• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Μαγνησία: Αλεπούδες ακόμη και μέσα στον Βόλο – Γιατί προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές
Share

25/08/2026 15:55

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • el
    • el
    • en
    • de
    • it
    • es
    • fr
    • zh-CN
    • ar
    • sq
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μαγνησία: Αλεπούδες ακόμη και μέσα στον Βόλο – Γιατί προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές

Last updated: 2026/08/25 at 3:55 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 25/08/2026
Share
4 Min Read
Μαγνησία: Αλεπούδες ακόμη και μέσα στον Βόλο – Γιατί προσεγγίζουν κατοικημένες περιοχές
SHARE

Όλο και πιο συχνές είναι, το τελευταίο διάστημα, οι αναφορές για αλεπούδες που κάνουν την εμφάνισή τους σε περιοχές, όχι μόνο γύρω από τον Βόλο, αλλά και εντός της πόλης, πολύ κοντά σε κατοικίες, ακόμη και σε αυλές σπιτιών της Μαγνησίας. Η παρουσία τους προκαλεί εντύπωση στους κατοίκους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις τα άγρια ζώα φαίνεται να πλησιάζουν περισσότερο τον άνθρωπο.

Contents
Δεν σημαίνει ότι επέστρεψε η λύσσαΔεν τις πλησιάζουμε και δεν τις ταΐζουμε Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος Θεσσαλίας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Παύλο Σταμόπουλο, το γεγονός ότι οι αλεπούδες γίνονται συχνότερα αντιληπτές δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κ. Σταμόπουλος εξήγησε ότι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους οι αλεπούδες πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές είναι η αναζήτηση τροφής. Στην περιοχή του Βόλου και ευρύτερα στη Θεσσαλία, όπου συνυπάρχουν οικισμοί, αγροτικές εκτάσεις και φυσικά οικοσυστήματα, η παρουσία διαθέσιμης τροφής μπορεί να φέρει τα άγρια ζώα πιο κοντά στον ανθρώπινο χώρο.

Απορρίμματα, υπολείμματα τροφών, αλλά και ζωοτροφές που αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους για αδέσποτες γάτες και άλλα ζώα μπορούν να λειτουργήσουν ως ισχυρός παράγοντας προσέλκυσης. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλίας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, η ανεύρεση τροφής αποτελεί βασικό λόγο για τον οποίο μια αλεπού μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και μέσα ή κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

“Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός”, τόνισε, εξηγώντας ότι η διαφορετική διαχείριση των απορριμμάτων και των τροφών από τον άνθρωπο μπορεί να έχει συμβάλει στην προσέλκυση των αλεπούδων σε σημεία όπου παλαιότερα δεν ήταν τόσο συχνές οι θεάσεις τους.

Δεν σημαίνει ότι επέστρεψε η λύσσα

Ο ίδιος παρατήρησε ωστόσο, ότι η συχνότερη εμφάνιση αλεπούδων δεν θα πρέπει να συνδέεται αυτομάτως με κίνδυνο επανεμφάνισης της λύσσας στην Ελλάδα. Όπως σημείωσε, η χώρα δεν έχει καταγράψει νέο κρούσμα λύσσας από το 2014, ενώ εφαρμόζονται εδώ και χρόνια προγράμματα εμβολιασμού τόσο στα ζώα συντροφιάς όσο και στην άγρια πανίδα.

Η κόκκινη αλεπού μπορεί να αποτελέσει δεξαμενή του ιού της λύσσας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αλεπού που εμφανίζεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές είναι φορέας της νόσου. “Δεν πρέπει να συγχέουμε την παρουσία της αλεπούς με την παρουσία λύσσας σε μια περιοχή”, υπογράμμισε.

Δεν τις πλησιάζουμε και δεν τις ταΐζουμε

Παρά την ανάγκη να αποφεύγεται ο πανικός, ο κ. Σταμόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ενθαρρύνεται η παρουσία των αλεπούδων κοντά σε σπίτια. Οι πολίτες δεν πρέπει να τις πλησιάζουν, να τις χαϊδεύουν ή να προσπαθούν να τις πιάσουν, ενώ απαγορευτική θα πρέπει να θεωρείται και η πρακτική του ταΐσματος. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη διαχείριση των απορριμμάτων και των ζωοτροφών που αφήνονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η αλεπού είναι άγριο ζώο και, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του παραρτήματος Θεσσαλίας του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, στόχος δεν είναι να εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία, αλλά να διατηρείται η απαραίτητη απόσταση μεταξύ της άγριας πανίδας και των κατοικημένων περιοχών.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Νέα προγραμματική σύμβαση για την προστασία και φύλαξη του Κάστρου και των μεταβυζαντινών ναών της Σκιάθου Νέα προγραμματική σύμβαση για την προστασία και φύλαξη του Κάστρου και των μεταβυζαντινών ναών της Σκιάθου

Δημοφιλέστερα

Νέα προγραμματική σύμβαση για την προστασία και φύλαξη του Κάστρου και των μεταβυζαντινών ναών της Σκιάθου
Νέα προγραμματική σύμβαση για την προστασία και φύλαξη του Κάστρου και των μεταβυζαντινών ναών της Σκιάθου
25/08/2026
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

MYVOLOS.NET | ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • IΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΗΣ 1, 38333, ΒΟΛΟΣ
  • ΑΦΜ: 997274138
  • ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
  • ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945439629
  • email: info@myvolos.net
  • ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ – NOMIMΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΕΚΔΟΤΗΣ -ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
  • ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ MYVOLOS.NET
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (ΕΕ) 2018/334

  • Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση MYVOLOS.NET δηλώνει ότι η ίδια και ο παρών ιστότοπος συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63) και ότι στο πλαίσιο αυτό διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή/και να αφαιρεί κάθε περιεχόμενο το οποίο κρίνει ότι είναι παράνομο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή άδεια του χρήστη, καθώς και να λαμβάνει κάθε αναγκαίο προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης παράνομου περιεχομένου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100

Δείτε ποιός γιορτάζει

 

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?