• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι κρίμα ο φορολογούμενος να δαπανά εκατομμύρια και τα έργα να είναι μισοτελειωμένα
Share

10/05/2025 11:41

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Είναι κρίμα ο φορολογούμενος να δαπανά εκατομμύρια και τα έργα να είναι μισοτελειωμένα

Last updated: 2025/05/09 at 4:53 ΜΜ
ADMINISTRATOR Published 09/05/2025
Share
4 Min Read
SHARE

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Το φράγμα της Πλακιώτισσας, στη Μεσαρά της Κρήτης, έργο που παρέμενε ημιτελές επί πολλά χρόνια και πλέον ολοκληρώθηκε, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής για περαίωση σημαντικών υποδομών που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτων, επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη.

«Το έργο αυτό ξεκίνησε το 2007 και χαίρομαι πολύ που επί ημερών μας το κυρίως φράγμα ολοκληρώθηκε και έχουμε πια και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση των δικτύων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αρδεύσουμε περί τα 30.000 στρέμματα παραγωγικής κρητικής γης.

Και είναι ένα μόνο από τα πολύ σημαντικά έργα τα οποία δρομολογούμε στον τομέα της διαχείρισης του υδατικού δυναμικού της Κρήτης. Χθες υπεγράφη η σχετική σύμβαση για το σύμπλεγμα των Μπραμιανών και έχουμε αναφερθεί εκτενώς και στα υπόλοιπα μεγάλα και μεσαία έργα τα οποία δρομολογούνται», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία, και με τα δύο συναρμόδια υπουργεία, στο να ολοκληρώσουμε μια σειρά από μισοτελειωμένα μεγάλα αρδευτικά έργα τα οποία βρίσκονται σε όλη την επικράτεια, διότι είναι πραγματικά κρίμα ο Έλληνας φορολογούμενος να έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ, οι αγρότες να περιμένουν το νερό και τα έργα αυτά να είναι μισοτελειωμένα» λέγοντας ότι «το φράγμα της Πλακιώτισσας είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, πώς γρήγορα μπορούμε να πιάσουμε το νήμα, να λύσουμε χρόνιες εκκρεμότητες και ελπίζουμε να πληρωθεί σύντομα, να μας βοηθήσει λίγο και ο καιρός και οι βροχοπτώσεις. Μιλάμε για ένα μεγάλο φράγμα, 18 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, το οποίο θα μπορέσει να εξασφαλίσει στους αγρότες μας πια ότι δεν θα χρειάζονται ούτε γεωτρήσεις ούτε άλλους τρόπους για να μπορέσουν να ποτίζουν τα χωράφια τους».

«Και βέβαια, να πω και κάτι ακόμα, ότι κάθε φορά που έχουμε ένα τέτοιο μεγάλο αρδευτικό έργο, αυξάνεται πάρα πολύ και η ίδια η παραγωγικότητα των ιδιωτικών εκτάσεων που αρδεύονται. Και φυσικά επειδή εδώ η περιοχή είναι πρωταγωνιστής στον πρωτογενή τομέα, αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να της εξασφαλίσουμε επαρκές νερό και αυτό θα κάνουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα πως δρομολογείται ολιστική μελέτη διαχείρισης των υδάτων της Κρήτης.

Το φράγμα βρίσκεται πλέον στην πρώτη φάση πλήρωσης, με στόχο την απρόσκοπτη ύδρευση περίπου 30.000 στρεμμάτων γης, ώστε να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την απασχόληση και την ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. Παράλληλα, έχει ήδη εκπονηθεί, με μέριμνα της Περιφέρειας Κρήτης, η μελέτη αρδευτικών δικτύων.

Το φράγμα θα συμβάλλει επίσης στην καλύτερη διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων της Κρήτης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς τον χειμώνα υπάρχει ικανή ποσότητα νερού, προστατεύοντας έτσι την περιοχή και τους καλλιεργητές από τις συνέπειες της λειψυδρίας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μετέβη στα Πεζά Ηρακλείου, όπου επισκέφθηκε την εκκλησία του χωριού και συνομίλησε με τον δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη και κατοίκους, οι οποίοι του προσέφεραν τοπικά προϊόντα.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Greenpeace: Η Ελλάδα επικύρωσε την Παγκόσμια Συνθήκη για τους Ωκεανούς – Χρειάζονται άλλες 32 χώρες για να τεθεί σε εφαρμογή
Επόμενο Σκουλίδας: «Πολύ σημαντική στιγμή για τη Μύκονο, το αξίζαμε 100%»

Δημοφιλέστερα

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στον δρόμο Άνω Λεχώνια – Μηλιές για την “2η Ανάβαση Πηλίου”
10/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?