Με εναλλαγές αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.
Σήμερα Μεγάλη Τρίτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, όπως και τις επόμενες ημέρες.
Τη Μεγάλη Τετάρτη περιμένουμε περισσότερη ηλιοφάνεια, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.
Τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει και τοπικά θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς. Τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται γενικά αρκετή ηλιοφάνεια, πολύ πρόσκαιρες και τοπικές βροχές στα βόρεια, χαμηλές εντάσεις ανέμων και θερμοκρασία γύρω στους 22 με 25 βαθμούς.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Μεγάλη Τρίτη στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη, με τοπικές βροχές κυρίως στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Στο Αιγαίο και την Κρήτη αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ, στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες, κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία στα βορειοανατολικά έως 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα έως 18 με 20 και στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 21 με 23 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπεται αραιή συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη, με λίγες ασθενείς βροχές το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία θα φτάσει έως 19 με 20 βαθμούς.
Και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη, με τοπικές βροχές γενικά μικρής έντασης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς.
Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος ΕΜΥ (M.Sc.)
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
