• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Κουρέτας: Από το 2018 έπρεπε η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) να ενσωματώσει το σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή
Share

13/05/2025 22:49

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Κουρέτας: Από το 2018 έπρεπε η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) να ενσωματώσει το σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή

Last updated: 2023/08/24 at 8:08 ΜΜ
Newsroom Published 24/08/2023
Share
3 Min Read
SHARE

Κριτική στην διαχείριση της αερορύπανσης των τελευταίων ημερών και οχι μόνο στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς από τον νυν περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, άσκησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από το Βόλο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας.

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Παρουσίασε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όπου η ατμόσφαιρα του Βόλου και της Λάρισας τις τρεις τελευταίες ημέρες θυμίζει «Πεκίνο», και τόνισε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε διαβούλευση το σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Επισήμανε ότι οι πολιτικές ευθύνες του κ. Αγοραστού είναι μεγάλες και του ζήτησε να προσέλθει σε διάλογο για αυτό το σοβαρό θέμα, με τη συμμετοχή επιστημόνων συμβούλων του.

Ο κ. Κουρέτας παρουσίασε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα οποία σήμερα 24 Αυγούστου στο Βόλο τα μικροσωματίδια ήταν στο κόκκινο με την επισήμανση ότι η ατμόσφαιρα είναι ανθυγιεινή για ευαίσθητες ομάδες, ενώ στη Λάρισα η ατμόσφαιρα χαρακτηρίζονταν μέτρια σε σχέση με χθες που οι τιμές ήταν 150mg/cm3 στη Λάρισα και 170mg/cm3 στο Βόλο. Εκτίμησε ως θετική τη σημερινή ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς τους πολίτες να προσέξουν γιατί η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη τόνισε όμως ότι κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν ηλεκτρονικές οθόνες παντού και να ενημερώνεται ο κόσμος από ένα online σύστημα, σημειώνοντας ότι οι σταθμοί του υπουργείου σε Βόλο και Λάρισα τους τελευταίους έξι μήνες είναι εκτός.

Τόνισε ότι «κορυφαίο ζήτημα για την παράταξή μας είναι το θέμα της κλιματικής αλλαγής, όχι όμως ως άλλοθι αλλά ως πρόληψη και με σημαντικές παρεμβάσεις. Από το 2018 έπρεπε η κυβέρνηση να ενσωματώσει το σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και το 2019 ο κ. Αγοραστός ανήγγειλε ότι το σχέδιο τέθηκε σε διαβούλευση. Μέχρι σήμερα όπως βλέπετε ακόμη είναι σε διαβούλευση. Τους ενδιαφέρουν μόνο οι φωτογραφίες και οχι η ουσία», τόνισε. Κάλεσε δε τον Περιφερειάρχη να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό και φυσικά να προσέλθει σε διάλογο με τους επιστήμονες συμβούλους του για το θέμα για να βρεθεί λύση, καθώς η κατάσταση είναι «τριτοκοσμική». «Να μας πουν γιατί δεν εναρμονίζονται με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι υπεύθυνοι γιατί δεν έλαβαν προληπτικά μέτρα για τους πολίτες. Να μας πουν πόσα χρήματα δόθηκαν για πρόληψη στη δημόσια υγεία σε σχέση με την καταστολή. Είναι τεράστιο το ζήτημα».

Τέλος, σύμφωνα με την ert.gr τόνισε ότι ο πολιτικός που «δεν κάνει σωστά τη δουλειά του να πάει σπίτι του. Απέναντί μας δεν είναι το πρόσωπο Αγοραστός, αλλά οι πολιτικές που έφεραν την Θεσσαλία και δη το Βόλο, αναφορικά νε το συγκεκριμένο θέμα, σε αυτή την κατάσταση».

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

TAGGED: ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΒΟΛΟΣ, ΚΟΥΡΕΤΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Θερινό σχολείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας για ενήλικες Oλλανδούς μαθητές στη Ζαγορά Πηλίου
Επόμενο Παππάς και Τσακαλώτος στον Βόλο

Δημοφιλέστερα

Πρόσθεσαν κάδους σε στροφή στην Ιωλκού μηδενίζοντας την ορατότητα οδηγών
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?