• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μαζί για τον Βόλο: Δυστυχώς μόνο μια παράταξη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για το LNG
Share

23/05/2025 04:20

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαζί για τον Βόλο: Δυστυχώς μόνο μια παράταξη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για ειδική συνεδρίαση του ΔΣ για το LNG

Last updated: 2023/03/18 at 1:15 ΜΜ
Newsroom Published 18/03/2023
Share
4 Min Read
SHARE

Από την δημοτική παράταξη ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου “Μαζί για τον Βόλο”, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Πού είναι το έγγραφο της ΡΑΕ; Ερώτημα που θα μπορούσε να αποτελέσει κεντρικό σημείο πλοκής σε αμερικάνικη κατασκοπική ταινία. Πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση η αναζήτηση του εγγράφου, αλλά για μετά τη δουλειά, για αναψυχή. Στη σκληρή πραγματικότητα, όμως, η δημοτική αρχή στα 9 χρόνια που διοικεί τον Δήμο έχει παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια πολλές φορές, και κάθε φορά έχει τον τρόπο της να εκπλήσσει, αρνητικά βέβαια.

Εδώ και αρκετές μέρες περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για το πού κατέληξε εκείνο το περιζήτητο έγγραφο-επιστολή της ΡΑΕ, με το οποίο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ζήτησε από τον Δήμο Βόλου (αλλά και από άλλους Δήμους της Μαγνησίας) να γνωμοδοτήσει για τη γεωγραφική θέση της επένδυσης.

Θα περίμενε κανείς μια καθαρή εξήγηση στο ερώτημα γιατί ένα έγγραφο με ημερομηνία 14/02/2023 «χάθηκε» και στο τελευταίο ΔΣ στις 20/02/2023 δεν υπήρχε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα στην ημερήσια διάταξη. Για τον λόγο αυτό, στις 13/03/2023 η δημοτική μας κίνηση και ο επικεφαλής της Αποστολάκης Ιάσονας αιτήθηκαν επίσημα να πληροφορηθούν για την τύχη του εγγράφου, να λάβουν γνώση επ’ αυτού από τον Δήμο Βόλου (και όχι από όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα από άλλον Δήμο της περιοχής), καθώς και να πληροφορηθούν πότε ακριβώς έλαβε γνώση ο Δήμος για την επιστολή της ΡΑΕ.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι απλά να εντοπιστεί και να προσκομιστεί το έγγραφο. Το πλέον ουσιώδες από πολιτική άποψη είναι ο μεγαλύτερος Δήμος της Μαγνησίας να εκφέρει άποψη για την καταστροφική για τον Παγασητικό σχεδιαζόμενη επένδυση, ειδικά από τη στιγμή που ο σχεδιασμός της αφορά στα διοικητικά του όρια. Με άλλα λόγια, θα έπρεπε το θέμα να έρθει στο συμβούλιο προς συζήτηση.

Αυτές οι μεθοδεύσεις από την πλευρά του Δήμου δεν μπορεί να είναι απλά συνέπεια  κακών και ατυχών χειρισμών και απ’ ό,τι φαίνεται η δημοτική αρχή δεν θέλει μια συνεδρίαση με αυτό το θέμα. Ως εκ τούτου, με πρωτοβουλία της κίνησής μας καλέσαμε ήδη της υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης για να αιτηθούμε από κοινού ειδική συνεδρίαση για το εν λόγω θέμα, κάτι το οποίο η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να πράξει εφόσον συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός υπογραφών.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής μόνο η δημοτική παράταξη «Βόλος Έξυπνη Πόλη» έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Θεωρώντας ότι σε τέτοια θέματα που καθορίζουν το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια ή και δεκαετίες θα έπρεπε να είναι  κοινός τόπος το αυτονόητο, δηλαδή η κοινή πολιτική απόφαση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την προστασία του περιβάλλοντος με σχετική αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣ, ευελπιστούμε πως η μεγάλη εικόνα θα υπερκεράσει τη μικρή (με τις όποιες διαφορές).

Έστω και τώρα, με την προθεσμία της ΡΑΕ για γνωμοδότηση εκ μέρους του Δήμου να έχει παρέλθει με ευθύνη του τελευταίου, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ξεκάθαρη αρνητική απόφαση για την επένδυση LNG από τον Δήμο. Ομόφωνα.

Οτιδήποτε λιγότερο είναι ένα ακόμα βήμα χωρίς επιστροφή για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: LNG, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ_ΙΑΣΩΝ, ΒΟΛΟΣ, ΜΑΖΙ_ΓΙΑ_ΤΟΝ_ΒΟΛΟ, ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Οκτώ προσλήψεις 8μηνιτών ζήτησε ο Δήμος Βόλου, τρεις ενέκρινε το Υπ. Εσωτερικών
Επόμενο Στο φουλ τα συνεργεία εργασιών στο κέντρο του Βόλου με στόχο τον περιορισμό της ταλαιπωρίας (εικόνες)

Δημοφιλέστερα

Με 17 αθλητές και 7 πληρώματα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων
23/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?