O Nετανιάχου, που μόλις έφτασε στον Λευκό οίκο για την τέταρτη επίσκεψη του, αναμένεται να βρεθεί υπό ασφυκτική πίεση σήμερα για να αποδεχθεί το ειρηνευτικό σχέδιο για την Γάζα, για το οποίο ο Πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι σχεδόν έχει «κλειδώσει».
Ανταπόκριση – Ουάσινγκτον
Είπε δηλαδή ότι όλοι συμφωνούν για μια σπουδαία αλλαγή στη Μέση Ανατολή που δεν έχει υπάρξει ξανά στην ιστορία. Χθες έγινε στη Νέα Υόρκη μια μακρά σύσκεψη του Νετανιάχου με τον ειδικό απεσταλμένο Γουίτκοφ και τον γαμπρό του Τραμπ Κούσνερ όπου τέθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες αλλά έκτοτε δεν έχει υπάρξει σαφής θέση η δέσμευση από τον Νετανιάχου.
Ο Νετανιάχου δεν έχει και πολλές επιλογές σήμερα καθώς όπως εκτιμούν στον Λευκό Οίκο αν δεν συμφωνήσει κινδυνεύει να έρθει σε ανοιχτή ρήξη με τον Πρόεδρο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος για πρώτη φορά μοιάζει τόσο αποφασισμένος να τελειώνει με αυτό το θέμα και επίσης πρώτη φορά χάνει την υπομονή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
Απέναντι του σήμερα ο Νετανιάχου δεν θα έχει μόνο τον πρόεδρο Τραμπ αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας και του αραβικού κόσμου ο οποίος – μετά τις επιθέσεις στο Κατάρ – μιλάει για το θέμα με μια φωνή.
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
