Στην προοπτική εκμίσθωσης του πολυόροφου σταθμού οχημάτων της οδού Φιλελλήνων σε ιδιώτη, στρέφεται και πάλι ο Δήμος Βόλου, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα ετήσια κέρδη και να επιταχυνθεί η απόσβαση της επένδυσης των 10 περίπου εκατ. που κόστισε στα δημοτικά ταμεία η κατασκευή του έργου στο κέντρο της πόλης.
Με τα ετήσια κέρδη το 2022 να ανέρχονται σε 37.000 ευρώ από τη λειτουργία του γκαράζ, θα απαιτηθούν περίπου 243 χρόνια για την απόσβεση της δαπάνης κατασκευής, η οποία όμως αποφέρει στον Δήμο και έσοδα από ενοίκια καταστημάτων.
Τα 37.000 ευρώ κέρδη από την ετήσια λειτουργία του πολυόροφου σταθμού, υστερούν των εσόδων από την εκμίσθωση των εμπορικών καταστημάτων του ακινήτου και ο Δήμος Βόλου θα εξετάσει και πάλι την προοπτική εκμίσθωσης, με διαφορετικούς όρους από την προηγούμενη δημοπρασία του 2020 με τιμή εκκίνησης τότε 360.000 ετησίως με ελάχιστη περίοδο μίσθωσης 12 έτη.
Ο Δήμαρχος κ. Αχ. Μπέος, εισηγούμενος το θέμα στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε πως ο Δήμος θέλει να εξετάσει την εκμίσθωση σε ιδιώτη για περισσότερα έσοδα και λιγότερες ευθύνες, δίχως αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική του σταθμού προς τους χρήστες του.
“Θέλουμε οι τιμές να είναι σε “χαμηλές πτήσεις”. Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Πάντα κοιτάω τα συμφέροντα του δήμου. Θέλουμε να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη. Τα έσοδα είναι χαμηλά γιατί είναι το τίμημα τέτοιο. Δεν είχαμε σκοπό το κέρδος αλλά την εξυπηρέτηση”, ανέφερε.
Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο εκπρόσωπος της δεύτερης μεοψηφίας “Μαζί για τον Βόλο” κ. Λεων. Μαυρογιάννης, ψηφίζοντας αρνητικά, ανέφερε ότι ξοδεύτηκαν αρκετά λεφτά των δημοτών για το έργο, λεφτά τα οποία ίσως θα μπορούσαν να τοποθετηθούν αλλού.
Η τοποθέτησή του, όπως και το ζήτημα που έθεσε για οικονομοτεχνική μελέτη (μη απαιτούμενη για εκμίσθωση), προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μπέου, ο οποίος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το έργο παρατημένο από την δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη στην οποία συμμετείχε ο κ. Μαυρογιάννης. “Τόσα χρόνια εσείς γιατί δεν το ολοκληρώσατε; Μιλάτε εσείς που καταστρέψατε την πόλη, νούμερα, ε νούμερα”.
Καίρια ερωτήματα έθεσε από την πλευρά του ο κ. Απ. Παπαδούλης, διερωτώμενος ποιά κίνητρα θα έχει ένας ιδιώτης να μισθώσει τον πολυόροφο σταθμό εάν δεν έχει κέρδη και δεν έχει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του τιμοκαταλόγου ενώ την θέση να παραμείνει το πάρκινγκ στη διαχείριση του Δήμου Βόλου ζήτησε ο κ. Απ. Ριζόπουλος.