550 γυναίκες στον Βόλο, από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και το πολιτικό φάσμα καταγγέλουν για ρητορική μίσους τον δήμαρχο της πόλης Αχιλλέα Μπέο, με αφορμή μια ακόμη σεξιστική επίθεση, αυτή τη φορά κατά της Προϊσταμένης Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλίας κ. Ρέας Γεωργίου.
Στόχος των εκατοντάδων γυναικών που υπογράφουν κείμενο – καταγγελία, όπως αναφέρει συνοδευτική ανακοίνωση, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, απέναντι στο διαχρονικό φαινόμενο αδιανόητων επιθέσεων του δημάρχου Βολου απέναντι σε γυναίκες. Αυτές οι επιθέσεις καθύβρισης, και συκοφαντικής δυσφήμισης διαδίδουν το επικίνδυνο μήνυμα και προτρέπουν δημοτικούς συμβούλους και οπαδούς του , σε αντίστοιχες εκδηλώσεις ρητορικής μίσους.
Το φαινόμενο των άγριων επιθέσεων του δημάρχου της πόλης έχει αποκτήσει μεγάλη έκταση αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα και τις προεκτάσεις του ζητήματος
Το κείμενο
Κείμενο στήριξης της Ρέας Γεωργίου και όλων των γυναικών από θέση ευθύνης ή μη, που έπεσαν θύματα λεκτικής βίας από το δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο
«Η ανοχή είναι συνενοχή.
Συνενόχους αναζητά τα τελευταία εννέα χρόνια, ο δήμαρχος της πόλης του Βόλου, όταν με αυτό τον αήθη, σεξιστικό και ρατσιστικό του λόγο απευθύνεται σε γυναίκες που θεωρεί εμπόδια στο δρόμο της επέλασης του στα τοπικά δρώμενα.
Τελευταίος του στόχος, αλλά σίγουρα όχι έσχατος, η διευθύντρια της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων Μαγνησίας, η αρχιτεκτόνισσα Ρέα Γεωργίου, που «τόλμησε» να προχωρήσει σε όσα η θέση και ο νόμος της επιτρέπουν, αλλά και της επιβάλλουν.
Η λεκτική βία την οποία υφίσταται το τελευταίο διάστημα η κ. Ρέα Γεωργίου, υπηρεσιακός παράγοντας άλλωστε, ασφαλώς δεν είναι κάτι καινούργιο για τα αυτιά μας. Συνηθίσαμε, σχεδόν, τα τελευταία εννέα χρόνια, γυναίκες και άνδρες, να κουβαλάμε τα επίθετα με τα οποία αρχίζει και τελειώνει η γραμματική κατά Αχ. Μπέο, κάτι που ίσως από την πλευρά του παρερμηνεύτηκε σαν αδυναμία μας ή ακόμη-ακόμη και αποδοχή του πολιτικού κουτσαβακισμού.
Οι γυναίκες που υπογράφουμε παρακάτω, νοικοκυρές, επαγγελματίες, επιστημόνισες, εργάτριες, υπάλληλοι, άνεργες, συνταξιούχες είτε μας λένε Ρεα, Κατερίνα, είτε Ειρήνη, είτε Βασιλική, είτε Νατάσα διαμηνύουμε στο δήμαρχο της πόλης του Βόλου ότι:
-Θα πρέπει να αποφασίσει, ότι θα έχει απέναντι του γυναίκες σε θέση ευθύνης, με άποψη που θα διαφέρει από τη δική του και δυναμική που θα ξεπερνάει αυτή της… ζυγαριάς.
-Θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι γυναίκες της περιοχής, έχουν πλούσια ιστορία αντίστασης στις λογικές που εγκαθίδρυσε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, ιστορία που δεν πατάει σε γόβες κόκκινες, σαν αυτές που μοιράζει με τόση μεγαθυμία.
– Θα πρέπει να δεχτεί, ότι εμείς οι γυναίκες της περιοχής, κρατούμε στα χέρια μας και την εκλογή για την οποία σπαρταράει σαν το ψάρι το τελευταίο διάστημα. Για να μην ξεχνιόμαστε…
Οι γυναίκες της πόλης, είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ. Εμείς και μετά τις εκλογές».