 που ήταν μέχρι το Παρίσι).
Ήταν ένα πάγιο αίτημα χρόνων της παγκόσμιας κοινότητας του αθλήματος, που έγινε τελικά αποδεκτό, χάρις και των προσπαθειών του Κυριάκου Γιαννόπουλου. Μια απόφαση που αυξάνει, φυσικά και τις πιθανότητες της Εθνικής μας ομάδας Γυναικών να έχει συνεχείς παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Όσον αφορά την κολύμβηση, εντάσσονται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη διοργάνωση του Λος Άντζελες και τα υπόλοιπα στιλ των σπριντ, δηλαδή των αγωνισμάτων 50μ., εκτός από αυτό του ελεύθερου (που υπήρχε ήδη), δηλαδή τα 50μ. πρόσθιο, 50μ. ύπτιο και 50μ. πεταλούδα.
Ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ένα πάγιο αίτημα της γυναικείας υδατοσφαίρισης έγινε σήμερα πραγματικότητα, με την ανακοίνωση της αύξησης των ομάδων που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε 12. Θέλω να ευχαριστήσω την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη στήριξη και τη βοήθεια, ώστε να γίνει πραγματικότητα μια τόσο σοβαρή αλλαγή για την οποία δουλέψαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επίσης, χαιρετίζω με μεγάλη ικανοποίηση, την προσθήκη και των αγωνισμάτων 50μ. των υπολοίπων τριών στιλ, στο ολυμπιακό πρόγραμμα της κολύμβησης, κάτι που θα δώσει νέα μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα».//ΔΜ
@Photo Credits: Koe.org
The post Με 12 ομάδες θα διεξαχθεί το Ολυμπιακό τουρνουά στην υδατοσφαίριση γυναικών appeared first on www.ertsports.gr.
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
