Επιμένουν τα προγνωστικά στοιχεία ότι μετά την σκόνη και τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου θα ακολουθήσει θεαματική πτώση και άκρως χειμωνιάτικος καιρός, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι πιο υψηλές τιμές θα καταγραφούν το Σάββατο στη βόρεια Κρήτη, όπου θα φτάσουν τους 30 βαθμούς, πιθανώς πολύ τοπικά και λίγο παραπάνω. Στα μέσα της νέας εβδομάδας ο χειμώνας θα επιστρέψει στην κυριολεξία δριμύτερος με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, επικίνδυνες για καλλιέργειες και αγροτικά προϊόντα.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, τοπικά στην Κρήτη και τους 30.
Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς.
Την Κυριακή περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά, με βροχές και καταιγίδες σταδιακά κυρίως σε Ήπειρο και Μακεδονία. Οι νοτιάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, στο Ιόνιο θα επικρατήσει σταδιακά δυτικός άνεμος. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα δυτικά, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα διατηρηθεί πολύ υψηλή.
Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)
www.ertnews.gr
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
