• ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • PLUS
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ADVERTORIAL
    • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ
    • MY ΑΛΕΠΟΥ
Reading: Καύσιμα: Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής εξηγεί την ανοδική πορεία των τιμών
Share

13/05/2025 12:58

Αναζήτηση
VOLOS WEATHER
Myvolos

FIND US!

Facebook Youtube Instagram
MyvolosMyvolos
Aa
Αναζήτηση
Have an existing account? Sign In
Follow US
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής εξηγεί την ανοδική πορεία των τιμών

Last updated: 2024/06/25 at 4:56 ΜΜ
Published 25/06/2024
Share
4 Min Read
SHARE

Contents
Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις. Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια άνοδος στις τιμές της βενζίνης, ήδη καταγράφουμε 6 με 7 λεπτά το λίτρο. Αναλογικά στο πετρέλαιο τύπου μπρεντ η αύξηση είναι γύρω στο 12%, δηλαδή έχουμε ξεπεράσει τα 85 δολάρια το βαρέλι, όπου εκεί έχει σταθεροποιηθεί προς το παρόν, είπε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

«Εύλογο ερώτημα όλων είναι γιατί συμβαίνει αυτό τώρα πάλι μες στο καλοκαίρι. Ο ένας από τους δύο λόγους είναι το ίδιο το καλοκαίρι, όπου στη νότια Ευρώπη υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση και αυτό αυξάνει την τιμή.

Βέβαια, ο δεύτερος λόγος και ουσιαστικότερες είναι οι επιθέσεις των Χούθι, που αναγκάζουν τα μεγάλα πετρελαιοφόρα να περνάνε από τη Νότιο Αφρική για να έρχονται στην Ευρώπη και αυτό αυξάνει το μεταφορικό κόστος.

Σήμερα, το 1,89 ευρώ το λίτρο είναι μία μέση τιμή, πανελλαδική. Υπάρχουν οι δύο μεγάλες περιφέρειες του Νοτίου Αιγαίου και των Κυκλάδων, όπου εκεί οι τιμές έχουν ξεπεράσει ήδη τα 2 ευρώ το λίτρο και ακολουθούν η Κεφαλονιά και το Ρέθυμνο, όπου οι τιμές είναι ακόμα λίγο κάτω από τα 2 ευρώ.

Γενικά στα νησιά βλέπουμε μια πιο αυξημένη τιμή, βέβαια αυτό συνέβαινε πάντα, δεν είναι καινούργιο φαινόμενο.

Γιατί με την επιβολή πλαφόν η οποία έχει υπάρξει στο παρελθόν, δεν δίνεται η δυνατότητα κάποιος από τα πρατήρια υγρών καυσίμων να αισχροκερδήσει, οπότε οι τιμές είναι αυτές οι οποίες είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια.                                          

  • Τις επόμενες μέρες αναμένουμε ακόμα μια μικρή άνοδο στις τιμές, αναμένουμε να δούμε την βενζίνη και στις μεγάλες αστικές πόλεις να περνάει το 1,90 ευρώ το λίτρο και να προσεγγίζει το 1,95 ευρώ το λίτρο.

Κοιτάξτε, είχαμε πει και πριν από ένα ενάμιση χρόνο, τότε που ήμασταν εν μέσω της κρίσης του πολέμου της Ουκρανίας, ότι το πετρέλαιο τύπου μπρεντ θα διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές από τα 80 δολάρια το βαρέλι και πάνω.

Αυτό παγιώθηκε μέσα στις 52 εβδομάδες, δηλαδή την τελευταία χρονιά είδαμε μια διακύμανση από τα 71 μέχρι τα 99 δολάρια το βαρέλι. Ενδεχομένως αυτή η νευρικότητα να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

  • Όλα τα προϊόντα κίνησης πια στη Νότια Ευρώπη και για όσο διαρκεί το καλοκαίρι, για τους επόμενους δύο μήνες δηλαδή, θα είναι σε αρκετά υψηλές τιμές.
  • Η μέση τιμή πανελλαδικά του πετρελαίου κίνησης είναι σταθερά στο 1,65 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές μελέτες, υπάρχει μια αρκετά μεγαλύτερη ζήτηση στα προϊόντα κίνησης το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Αυτό φαίνεται πολύ έντονα και στη χώρα μας.

Τόσο τα υγρά όσο και τα αέρια καύσιμα αλλά και η ηλεκτρική ενέργεια έχουν περισσότερες μεγαλύτερες καταναλώσεις το τελευταίο τρίμηνο.

Οι Έλληνες οδηγοί θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί με τη χρήση του αιρκοντίσιον, επιβαρύνει σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό την κατανάλωση του καυσίμου. Δεν είναι ανάγκη νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ να χρησιμοποιούμε αιρκοντίσιον, έτσι γλιτώνουμε χρήματα από την τσέπη μας.

Επίσης, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί με την επιλογή του πρατηρίου που προμηθευόμαστε τα καύσιμα.
Είναι κάποια τριήμερα, μέσα στο καλοκαίρι, είναι κάποια Σαββατοκύριακα, που ο κόσμος προμηθεύεται μεγαλύτερες ποσότητες.

Δηλαδή αυτό το 5 ή 10 ευρώ που είχαμε μέσα στην κρίση τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν υπάρχει τώρα, ο Έλληνας οδηγός προμηθεύεται κανονικά την ποσότητα που χρειάζεται για να μετακινηθεί.

www.ertnews.gr

Google News

Ακολουθήστε το myvolos.net στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Youtube

Ακολουθήστε μας στο επίσημο κανάλι του Myvolos.net στο Youtube

Share This Article
Facebook Twitter Email Copy Link Print
Προηγούμενο Απάντηση Αρείου Πάγου για τις επικρίσεις σχετικά με την υπόθεση Λύτρα: «Συγχέουν την ανεξαρτησία με το ανεξέλεγκτο»
Επόμενο Ποια είναι τα ραντεβού με την εφορία έως το τέλος του μήνα

Δημοφιλέστερα

Χρυσό Βραβείο για το Επιμελητήριο Μαγνησίας από τα Tourism Awards 2025
13/05/2025
Χρειάζονται εκπαίδευση και οι πολίτες
02/01/2015
Ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν
02/01/2015
Ο εκνευρισμός του Αχιλλέα Μπέου
02/01/2015
To σκαρπέλο δεν κάνει για κατσαβίδι
03/01/2015

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kατηγορίες
  • ADVERTORIAL
  • MY ΑΛΕΠΟΥ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΥ ΖΗΝ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • Τεχνολογια
  • Τηλεοραση
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • Χωρίς κατηγορία
  • ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΑΔΕ ΕΦΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ADVERTORIAL
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΓΥΝΑΙΚΑ
  • MY ΑΛΕΠΟΥ

ΧΡΗΣΙΜΑ

  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Φαρμακεία
  • Καύσιμα
  • Βόλος Καιρός
  • Κίνηση στους δρόμους του Βόλου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

NEWSROOM MYVOLOS.NET

  • Ειδησεογραφικό Τμήμα:info@myvolos.net
  • Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6948833100
  • Ηλεκτρονική αποστολή σχολίων, αγγελιών και φωτογραφιών: info@myvolos.net

ADVERTISING MYVOLOS.NET

  • Διαφημιστικό Τμήμα: myvolos.net@gmail.com
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6948833100
Εορτολόγιο  

FIND US:

Facebook-f Instagram Youtube
Myvolos

Μέλος του:

Developed by DoitForMe | Powered by Friktoria.com
Welcome Back!

Sign in to your account

Lost your password?